Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Vo štvrtok bodoval len Meszároš

Vo štvrtok sa v NHL odohralo desať zápasov. Predstavilo sa v nich šesť Slovákov, ale bodoval len jeden – obranca Andrej Meszároš.

Varlamov vychytal víťazstvo Avalanche proti Flyers, Meszároš asistoval

Semion Varlamov zaknihoval 29 zákrokov, medzi nimi aj niekoľko veľkých, aby doviedol Colorado k domácej výhre 2:1 nad Philadelphiou, ktorá tak ukončila sériu štyroch výhier. Góly potrebné k triumfu zaistili „lavíne“ Jamie McGinn a Ryan O´Reilly. Avalanche vyhrali 10. zápas z 13, ktoré odohrali proti tímom z Východnej konferencie. Čestný úspech Flyers zaznamenal Wayne Simmonds v 14. minúte druhej tretiny, ktorý presmeroval do brány strelu slovenského obrancu Andreja Meszároša. Rodák z Považskej Bystrice si okrem štvrtej prihrávky v sezóne pripísal na konto aj dva strelecké pokusy a rozdal štyri bodyčeky. V akcii strávil takmer 16 a pol minúty. Steve Mason čelil 31 strelám.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. M. Duchene (COL), 3. S. Mason (PHI)

Skinner doviedol Hurricanes k výhre nad Capitals

Jeff Skinner nemohol zavŕšiť hetrik v lepší čas. Svoj tretí gól zápasu a 19. v tejto sezóne strelil v druhej minúte predĺženia pri prečíslení troch proti jednému, aby rozhodol o výhre Caroliny 4:3 nad Washingtonom. Zostávajúci gól strelil dvojbodový Manny Malhotra a k druhej výhre v rade po päťzápasovej sérii prehier pomohlo aj 38 zákrokov Antona Chudobina, ktorý v bráne štartoval po prvýkrát za dva a pol mesiaca. Po dve asistencie zaznamenal Ryan Murphy a Eric Staal. Z výhry mal radosť aj Andrej Sekera, ktorý ako najvyťažovanejší hráč tímu odohral 24 minút a 36 sekúnd. Zaznamenal tri strely na bránu, no do bodovania sa nezapísal. Z hráčov Capitals sa do listiny strelcov zapísali Alex Ovečkin, Troy Brouwer a Steve Oleksy, kým Marcus Johansson zaznamenal dve asistencie. Philipp Grubauer zastavil 29 striel. Tím z hlavného mesta USA prehral tretí zápas v rade a piaty z ostatných šiestich.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (CAR), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. M. Johansson (WSH)

Marchand v predĺžení odvrátil tretiu prehru v rade

Bruins len zriedka prehrajú dva zápasy v rade a tri po sebe v tomto ročníku ešte neprehrali. Brad Marchand sa v 54. sekunde predĺženia postaral o to, že sa tak nestane ani vo štvrtok. Boston porazil Nashville pomerom 3:2 aj vďaka 33 zákrokom Niklasa Svedberga, ktorý zažil svoju premiéru v NHL. Skórovali aj Johny Boychuk a Jarome Iginla. Svedberga, ktorý po zápase putoval do AHL, prekonali Viktor Stalberg a dvojbodový Shea Weber. Mike Fisher prihrával na oba góly a Marek Mazanec zaknihoval 22 zákrokov. Zneškodnil aj jednu strelu Zdena Cháru. Trenčiansky rodák zaznamenal jeden mínusový bod, pričom v dueli odohral 24 minút a 16 seknd. Jeho Boston v domácom prostredí porazil Predators v štyroch zápasoch v rade od roku 2003.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. R. Spooner (BOS), 3. S. Weber (NSH)

Okposo rozhodol o výhre nad Blackhawks

Kyle Okposo zaznamenal asistenciu a potom 58 sekúnd od zahájenie predĺženia strelil gól. Tím New York Islanders vďaka tomu zdolal Chicago Blackhawks 3:2 po tom, čo v druhej polovici zápasu prišiel o dvojgólové vedenie. Deň po oznámení nominácie USA na olympiádu bol Okposo sklamaný z jeho vynechania, no náladu si vylepšil, keď poslal odrazený puk za chrbát Careyho Crawforda. Ten pri návrate do akcie urobil 31 zákrokov. Prekonali ho ešte Casey Cizikas a Thomas Vanek. Obranca Andrew MacDonald zaznamenal dve asistencie a Jevgenij Nabokov 37 zákrokov. Islanders vyhrali prvýkrát v ročníku tri zápasy v rade. Blackhawks pomohli získať bod Brent Seabrook a Ben Smith. Marián Hossa odohral 17 minút a 41 sekúnd so štyrmi streleckými pokusmi. Nebodoval ani Michal Handzuš, ktorý zaznamenal jeden mínusový bod, jednu strelu a 64% úspešnosť na vhadzovaniach počas 15 minút, ktoré strávil v akcii.

Hviezdy duelu: 1. K. Okposo (NYI), 2. J. Nabokov (NYI), 3. B. Smith (CHI)

Sharks utŕžili Oilers tretiu prehru v rade

Piati rôzni hráči sa strelecky presadili, aby San Jose porazilo doma Edmonton hladko 5:1 a zaznamenalo piatu výhru z posledných šiestich duelov. Do listiny strelcov sa postupne zapísali Brent Burns, Patrick Marleau (víťazný gól), Bracken Kearns, Logan Couture a dvojbodový Joe Pavelski. Joe Thornton nazbieral dve asistencie a Antti Niemi prispel k triumfu 23 zákrokmi. Prekonal ho len Nail Jakupov, kým Devan Dubnyk kryl 31 striel. Ani to však nestačilo na odvrátenie tretej prehry Oilers v sérii. Slovenský obranca Martin Marinčin strávil v akcii takmer 17 minút a na konto si pripísal jeden strelecký pokus.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. J. Thornton (SJS), 3. A. Desjardins (SJS)

Elliott vynuloval Kings, Blues vyhrali štvrtý duel v rade

Brian Elliott urobil 30 zákrokov, aby dosiahol svoje druhé čisté konto v sezóne a 24. v kariére a doviedol St. Louis k výhre 5:0 nad Los Angeles. Blues vyhrali štvrtý zápas v rade a šiesty z posledných siedmich aj vďaka dvom gólom T.J. Oshieho. Brenden Morrow, Vladimir Tarasenko a Barret Jackman sa tiež trafili do čierneho. Kings prehrali piaty zápas v rade po prvýkrát od decembra 2011, pričom v piatich predošlých vzájomných zápasoch vždy uspeli. Martin Jonec inkasoval dva góly z 14 striel predtým, ako ho nahradil Ben Scrivens. Ten zastavil deväť striel.

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott (STL), 2. T. Oshie (STL), 3. V. Sobotka (STL)

Senators vyhrali tretí zápas v rade, keď porazili Jets

Mika Zibanejad zaznamenal gól a asistenciu, Clarke MacArthur strelil víťazný gól v strede tretej tretiny a Ottawa si poradila s Winnipegom 4:3. K tretej výhre v rade pomohli aj góly Milana Michálka a Zacka Smitha, ako aj 32 zásahov Craiga Andersona. Toho prekonali Dustin Byfuglien, Evander Kane a Olli Jokinen. Al Montoya urobil 25 zákrokov. Jets prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (OTT), 2. C. Conacher (OTT), 3. D. Byfuglien (WPG)

Minnesota ukončila sériu prehier výhrou nad Buffalom

Jason Pominville strelil víťazný gól v siedmej minúte druhej tretiny a Niklas Bäckström urobil 19 zákrokov, aby Minnesota ukončila sériu šiestich porážok a zdolala Buffalo 4:1. Do čierneho sa z jej hráčov trafili aj Marco Scandella, Jason Zucker a Kyle Brodziak, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány Sabres. Mikko Koivu dvakrát asistoval. Ryan Miller kryl 28 striel, no nezabránil jedenástej prehre „šablí“ na súperovom klzisku v rade. Z jeho spoluhráčov skóroval len Matt Ellis.

Hviezdy duelu: 1. J. Pominville (MIN), 2. M. Koivu (MIN), 3. C. Stoner (MIN)

Subban, Pacoiretty doviedli Montreal k triumfu nad Dallasom

P. K. Subban strelil gól a pridal dve asistencie, Max Pacioretty skóroval dvakrát a tiež nazbieral dve asistencie, aby Montreal zdolal Dallas 6:4. Gólmi k tomu prispeli aj David Desharnais, Brendan Gallagher a Lars Eller. Carey Price prispel k výhre 28 zákrokmi. Prekonali ho Jamie Benn, dvojbodový Tyler Seguin, Valeruj Ničuškin a Brenden Dillon. Nováčik Kevin Connauton si pripísal dve asistencie a Kari Lehtonen opustil duel s 22 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. P. K. Subban (MTL), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. T. Seguin (DAL)

Horton, McElhinney priviedli Blue Jackets k víťazstvu nad Coyotes

Nathan Horton strelil víťazný gól pri svojoj debute v drese Columbusu, s ktorým v lete podpísal sedemročnú zmluvu, a Curtis McElhinney chytil všetkých 34 striel súpera, aby tím z Ohia uspel vo Phoenixe pomerom 2:0. Druhý gól vsietil R. J. Umberger, pričom oba presné zásahy padli v presilových hrách. Mike Smith zlikvidoval 29 striel, no z jeho spoluhráčov nikto nenašiel recept na skvele chytajúceho McElhinneyho, ktorý zaknihoval druhý shutout v ročníku a celkovo štvrtý v kariére.

Hviezdy duelu: 1. N. Horton (CBJ), 2. C. McElhinney (CBJ), 3. R. J. Umberger (CBJ)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (CAR) 24:36 0 0 0 0 3 0
Z. Chára (BOS) 24:16 0 0 0 -1 1 0
M. Hossa (CHI) 17:41 0 0 0 0 4 0
M. Handzuš (CHI) 15:00 0 0 0 -1 2 0
A. Meszároš (PHI) 16:29 0 1 1 0 2 0
M. Marinčin (EDM) 16:17 0 0 0 0 1 0

Spoluautor: Marián Masaryk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies