Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Tatar dvojbodový, Sekera a Hossa asistovali

V noci z piatka na sobotu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť stretnutí, v ktorých nastúpili na klziská štyria rodáci spod Tatier. Tomáš Tatar a Andrej Sekera prispeli bodmi k výhram svojich tímov, Marián Hossa tiež bodoval, no Chicago doma nestačilo na Anaheim.

Detroit porazil New Jersey, Tatar dvojbodový

Zraneniami zdecimovaný Detroit si aj bez najväčších hviezd poradil s New Jersey a zdolal ho 3:1, aby zaknihoval piatu výhru z posledných šiestich duelov. Skóre zápasu síce otvoril Andy Greene v prvej tretine, no nikto z jeho spoluhráčov ho nedokázal napodobniť. O vyrovnanie sa postaral Joakim Andesson a misky váh na stranu Detroitu naklonil Johan Franzen, ktorému asistoval Tomáš Tatar. Slovenský útočník potom v presilovej hre svojím šiestym gólom sezóny upravil stav stretnutia na konečných 3:1. Okrem dvoch kanadských bodov si pripísal aj jeden plusový, vyslal jednu strelu, dve zblokoval a rozdal jeden bodyček počas 15 minút a 52 sekúnd strávených v akcii. Jonas Gustavsson prispel k triumfu 10 zákrokmi, kým jeho náprotivok Cory Schneider ich urobil 18, no nezabránil tretej prehre „diablov“ v sérii.

Tatarov 6. gól v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. J. Franzen (DET), 2. A. Greene (NJD), 3. J. Andersson (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Rozbehnutá Carolina si poradila aj so San Jose, Sekera asistoval

Carolina strelila štyri góly v záverečnej tretine, aby rozhodla o svojom víťazstve proti San Jose 5:3 a po prvý raz v sezóne vyhrala tri duely v sérii. Do listiny strelcov sa postupne zapísali Jay Harrison, Riley Nash, Jordan Staal, Elias Lindholm a Eric Staal, ktorý uzavrel skóre zápasu strelou do odkrytej brány súpera. Nováčik Lindholm pridal ku gólu dve asistencie, kým Nash s Jordanom Staalom po jednej. V zostave Hurricans nechýbal slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 22 minút a 12 sekúnd, počas ktorých si okrem asistencie pripísal na konto aj dve strely a tri plusové body. Cam Ward čelil 25 strelám, z ktorých ho prekonali Tommy Wingels, Marc-Edouard Vlasic a Justin Braun. Alex Stalock zlikvidoval 30 striel, no „žraloci“ napriek tomu utrpeli druhú porážku v rade.

Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm (CAR), 2. J. Staal (CAR), R. Nash (CAR)

Anaheim vyhral v Chicagu, Hossa asistoval

Nick Bonino a Kyle Palmieri sa presadili v samostatných nájazdoch, aby rozhodli o triumfe Anaheimu nad úradujúcim šampiónom ligy 3:2 a ukončili sériu dvoch prehier. V normálnej hrace dobe skórovali Corey Perry a dvojbodový Ryan Getzlaf. Jonas Hiller kryl 23 striel a chytil dva z troch nájazdov. V zápase ho prekonali Ben Smith a Kris Versteeg, ktorému na gól prihrával Marián Hossa. Slovenský krídelník zaznamenal aj mínusový bod, tri strely a dva zblokované pokusy počas necelých 21 minút, ktoré strávil na ľade. Jeho spoluhráč Michal Handzuš odohral 15 a trištvrte minúty bez bodového zápisu, no zaknihoval 35% úspešnosť na vhadzovaniach. Nováčik Antti Raanta chytil 24 striel a „čierni jastrabi“ po prvý raz v ročníku neuspeli v troch súbojoch v rade.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. K. Versteeg (CHI), 3. C. Perry (ANA)

McElhinney vychytal víťazstvo Columbusu nad Minnesotou

Curtis McElhinney zastavil všetkých 20 striel, aby zaknihoval svoj tretí shutout kariéry a výrazne prispel k hladkému triumfu Columbusu nad Minnesotou 4:0. Nick Foligno, R. J. Umberger, Cam Atkinson a Boone Jenner prekonali Niklasa Bäckstroma zo 41 striel, prví dvaja menovaní si pripísali aj po jednej prihrávke. „Divosi“ prehrou ukončili sériu dvoch víťazstiev, naopak, „modrokabátnici“ sa mohli tešiť z tretej domácej výhry v rade .

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno (CBJ), 2. R. J. Umberger (CBJ), 3. C. McElhinney (CBJ)

Colorado sa vrátilo na víťaznú koľaj výhrou v Calgary

Colorado utrpelo vo štvrtok drvivú porážku 2:8 v Edmontone, no rýchlo sa spamätalo a v Calgary zvíťazilo 3:2. Góly „lavín“ strelili Maxime Talbot, P. A. Parenteau a Nathan MacKinnon (víťazný gól). Talbot pridal aj asistenciu, John Mitchell ich nazbieral dve a Jean-Sebastien Giguere urobil 26 zákrokov. Prekonali ho len Kris Russell a Matt Stajan, kým Karri Ramo čelil 25 strelám. Colorado dotiahlo do víťazného konca všetkých 17 zápasov, v ktorých v tomto ročníku viedlo po dvoch tretinách.

Hviezdy duelu: 1. M. Talbot (COL), 2. M. Giordano (CGY), 3. E. Johnson (COL)

Higgins rozhodol o výhre Vancouveru nad Phoenixom

Chris Higgins skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o triumfe Vancouveru na domácom ľade nad Phoenixom 3:2. „Kosatky“ síce viedli po góloch Jasona Garissona a Henrika Sedina v druhej tretine 2:0, no svoj náskok neudržali. Antoine Vermette a David Moss sa strelecky presadili v tretej tretine, aby vynútili predĺženie. Roberto Luongo prispel k výhre 37 zákrokmi, kým Daniel Sedin prihrával na oba góly Canucks. Mike Smith mal menej práce a čelil 32 strelám.

Hviezdy duelu: 1. J. Garisson (VAN), A. Vermette (PHX), 3. Ch. Higgins (VAN)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
T. Tatar (DET) 15:52 1 1 2 1 1 0
A. Sekera (CAR) 22:12 0 1 1 +3 2 0
M. Hossa (CHI) 20:56 0 1 1 -1 3 0
M. Handzuš (CHI) 15:45 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies