Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Hossa prvou hviezdou duelu, Marinčin odohral takmer 23 minút

V siedmich nedeľných zápasoch sa predstavili piati Slováci. Z víťazstva sa tešili len Michal Handzuš a Marián Hossa, ktorý sa stal prvou hviezdou duelu. Martin Marinčin po prvýkrát odohral viac ako 20 minút, a to výrazne.

Hossa oslávil narodeniny gólom, asistenciou a víťazstvom

Marián Hossa si dal pekný darček k 35. narodeninám. Slovenský krídelník zaznamenal gól a asistenciu, aby pomohol Chicagu k víťazstvu 5:3 nad Edmontonom, ktoré tímu z „veterného mesta“ ukončilo trojzápasovú sériu prehier. Hossov 17. gól v sezóne prišiel počas presilovky piatich proti trom a len 29 sekúnd po tom, čo si spoluhráč Patrick Kane dal nechtiac vlastný gól pri avizovanom vylúčení. Pomohol tak Blackhawks rýchlo nabrať naspäť sebaistotu. Víťazný gól vsietil Jonathan Toews, pri ktorého góle Hossa asistoval. Presadili sa aj Ben Smith, Andrew Shaw a Brent Seabrook, kým Antti Raanta zastavil 18 z 20 striel. Prekonali ho Aleš Hemský a Taylor Hall. Kaneov vlastný gól do prázdnej brány bol pripísaný Boydovi Gordonovi, ktorý v tom momente dokonca nebol už ani na ľade. Devan Dubnyk čelil 41 strelám. Hossa, ktorý odohral 18 a pol minúty, ho ohrozil trikrát. Bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Michal Handzuš v ňom zaznamenal jeden mínusový bod a jednu strelu, pričom jeho „ice-time“ 10:19 bol najnižší v tíme. Výrazne bol od neho vzdialený nováčik Martin Marinčin, ktorý po prvýkrát v drese Oilers prekonal hranicu 20 minút. V akcii strávil takmer 23 minút a nazbieral dve strely a dva plusové body. Mohol zaznamenať aj prvý gól v NHL, keďže sa pred vlastencom Kanea dotkol puku ako posledný hráč Oilers. Nemal ho však ako posledný pod kontrolou. Inak by bola pre košického rodáka dosť bizarná spomienka.

Hossov 17. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa (CHI), 2. A. Shaw (CHI), 3. D. Keith (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Hiller vynuloval Red Wings a vyhral 14. štart v rade

Jonas Hiller predviedol výborný výkon, keď zneškodnil všetkých 22 striel a vychytal tretie čisté konto v ročníku. Vo vyrovnanom zápase bol rozdielovým hráčom, pretože jeho Anaheim vyhral nad Detroitom futbalovo 1:0. Vďaka shutoutu vyhral svoj 14. štart v rade, čím vyrovnal druhú najdlhšiu sériu v histórii NHL, ktorú naposledy dosiahol Tom Barrasso v ročníku 1992/93. Rekord drží Gilles Gilbert, ktorý vyhral 17 štartov v sérii v ročníku 1975/76. „Bol to skutočne vyrovnaný zápas, typ play-off zápasu. Nebolo v ňom príliš veľa streleckých príležitostí, ale som určite rád, že sme dnes odišli s víťazstvom,“ skonštatoval Hiller. Na víťazstvo sú potrebné góly a ten jediný strelil v nedeľu Andrew Cogliano v 33. minúte. Aj vďaka nemu si Ducks vylepšili domácu bilanciu na 19-0-2 a stále zostávajú jediným tímom, ktorý doma neprehral v normálnom hracom čase. Navyše, kalifornský tím vyhral 17 z ostatných 18 duelov ako piaty klub v histórii. Hosťujúci Petr Mrázek podal tiež dobrý výkon a zaznamenal 22 zákrokov. Tomáš Tatar pred odchodom na Slovensko odohral 15 minút so ziskom štyroch striel a piatich bodyčekov.

Hviezdy duelu: 1. J. Hiller (ANA), 2. A. Cogliano (ANA), 3. K. Palmieri (ANA)

Rýchly začiatok pomohol Rangers k výhre nad Flyers

Newyorskí „jazdci“ využili rýchly začiatok na hladké víťazstvo 4:1 nad Philadelphiou. Rangers strelili dva góly v priebehu 28 sekúnd tretej minúty a už v desiatej minúte viedli 3:0. Svoj prvý gól v drese Rangers strelil Daniel Carcillo, na ktorého nadviazal víťazným gólom Rick Nash. Vedenie New Yorku rozšírili Derick Brassard a Chris Kreider predtým, ako Mark Streit zničil v 47. minúte Henrikovi Lundqvistovi šancu na čisté konto. Švédsky brankár sa stal prvou hviezdou zápasu aj napriek tomu, keďže zlikvidoval až 37 striel. Jeho náprotivok Ray Emery urobil 31 zákrokov. Slovenský obranca Andrej Meszároš odohral 18 minút a zaznamenal jeden strelecký pokus. Philadelphia prehrala druhý zápas v rade, kým Rangers vyhrali tretí v sérii. V nedeľu zároveň „letcov“ predbehli v divíznom poradí. „Naša divízia ja veľmi vyrovnaná. Prehráte jeden alebo dva zápasy a už ste štvrtí. Musíte vyhrávať svoje zápasy a to je všetko, na čo by ste sa mali pozerať,“ skonštatoval tréner Flyers Craig Berube.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. C. Kreider (NYR), 3. D. Carcillo (NYR)

Miller doviedol Sabres k výhre nad Capitals

Cody Hodgson premenil rozhodujúci samostatný nájazd a Buffalo zdolalo Washington tesne 2:1. Tyler Ennis sa zapísal do streleckej listiny v normálnom hracom čase, Ryan Miller urobil 29 zákrokov a Sabres zaknihovali prvú výhru v ére nového generálneho manažéra Tima Murraya. Jediný gól Capitals vsietil Jason Chimera, kým Philipp Grubauer zastavil 30 striel. Washington prehral piaty zápas z ostatných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (BUF), 2. P. Grubauer (WSH), 3. T. Ennis (BUF)

Islanders po dráme vyhrali siedmy duel vonku v rade

Islanders predĺžili svoju víťaznú sériu na cestách a obdobie trápenia Dallasu dramatickým spôsobom, keď strelili tri góly behom posledných štyroch minút a 16 sekúnd tretej tretiny. K výhre 4:2 pomohol dvoma gólmi Kyle Okposo, víťazný gól strelil John Tavares a poistku do prázdnej brány pridal Brock Nelson. Kevin Poulin urobil 29 zákrokov pri siedmej výhre New Yorku na ľade súpera v rade. Dan Ellis zastavil 27 striel a Stars do vedenia 2:0 poslali Ray Whitney a Sergej Gončar. Texasky tím aj napriek náskoku prehral šiesty duel v sérii.

Hviezdy duelu: 1. K. Okposo (NYI), 2. K. Poulin (NYI), 3. J. Tavares (NYI)

Maple Leafs ukončili sériu prehier

James van Riemsdyk sa presadil ako jediný v samostatných nájazdoch, aby doviedol Toronto k potrebnej výhre 3:2 nad New Jersey. Jonathan Bernier urobil 36 zákrokov, aby pomohol Maple Leafs k prvému triumfu od Winter Classic. Štvorzápasovú sériu prehier ukončili aj góly Van Riemsdyka a Tylera Bozaka. Z hráčov Devils skórovali Adam Henrique a Ryane Clowe, kým Cory Schneider predviedol 23 zásahov. „Diebli“ prehrali, no bodovali v štvrtom zápase v rade.

Hviezdy duelu: 1. J. Van Riemsdyk (TOR), 2. J. Bernier (TOR), 3. A. Greene (NJD)

Kuemper vychytal svoju prvú nulu v NHL

Darcy Kuemper zneškodnil 23 striel pri svojom prvom čistom konte v NHL a Minnesota vďaka nemu porazila Nashvile 4:0. Góly „divochov“ strelili štyria rôzni hráči – Dany Heatley, Jason Zucker, Matt Cooke a Marco Scandella. Tí prekonali Mareka Mazanca z 23 striel. Kým Predators prehrali šesť z ostatných siedmich duelov, Wild vyhrali päť zo šiestich.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (MIN), 2. D. Heatley (MIN), 3. C. Coyle (MIN)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Meszároš (PHI) 17:55 0 0 0 0 1 0
T. Tatar (DET) 15:01 0 0 0 0 4 0
M. Handzuš (CHI) 10:19 0 0 0 -1 1 0
M. Hossa (CHI) 18:33 1 1 2 0 3 0
M. Marinčin (EDM) 22:44 0 0 0 +2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies