Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Meszároš a Pánik sa tešili z výhier

V utorok sa z plánovaných desiatich zápasov odohralo deväť, no zo štyroch Slovákov sa do bodovania nezapísal ani jeden. Z výhier sa však tešili Andrej Meszároš a Richard Pánik.

Zápas medzi Buffalom a Carolinou bol pre snehovú búrku odložený.

Schenn rozhodol o výhre Flyers nad Devils

Po tom, čo umožnila Philadelphia streliť New Jersey vyrovnávajúci gól pri hre bez brankára 29,6 sekundy pred koncom tretej tretiny, nechali Flyers nohu na plynovom pedáli a dvojbodový Brayden Schenn strelil víťazný gól v druhej minúte predĺženia. Jeho tím vyhral šiesty zápas z posledných siedmich a druhý z troch proti Devils. „To je rozdiel oproti začiatku ročníka. Ten tím by dostal gól, každý by panikáril a snažili by sme sa robiť niečo iné. Teraz veríme v systém a v hráčov,“ skonštatoval Claude Giroux, ktorý strelil gól v normálnom hracom čase. Presadil sa aj Scott Hartnell, Ray Emery urobil 31 zákrokov a Andrej Meszároš zaznamenal jednu strelu, jeden bodyček a menší trest za držanie. V akcii strávil 16 minút a 18 sekúnd. O góly New Jersey sa postarali Adam Henrique a Michael Ryder, kým Martin Brodeur zaznamenal 25 zákrokov.

Hviezdy zápasu: 1. B. Schenn (PHI), 2. M. Ryder (NJD), 3. M. Brodeur (NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

St. Louis doviedli Lightning k výhre nad Jets

Martin St. Louis a Victor Hedman nemusia byť na olympiáde, no pre Tampu Bay sú veľkými osobnosťami, čo potvrdili aj v utorok. Aj vďaka ním Lightning porazili pomerom 4:2 Winnipeg. Obaja spoločne vypracovali víťazný gól, ktorý počas presilovky za stavu 2:2 strelil St. Louis. Ten neskôr aj spečatil víťazstvo 4:2 strelou do prázdnej brány. Bol to jeho 19. gól v ročníku. Pred ním sa z gólov tešili Valtteri Filppula a Ondřej Palát, kým Anders Lindback musel urobiť len 12 zákrokov. Richard Pánik v akcii nechýbal, no počas 10 minút a 36 sekúnd strávených na ľade nebodoval. Urobil však jeden bodyček. Góly Jets strelili Olli Jokinen a dvojbodový Dustin Byfuglien. Ondřej Pavelec inkasoval tri góly z 32 striel. Winnipeg prehral štvrtý zápas v rade.

Hviezdy zápasu: 1. M. St. Louis (TBL), 2. V. Hedman (TBL), 3. T. Enstrom (WPG)

Anaheim si doma poradil aj s Bostonom

Anaheim pokračoval doma výbornými výkonmi a po víťazstve 5:2 nad Bostonom oslávil celkovo štvrtú výhru v rade a už ôsmu v rade doma. V Honda Center pritom v tejto sezóne ešte ako jediný tím NHL neprehral v normálnej hracej dobe a len dvakrát odchádzal ako porazený. Ducks v utorok viedli 3:0 po góloch Mathieua Perreaulta, dvojbodového Coreyho Perryho a Andrewa Cogliana. Bruins však potom vďaka Daniela Pailleho a Dougieho Hamiltona znížili na rozdiel jedného gólu. V závere tretej tretiny však trojgólový náskok obnovili dvojbodový Nick Bonino a druhým gólom Perreault. 30 zákrokmi k triumfu pomohol Jonas Hiller, ktorý zneškodnil aj strelu Zdena Cháru. Ten odohral 25 minút so ziskom plusového bodu a piatich bodyčekov. Tuukka Rask opustil duel s 15 zákrokmi.

Hviezdy zápasu: 1. J. Hiller (ANA), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. N. Bonino (ANA)

Blues vyhrali v Edmontone svoj šiesty zápas v rade

V akcii sa ešte predstavil obranca Martin Marinčin, ktorý odohral necelých 19 minút v zápase proti St. Louis. Jeho Edmonton v ňom vyprodukoval len 18 striel a z gólov sa tešili len Nail Jakupov a Mark Arcobello. Briana Elliotta už nikto neprekonal a košický rodák nebodoval. Z výhry sa tak tešil Jaroslav Halák sediaci na striedačke. Jeho spoluhráči ohrozili Iľju Bryzgalova 29 strelami, aby nakoniec duel vyhrali 5:2. Ruského brankára prekonali Chris Stewart, Maxim Lapierre, David Backes a dvojbodový Vladimir Tarasenko predtým, ako Patrik Berglund strelil gól do prázdnej brány. Po dve asistencie zaknihovali Vladimír Sobotka, Alex Pietrangelo a Jordan Leopold. Blues vyhrali už šiesty zápas v rade, kým Oilers z posledných šiestich duelov vyhrali len jeden.

Hviezdy zápasu: 1. A. Pietrangelo (STL), 2. D. Backes (STL), 3. N. Jakupov (EDM)

Rozbehnutí Islanders zdolali aj Toronto

John Tavares zaznamenal tri asistencie deň po tom, čo nazbieral tri góly a dve prihrávky. Calvin de Haan strelil svoj prvý gól v NHL, ktorým rozhodol o druhej výhre Islanders v rade a piatej z ostatných šiestich duelov. K triumfu 5:3 nad Torontom pomohli aj góly Kylea Okposa, Michaela Grabnera, Fransa Nielsena a Cala Clutterbucka, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Kevin Poulin urobil 23 zásahov a z hráčov Maple Leafs ho prekonali Tyler Bozak, Mason Raymond a Joffrey Lupul. Jonathan Bernier inkasoval štyri góly z 24 striel.

Hviezdy zápasu: 1. J. Tavares (NYI), 2. N. Kadri (TOR), 3. C. De Haan (NYI)

Ekholm pomohol k výhre Predators nad Sharks

Prvý gól Mattiasa Ekholma v NHL mohol byť víťazný, no nakoniec o víťazstve Nashvillu 3:2 nad San Jose rozhodol Roman Josi. David Legwand zaznamenal gól a asistenciu, aby Predators ukončili trojzápasovú sériu prehier. Marek Mazanec zneškodnil 26 striel a druhý gól inkasoval v predposlednej minúte. Joe Pavelski a Patrick Marleau boli autormi gólov Sharks, kým Antti Niemi zaknihoval 25 zákrokov.

Hviezdy zápasu: 1. M. Ekholm (NSH), 2. M. Mazanec (NSH), 3. D. Legwand (NSH)

Coyotes, Graiss vynulovali Flames

Thomas Greiss vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a druhé v kariére, keď zastavil všetkých 27 striel v zápase Phoenixu proti Calgary. Coyotes vyhrali duel hladko 6:0, pričom do streleckej listiny sa zapísali šiesti rôzni strelci. Reta Berru z 30 striel prekonali Shane Doan, Martin Hanzal, Mikkel Boedker, Lauri Korpikoski, Michael Stone a Rob Klinkhammer. Korpikoski pridal dve asistencie, Hanzal, Doan, Stone a Boedker po jednej.

Hviezdy zápasu: 1. T. Greiss (PHX), 2. L. Korpikoski (PHX), 3. M. Boedker (PHX)

Penguins vďaka Crosbymu otočili zápas proti Canucks

Pittsburgh najskôr prišiel o dvojgólové vedenie, aby na konci zápasu eliminoval dvojgólovú stratu. Nakoniec sa tešil aj z víťazstvá 5:4 nad Vancoverom, ktoré priniesol samostatný nájazd Sidneyho Crosbyho. Ten tiež vynútil predĺženie v posledne minúte tretej tretiny. Z gólov sa tešili aj Brian Gibbons, Jevgenij Malkin a Kris Letang, kým Marc-Andre Fleury urobil 22 zákrokov. Jeho náprotivok Eddie Lack kryl 31 striel a góly Canucks vsietili Jason Garrison, Christopher Tanev, Chris Higgins a Zack Kassian.

Hviezdy zápasu: 1. Z. Kassian (VAN), 2. C. Higgins (VAN), 3. K. Letang (PIT)

Niederreier, Kuemper doviedli Wild k výhre nad Kings

Nino Niedderreiter strelil jediný gól Minnesoty v normálnom hracom čase a nadviazal naň rozhodujúcim samostatným nájazdom, vďaka ktorému Wild zdolali Los Angeles Kings 2:1. Výrazne k výhre pomohol brankár Darcy Kuemper, ktorý zaznamenal 39 zákrokov. Jediný gól mu strelil Jarett Stoll, kým Jonathan Quick zaknihoval 16 zákrokov.

Hviezdy zápasu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. D. Kuemper (MIN), 3. J. Quick (LAK)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 24:58 0 0 0 +1 1 0
A. Meszároš (PHI) 16:18 0 0 0 0 1 2
R. Pánik (TBL) 10:36 0 0 0 0 0 0
M. Marinčin (EDM) 18:45 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies