Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Reprezentácia

MSJ 2014: Slovensko podľahlo USA 3:6

Slovenskí reprezentanti do 20 rokov v sobotu od 13:30 hrajú svoj druhý zápas na juniorskom svetovom šampionáte. Ich súperom je výber Spojených štátov amerických, ktorý obhajuje titul.

USA - SLOVENSKO 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)

Góly: 17. Eichel (Hartman, Butcher), 20. O'Regan (Grzelyck, Kerdiles), 25. Hartman (Butcher, Eichel), 50. Grzelyck (Carrick, DiPauli), 55. Matteau (Copp, Fasching), 57. Barber (Copp, Kerdiles) - 32. Kolena (Cehlárik), 33. Réway (Gríger, Kolena), 58. Réway (Gríger)

Zostava Slovenska: Sabol (Baroš) – Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, Černák, Kečkeš, Dinda – Kolena (C), Réway (A), Griger – Lunter, Daňo (A), Cehlárik – Minárik, Horanský, Mlynčár – Šimun, Tibenský, Skalický.
Zostava USA: Gillies (Stolarz) – Skjei, Carrick, Butcher, Santini, McCoshen, Grzelyck, Slavin – O'Regan, Barber (C), Kerdiles – Eichel, Erne, Hartman – Copp (A), Fasching, Matteau – Hinostroza, DiPauli, Shore.

Američania vyhrali úvodné vhadzovanie a už po 30 sekundách sa dostali k prvej strele. Slováci však úvod zápasu zvládli a v druhej minúte vypracovali prvú väčšiu šancu, keď Réway získal za bránou puk a poslal ho pred ňu Grigerovi. Jeho strelu však Gillies zneškodnil. Na konci prvej päťminútovky obhajca titul prvý raz zatlačil, ale šancu si nevypracoval. Krátko na to hralo Slovensko prvú presilovku zápasu po faule O'Regana na Kolenu. Gól však počas nej nepadol. V deviatej minúte vyhrali naši buly v útočnom pásme a výsledkom toho boli dve strelecké príležitosti. Krátko na to sa zákrokom ramenom prezentoval aj Sabol. O minútu neskôr sa prezentoval ďalším dôležitým zákrokom po rýchlom protiútoku Američanom. Tí boli v tých fázach tretiny aktívnejší a snažili sa strielať. Väčšie šance si však netvorili. V dvanástej minúte mal Lunter v medzkruží výbornú príležitosť, ale Gilliesa neprekonal. O minútu neskôr bol vylúčený Matteau a Slovensko dostalo šancu hrať druhú presilovku. Počas nej Gillies čelil dvom strelám, ale gól neinkasoval. Šesť a pol minúty pred koncom tretiny pre zmenu podržal Sabol Slovensko, keď zneškodnil prvú väčšiu šancu Američanov. Ohrozil ho O'Regan. Následne dlhšie v útočnom pásme pobudli aj Slováci, ale bránu neohrozili. V 17. minúte bol po prvý raz vylúčený aj slovenský hráč. Za narazenie putoval na trestnú lavicu Dinda. Američania potvrdili svoje kvality v početnej prevahe a Eichel otvoril skóre zápasu. Vedúci tím ožil, ale šance si netvoril. 43 sekúnd pred koncom dostal menší trest brankár Sabol za zdržovanie hry, keď zaváhal pri rozohrávke puku a musel ho lapačkou prikryť. To Američania využili na strelenie druhého gólu len 1,3 sekundy pred koncom.

Článok pokračuje pod reklamou

V úvode druhej tretiny sa hralo z jednej strany na druhú a slovenskí mladíci hrali snaživo. V 23. minúte sa však hrubosťou previnil šestnásťročný obranca Černák a naši čelili po tretí raz obávanej presilovke USA. Slováci v nej však hrali dobre a dokonca sa dostali k veľkej šanci. Dožáčka Daňovej strely však neskončila v bráne. Lunterovu príležitosť zneškodnil veľkým zákrokom Gillies. Nedáš, dostaneš. To platilo aj v tomto prípade. Američania využili aj tretiu presilovku, keď Sabola tvrdou delovkou prekonal Hatrman. Copp v 26. minúte sekol Réwaya a Slovensko dostalo šancu skórovať počas presilovky. Nestalo sa tak. Slovenskí juniori sa snažili a hral sa svižný hokej, ale väčšie šance chýbali. Až v 30. minúte k jednej prišlo. Do prečíslenia dvoch proti jednému sa dostali Réway s Grigerom, ale druhý menovaný neskóroval. Následne prišla štvrtá presilovka pre našich, keď sa McCoshen previnil podrazením. Konečne ju naši využili, keď Cehlárikovu strelu dorazil v 32. minúte pohotový Milan Kolena. Američania si mohli trojgólové vedenie obnoviť, ale Sabol s podporou obrancov odolal. Severoameričania však po inkasovanom góle ožili. Boli aj možno až premotivovaní, keď sa faulu v útočnom pásme dopustil Hartman. Slováci boli v presilovke agresívni a vďaka tomu Martin Réway strelil v 33. minúte kontaktný gól. Hráči spod Tatier po góle zvýšili tempo a túžili po vyrovnaní. Štyri minúty pred koncom tretiny vrcholil tlak hráčov v modrých dresov, no nedovoleného bránenia sa dopustil Fasching, ktorý Američanov oslabil. Tentokrát ju prežili bez ujmy, hoci naši v nej hrali veľmi dobre. Minútu pred koncom podržal Slovensko pri šanci Kerdilesa Sabol, no Černák pred bránou fauloval súpera a Spojené štáty hrali štvrtú presilovku. Jej prvej polovici sa hráči v bielom ubránili.

Do záverečnej dvadsaťminútovky vstúpili americkí hráči s minútovou početnou prevahou, ale po prvýkrát v zápase presilocku na gól nevyužili. Slovensko začalo aktívne a v druhej minúte sa do veľkej šance dostal Horanský. Zaváhanie svojho obrancu však napravil Gillies. Američania sa potom dostali do útočného pásma a vypýtali si faul. Valjent sa previnil sekaním. V oslabení sa do prečíslanie dostali Daňo s Lužom, ale druhý menovaný neskóroval. Krátko na to išiel do brejku Daňo, ale ani on neuspel. Bola to veľká škoda. Útechou aspoň mohlo byť, že zámorskí hráči presilovku nevyužili. Po nej však mali hernú prevahu a naši sa dopredu príliš nedostávali. V 47. minúte sa do šance po odmlke dostal Skalický, no jeho pokus Gillies bez problémov zastavil. Na druhej strane mali o necelú minútu neskôr šťastie mladí Slováci. Jedenásť a pol minúty pred koncom nám zase chýbalo pri zakončení Rusinu. O minútu neskôr Američania strelili prvý gól v hre piatich proti piatim a zásluhou Grzelycka zvýšili svoje vedenie na 4:2. To sa snažili ešte zvýšiť, ale Sabol niekoľkokrát podržal svojich spoluhráčov. Sedem minút pred koncom sa Cehlárik ocitol sám pred brankárom, ale puk mu nesadol. Z protiútoku potom pohrozili Američania, no Sabol opäť situáciu vyriešil. V 55. minúte ale kapituloval, keď aj s prispením šťastia skóroval Matteau. O dve minúty neskôr zvýšil na 6:2 Barber. Zhruba dve minúty pred koncom náskok USA skresal Martin Réway, ktorý prekonal Gilliesa zakončením pomedzi betóny.

Za najlepšieho hráča Spojených štátov amerických bol vyhlásený Matt Grzelcyk, kým spomedzi Slovákov si ho prevzal Martin Réway, autor dvoch gólov. Brankár Sabol urobil v zápase 41 zákrokov a opustil ho s 87,23 % úspešnosťou zákrokov.

SKUPINA A

Kanada – Česko 4:5 SN (1:1, 0:1, 3:2, 0:0, 0:1)
V druhom stretnutí našej skupiny sa zrodilo veľké prekvapenie na úkor Kanaďanov, ktorých zdolali Česi 5:4 po samostatných nájazdoch. Autorom rozhodujúceho nájazdu bol Simon. Naši západní susedia boli zámorskému tímu viac než vyrovnaným súperom a v stretnuí štyrikrát vyhrávali o jeden gól. Na presné zásahy Kampfa, Plutnára, Tomečeka a Vránu odpovedali Reinhart, Drouin, Ekblad a Hudon. Langhamer aj Paterson zaznamenali rovnaký počet zákrokov – 25.

SKUPINA B

Švédsko – Fínsko 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Wennberg strelil dva góly a pridal asistenciu, Dansk chytil osemnásť striel, aby Švédsko vyhralo aj druhý zápas na šampionáte. Tentoraz pomerom 4:2 nad Fínskom. De La Rose strelil víťazný gól v závere druhej tretiny, v ktorej sa strelecky presadil aj trojbodový Johnson. Fínom malo skvelý vstup do prvej i tretej tretiny, keď skórovali Lindell a Ristolainen. Teräväinen si pripísal dve asistencie a Husso 26 zákrokov.

Rusko - Švajčiarsko 7:1 (2:1, 3:0, 2:0)
Ruskí reprezentanti aj v druhom zápase proti outsiderovi nezaváhali a Švajčiarsko zdolali hladko 7:1, aby si celkové skóre vylepšili na 18:1. Rusi v zápase prehrávali po vlastnom góle z 16. minúty. Gól bol pripísaný Fuchsovi. Do prvej prestávky však stav otočili Barbašev a Zadorov, po ktorých sa v zostávajúcich tretinách presadili aj Jakimov, Barabanov, Žafjarov, Osnovin a Grigorenko. Vasilevskij v zápase urobil 25 zákrokov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies