Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Trio Slovákov vo štvrtok nebodovalo

Vo štvrtok sa v NHL odohralo až 11 zápasov, no do akcie sa zapojili len traja Slováci. Ani jeden z nich nebodoval a len jeden sa tešil z víťazstva – Zdeno Chára.

Iginla skóroval dvakrát pri výhre nad Oilers

Góly z prvej tretiny stačili Bostonu na to, aby porazil Edmonton pomerom 4:2 a rozšíril si sériu výhier na štyri zápasy. Dennis Seidenberg, Jarome Iginla a Brad Marchand vytvorili pre Bruins pohodlné trojgólové vedenie, ktoré Oilers v druhej tretine skresali predtým, ako Iginla svojim druhým gólom v zápase nedal bodku za zápasom. Príležitosť v bráne „medveďov“ dostal Chad Johnson, ktorý urobil 39 zákrokov. Oba góly mu strelil David Perron. Devan Dubnyk inkasoval prvé tri góly z 18 striel a potom ho v nej nahradil Jason LaBarbera, ktorý v NHL naposledy chytal 26. októbra. Z nasledujúcich 12 striel nekapituloval ani raz, keďže druhý gól Iginlu padol do prázdnej brány. Zdeno Chára ohrozil bránu Oilers jednou strelou a do bodovania sa nezapísal. V akcii strávil 25 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu po Johnym Boychukovi.

Hviezdy duelu: 1. D. Seidenberg (BOS), 2. D. Perron (EDM), 3. C. Johnson (BOS)

Bishop doviedol Lightning k výhre nad Red Wings

Obaja brankári v zápase medzi Tampou Bay a Detroitom chytali skvelo, a tak sa netreba čudovať, že o tesnej výhre 2:1 rozhodli samostatné nájazdy. Po nich mali viac radosti hráči Lightning, o ktorých triumfe rozhodol Martin St. Louis. Prvou hviezdou zápasu sa však stal Ben Bishop, ktorý zaznamenal 29 zákrokov. V normálnej hracej dobe sa presadil Nikita Kučerov. Jonas Gustavsson sa prezentoval 26 zákrokmi a z jeho spoluhráčov skóroval len Kyle Quincey. Red Wings prehrali tri zápasy v rade a v samostatných nájazdoch už neuspeli šiestykrát v sezóne a 11 raz v rade. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval, hoci odohral takmer 18 minút. Počas nich zaznamenal tri strelecké pokusy a jeden menší trest.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (TBL), 2. J. Gustavsson (DET), 3. N. Kučerov (TBL)

Butler, Ramo doviedli Flames k výhre nad Canes

Zo Slovákov sa v hre ešte ukázal Andrej Sekera. Slovenský obranca odohral 25 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. V neúspešnom zápase nebodoval a na konto si pripísal len jednu strelu a jeden mínusový bod. Carolina v Calgary prehrala svoj tretí zápas v rade, keď ju Flames porazili pomerom 2:1 vďaka gólom dvoch netradičných strelcov. O výhre kanadského tímu rozhodol štyri sekundy pred koncom predĺženia Chris Butler, ktorý nadviazal na gól Briana McGrattana z druhej tretiny. Veľmi dobrý výkon podal Karri Ramo, ktorý zneškodnil 29 striel a recept naňho našiel len Jeff Skinner, ktorý v 52. minúte zaistiť Hurricanes aspoň bod za remízu v normálnom hracom čase. Flames vyhrali domáci zápas len pár hodín po tom, čo bol vyhodený generálny manažér Jay Feaster.

Hviezdy duelu: 1. B. McGrattan (CGY), 2. J. Skinner (CAR), 3. K. Ramo (CGY)

Blue Jackets porazili Rangers 4:2

Artem Anisimov sa vrátil po prvýkrát do Madison Square Garden, ktorá bola v prvých troch sezónach kariéry jeho domovom. Cítil sa tam v nej tak aj vo štvrtok, kedy strelil jeden gól, aby pomohol Columbusu k výhre 4:2 nad Rangers. Matt Calvert, David Savard a Ryan Johansen strelili zvyšné góly Blue Jackets a Curtis McElhinney urobil 15 zákrokov predtým, ako duel po prvej tretine opustil pre zranenie dolnej časti tela. Dovtedy ho prekonal Dominik Moore. Na Mikea McKennu z 18 striel našiel zase recept Dan Girardi. Aj v bráne New Yorku sa vystriedali obaja brankári. Henrik Lundqvist inkasoval tri góly z 13 striel v úvodných 11 minútach, a tak prenechal miesto Camovi Talbotovi, ktorý si pripísal 13 zákrokov. Rangers prehrali štvrtý zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Calvert (CBJ), 2. R. Johansen (CBJ), 3. A. Anisimov (CBJ)

Flyers zdolali Canadiens vďaka Rafflovi a Girouxovi

Otec Michaela Raffla si nemohol vybrať lepší čas na sledovanie svojho prvého zápasu NHL na vlastné oči. Jeho syn bol nie len povýšený do prvého útoku, ale svojím druhým gólom kariéry tiež pomohol k výhre 2:1 nad Montrealom. Víťazný gól strelil dvojbodový Claude Giroux, dve asistencie nazbieral Jakub Voráček a 20 zákrokmi sa prezentoval Steve Mason. Alex Galchenyuk vsietil jediný gól Canadiens a Carey Price pri druhej prehre v rade zaregistroval 25 zásahov. Andrej Meszároš nehral pre rozhodnutie trénera.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. M. Raffl (PHI), 3. J. Voráček (PHI)

Senators v odvete porazili Sabres

Bobby Ryan strelili svoj 15. gól v tejto sezóne a pripísal si aj jednu asistenciu, aby doviedol Ottawu k výhre 2:1 nad Buffalom. Vrátila mu teda prehru spred dvoch dní. Craig Anderson inkasoval jeden gól z 41 striel, Zack Smith zaknihoval víťazný gól a Kyle Turris nazbieral dve asistencie. Jediný gól Sabres vsietil Tyler Ennis, kým Ryan Miller urobil 30 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. B. Ryan (OTT), 3. T. Ennis (BUF)

Blues porazili Maple Leafs 6:3

David Backes strelil dva góly (druhý do prázdnej brány) a Jaden Schwartz pridal gól a dve asistencie pri výhre St. Louis 6:3 nad Torontom. K ôsmej výhre z ostatných 11 zápasov prispel Brian Elliott 19 zákrokmi. Alexander Steen, Derek Roy a Chris Stewart strelili zvyšné góly Blues, ktorí bodovali už v šiestom zápase proti Torontu v rade. Maple Leafs, ktorých góly mali na svedomí Nazem Kadri, Nikolaj Kuľomin a James van Riemsdyk, prehrali tretí duel v rade. James Reimer inkasoval tri góly z 15 striel, Jonathan bernier potom zastavil 18 z 20 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz (STL), 2. A. Steen (STL), 3. C. Stewart (STL)

Hutton a Legwand sa postarali o výhru Predators

David Legwand strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby doviedol Nashville k výhre 3:1 nad Dallasom. Patric Hornqvist a Paul Gaustad sa tiež presadili strelecky, Shea Weber nazbieral dve asistencie a Carter Hutton urobil 33 zákrokov. Predators vyhrali druhý zápas v rade. Čestný úspech Stars zaknihoval Erik Cole, kým Kari Lehtonen opustil duel s 27 zásahmi. Prvé dva góly inkasoval v priebehu 28 sekúnd. Texasky tím prehral tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. S. Weber (NSH), 2. D. Legwand (NSH), 3. C. Hutton (NSH)

Duchene rozhodol o výhre Avalanche

Matt Duchene a P.A. Pareanteau sa uspeli v samostatných nájazdoch, aby ukončili Coloradu sériu dvoch prehier v rade a doviedli ho k výhre 4:3 nad Winnipegom. Duchene tiež strelil dva góly a pridal asistenciu v normálnom hracom čase. Zvyšný gól strelil dvojbodový Ryan O’Reilly a Semiona Varlamova prekonali dvojgólový Blake Wheeler a Michael Frolík z 38 striel. Ondřej Pavelec čelil 26 streleckým pokusom Avalanche.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. B. Wheeler (WPG), 3. R. O’Reilly (COL)

Coyotes porazili Islanders vďaka gólom z druhej tretiny

Rob Klinkhammer zaznamenal dva góly a asistenciu pri výhre Phoenixu 6:3 nad Islanders. Coyotes strelili newyorskému tímu štyri góly v druhej tretine, pričom dva z nich vsietil Mikkel Boedker. Trojzápasovú sériu domácich prehier pomohli gólmi ukončiť aj Keith Yandle a Mike Ribeiro, kým Mike Smith zneškodnil 21 striel. John Tavares, Eric Boulton a Kyle Okposo skórovali pri 11. prehre „Isles“ z 12 zápasov. Kevin Poulin inkasoval všetkých šesť gólov z 36 striel.

Hviezdy duelu: 1. R. Klinkhammer (PHX), 2. M. Ribeiro (PHX), 3. M. Boedker (PHX)

Sharks ukončili sériu prehier

San Jose strelilo tri presilovkové góly a ukončilo svoju najdlhšiu sériu prehier v tejto sezóne. Joe Pavelski strelil dva góly, Joe Thornton pri nich asistoval a Tomáš Hertl sa tiež presadil, aby Sharks porazili Wild 3:1 a po štyroch zápasoch sa konečne tešili z výhry. Pomohol k nej aj Antti Niemi, ktorého z 30 striel prekonal len Jonas Brodin. Niklas Backstrom zaznamenal 36 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. A. Niemi (SJS), 3. L. Couture (SJS)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 25:33 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (CAR) 25:34 0 0 0 -1 1 0
T. Tatar (DET) 17:42 0 0 0 0 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies