Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Tatar rozhodol zápas, Hossa skóroval

V sobotu sa v NHL odohralo desať zápasov, v ktorých sa predstavilo aj šesť Slovákov. V dohratých dueloch bodovali dvaja – Marián Hossa a Andrej Meszároš.

Tatar rozhodol o výhre Red Wings

Detroitu v Los Angeles Tomáš Tatar venoval svoj desiaty gól sezóne svojmu nedávno zosnulému otcovi. Strelil ho v 13. minúte tretej tretiny a rozhodol ním o výhre Detroitu nad Los Angeles 3:1. Ku gólu pridal aj asistenciu a vďaka tomu sa stal treťou hviezdou duelu. Počas 14 minút a siedmich sekúnd strávených v akcii nazbieral aj dva plusové body a súperovho brankára ohrozil dvoma strelami. Jonathana Quicka z 26 striel prekonali aj dvojbodový Riely Sheahan svojím prvým gólom v NHL a Danny Cleary, ktorý uzavrel skóre duelu. Jimmy Howard podal výborný výkon, keď zlikvidoval 44 striel. Gól mu strelil len Drew Doughty v úvodnej tretine, ktorý posielal Kings do vedenia.

Tatarov 10. gól v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. M. Richards (LAK), 3. T. Tatar (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Markov rozhodol o výhre Habs, Hossa strelil jediný gól Chicaga

Obranca Andrej Markov strelil dva góly, pričom ten druhý prišiel v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o víťazstve Montrealu 2:1 nad Chicagom. Kým Markov poskytol „Habs“ potrebnú ofenzívu, Carey Price musel urobiť niekoľko dôležitých zákrokov, hoci čelil len 20 strelám. Canadiens sa darilo spoľahlivo brániť nebezpečný útok Jonathana Toewsa, no nedokázali to robiť celý zápas a v 50. minúte získal Blackhawks aspoň jeden bod Marián Hossa, ktorý svoj 16. gól v ročníku strelil po výbornej načasovanej prihrávke Toewsa. Kanadský tím bol v zápase aktívnejší a výsledkom toho bolo 36 zákrokov Coreyho Crawforda. Ten nevyhral ani jeden zo svojich posledných šiestich štartov. Chicago prehralo tretí zápas v rade a v ostatných siedmich dueloch má bilanciu 2-1-4. Hossa v zápase odohral zhruba 18 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod a štyri strely. Michal Handzuš pre zmenu zaknihoval mínusový bod a menší trest za podrazenie, pričom na ľade strávil 12 a pol minúty.

Hossov 16. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Markov (MTL), 2. C. Crawford (CHI), 3. C. Price (MTL)

Lightning ukončili víťaznú sériu Flyers, Meszároš asistoval

Anders Lindback inkasoval 11 gólov v predošlých troch zápasoch, no v sobotu sa prezentoval spoľahlivým dojmom a zastavil 35 z 38 striel, aby doviedol Tampu Bay k výhre 6:3 nad Philadelphiou. Dvakrát ho prekonal Jakub Voráček a raz Wayne Simmonds, no Flyers to na výhru nestačilo, a tak prišli o desaťzápasovú víťaznú sériu na domácom ľade. O výhre Lighting rozhodol dvojbodový Valtteri Filppula, no Stevea Masona zo 17 striel prekonali aj Alex Killorn, Teddy Purcell, Ryan Malone a Martin St. Louis. V tretej tretine chytal za „letcov“ Ray Emery, ktorý zneškodnil všetkých sedem striel. Šiesty gól „Bolts“ strelil Malone do prázdnej brány. Richard Pánik v zápase nehral, no v drese domáceho tímu nechýbal Andrej Meszároš. Ten si svoje konto obohatil o jednu asistenciu, ale zaznamenal aj jeden mínusový bod a päť striel. Na ľade strávil necelých 21 minút, čo bol jeho najvyšší „ice-time“ od 8. októbra.

Hviezdy duelu: 1. V. Filppula (TBL), 2. M. Carle (TBL), 3. J. Voráček (PHI)

Soderberg, Rask rozhodli o triumfe Bostonu v San Jose

Carl Soderberg sa v 13. minúte tretej tretiny strelecky presadil ako jediný muž v zápase, v ktorom Boston uspel na ľade San Jose futbalovým výsledkom 1:0. Výrazne k tomu prispel výkon brankára Tukku Raska, ktorý zastavil všetkých 26 striel pri svojom štvrtom shutoute v sezóne a jubilejnom 20. v kariére. Kapitán „medveďov“ Zdeno Chára bol tradične najvyťažovanejším hráčom tímu i duelu. Na ľade strávil 26 minút a štyri sekundy, počas ktorých si na konto pripísal jeden strelecký pokus, rozdal dva bodyčeky zblokoval jednu súperovu strelu. Antti Niemi podal solídny výkon, no jeho 21 zákrokov na výhru nestačilo.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. A. Niemi (SJS), 3. C. Soderberg (BOS)

Židlický rozhodol o výhre nad Panthers

Len niekoľko sekúnd pred koncom predĺženia a pred vhadzovaním v útočnom pásme, povedal Jaromír Jágr obrancovi Marekovi Židlickému, kde sa má postaviť. Travis Zajac vyhral vhadzovanie, Jágr poslal puk Židlickému a ten 2,1 sekundy pred koncom nadstaveného času strelil gól, ktorým rozhodol o výhre 2:1 nad Floridou. Devils vyhrali druhý zápas v rade. V normálnej hracej dobe skóroval Michael Ryder a Cory Schneider zneškodnil 29 striel. Jediný gól mu vsietil Nick Bjugstad. Tomáš Kopecký ho ohrozil štyrikrát, ale recept naňho nenašiel. V zápase odohral 16 minút a 19 sekúnd. Tim Thomas sa prezentoval 34 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Židlický (NJD), 2. C. Schneider (NJD), 3. T. Thomas (FLA)

Blue Jackets predĺžil sériu prehier Winnipegu

Boone Jenner a Matk Letestu strelili po dva góly a Columbus zdolal Winnipeg 6:3, aby predĺžil sériu prehier kanadského tímu na päť zápasov. Blue Jackets strelili štyri góly v rade v druhej tretine a natiahli svoju víťaznú sériu na tri zápasy. Cam Atkinson a Nick Foligno tiež skórovali, James Winieski a Derek MacKenzie zaregistrovali po dve asistencie a Curtis McElhinny 28 zákrokov. Ondřej Pavelec zastavil 20 striel a z jeho spoluhráčov strelili góly Eric O’Dell (prvý gól v NHL) a Bryan Little. Jets boli na konci domáceho duelu vybučaní.

Hviezdy duelu: 1. M. Letestu (CBJ), 2. B. Jenner (CBJ), 3. R. Johansen (CBJ)

Senators predĺžili bodovú sériu výhrou nad Predators

Mika Zibanejad a Jason Spezza uspeli v samostatných nájazdoch, aby pomohli Ottawe zdolať Nashville pomerom 2:1. Kyle Turris skóroval v normálnej hracej dobe a Craig Anderson zaznamenal do konca predĺženia 31 zákrokov, ku ktorým pridal aj dva v nájazdoch. Senators vyhrali piaty zápas zo šiestich, v ktorých zakaždým bodovali. Jediný gól Nashvillu vsietil Mike Fisher a Marek Mazanec ukončil duel s 20 zákrokmi. Predators prehrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. J. Spezza (OTT), 3. M. Fisher (NSH)

O´Reilly doviedol Avalanche k výhre nad Wild

Ryan O´Reilly strelil po návrate do akcie dva góly, vrátane víťazného, aby rozhodol o výhre Colorada na ľade Minnesoty 4:2 a ukončil jej štvorzápasovú víťaznú sériu. Strelecky sa presadili aj Gabriel Landeskog a Maxim Talbot, ktorý uzavrel skóre duelu strelou do prázdnej brány. Semjon Varlamov prispel k výhre 25 zákrokmi a prekonal ho len dvojgólový Charlie Coyle. Dany Heatley mu prihral na oba góly a Niklas Bäckström čelil 17 ztrelám.

Hviezdy duelu: 1. Ch.Coyle (MIN), 2. R. O´Reilly (COL), 3. D. Heatley (MIN)

Getzlaf, Hiller priviedli Ducks k víťazstvu vo Phoenixe

Ryan Getzlaf strelil víťazný presný zásah v polovici druhej tretiny predtým ako opustil duel pre zranenie a Jonas Hiller zaknihoval 28 zákrokov pri svojom 13. triumfe v sérii, aby Anaheim zdolal Phoenix 5:3 a vyhral 16. súboj z posledných 17. Hampus Lindholm skóroval dvakrát, Sami Vatanen a Dustin Penner raz, Corey Perry nazbieral dve asistencie a Mathieu Perreault dokonca tri. Z hráčov Coyotes sa do čierneho trafili Lauri Korpikoski, dvojbodový Martin Hanzal a Mike Ribeiro, kým Radim Vrbata trikrát asistoval. Mike Smith chytil šesť zo siedmich striel, Thomas Greiss potom inkasoval štyri góly zo zvyšných 23.

Hviezdy duelu: 1. H. Lindholm (ANA), 2. M. Perreault (ANA), 3. J. Hiller (ANA)

„Tučniaci” odolali „plameňom” aj po ôsmy raz v rade

Matt Niskanen vsietil druhý a zároveň rozhodujúci gól stretnutia v 7. minúte druhej tretiny, aby Pittsburgh utŕžil Calgary ďalšiu domácu prehru, tentoraz 2:1. Do čierneho sa trafil aj Chris Kunitz v 17. minúte prvej časti hry a Marc-Andre Fleury pomohol k výhe 27 zákrokmi. Prekonal ho len Mikael Bäcklund v tretej tretine, ktorý už len skorigoval výsledok duelu. Reto Berra kryl 24 striel. Penguins zdolali Flames, ktorí strelili v ostatných šiestich domácich súbojoch len dva góly, po ôsmy raz v sérii.

Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury (PIT), 2. M. Bäcklund (CGY), 3. M. Niskanen (PIT)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 26:04 0 0 0 0 1 0
A. Meszároš (PHI) 20:48 0 1 1 -1 5 0
M. Handzuš (CHI) 12:27 0 0 0 -1 0 2
M. Hossa (CHI) 18:10 1 0 1 +1 4 0
T. Kopecký (FLA) 16:19 0 0 0 0 4 0
T. Tatar (DET) 14:07 1 1 2 +2 2 0

Spoluautor: Marián Masaryk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies