Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Hossa prvou hviezdou reprízy finále, Sekerovi sa nedarilo

V prvom nedeľnom zápase sa stretli minuloroční finalisti Stanley Cupu. Najsledovanejší zápas víkendu nakoniec vyhralo Chicago, ktoré porazilo Boston aj vďaka gólu Mariána Hossu.

Hossa pomohol gólom k výhre nad Bruins

Slovenský útočník Marián Hossa potvrdil svoju formu aj v nedeľu, kedy strelil svoj 20. gól v sezóne, ktorým otvoril skóre zápasu medzi minuloročnými finalistami Stanley Cupu. Hossa sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom Chicaga pomerom 3:2 zdolalo Boston. O triumfe rozhodol v nájazdoch Patrick Kane a v normálnej hracej dobe skóroval aj Brandon Bollig. Corey Crawford zaznamenal 34 zákrokov a recept naňho našiel len jeden muž – dvojgólový Brad Marchand. Zdeno Chára odohral 28 minút, zaregistroval jeden plusový bod a urobil šesť bodyčekov. Jeho spoluhráč Tuukka Rask predviedol 35 zákrokov, pričom Hossa ho spolu ohrozil päťkrát počas 22 minút a 34 sekúnd strávených v akcii. Na konci si pripísal aj jeden plusový bod. Michal Handzuš opäť nebodoval. V dueli odohral necelých 14 minút a pripísal si tri strely a dva bloky. Na vhadzovaniach mal 33% úspešnosť.

Hossov 20. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa (CHI), 2. B. Marchand (BOS), 3. C. Crawford (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Barberio pomohol k výhre Lightning, Sekera zbieral mínusky

Obranca Mark Barberio strelil svoje prvé dva góly v NHL, Ben Bishop urobil nový klubový rekord s 48 zákrokmi a Tampa Bay si poradila s Carolinou 5:3, hoci domáci Hurricanes boli lepším tímom. Vďaka víťazstvu, ku ktorému pomohli aj góly Ondřeja Paláta, Nikitu Kučerova a Teddyho Purcella, sa Lightning bodovo vyrovnali na čele Atlantickej divízie Bostonu. Carolina prehrala tretí zápas z ostatných štyroch, pričom obrancovia Andrej Sekera a Justin Faulk boli pri všetkých inkasovaných góloch. Justin Peters inkasoval tri zo siedmich striel, Anton Chudobin dva zo 17. Eric Staal zaznamenal gól a asistenciu, pričom do listiny strelcov sa zapísali aj Alexander Siomin a Ron Hainsey. Sekera duel opustil so štyrmi mínusovými bodmi, troma strelami a dvoma trestnými minútami. Na ľade strávil 21 minút. Richard Pánik nehral.

Hviezdy duelu: 1. M. Barberio (TBL), 2. B. Bishop (TBL), 3. E. Staal (CAR)

Nashv doviedol Rangers k výhre nad Capitals

Rick Nash v poslednej dobe napĺňa očakávania, ktoré doňho tím vkladal, keď ho angažoval. V nedeľu strelil dva góly, vrátane štvrtého víťazného v posledných šiestich dueloch, aby doviedol Rangers k víťazstvu 4:1 nad Washingtonom. Vďaka tomu si New York vylepšil bilanciu v posledných deviatich zápasoch na 7-1-1, kým Capitals prehrali piaty duel v rade. Zvyšné dva góly newyorského tímu vsietili Derek Stepan a Ryan Callahan. Henrik Lundqvist zaznamenal 24 zákrokov a prekonať ho dokázal len Alex Ovečkin. Philipp Grubauer striedal v druhom zápase v rade, keď tentokrát inkasoval tri góly z ôsmich striel. Braden Holtby potom urobil 17 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), 2. R. McDonagh (NYR), 3. H. Lundqvist (NYR)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (CAR) 21:02 0 0 0 -4 3 2
Z. Chára (BOS) 28:08 0 0 0 +1 0 0
M. Handzuš (CHI) 13:49 0 0 0 0 3 0
M. Hossa (CHI) 22:34 1 0 1 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies