Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Hossa a Tatar skórovali, Jurčo so Sekerom asistovali

V noci zo stredy na štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali štyri stretnutia, v ktorých sa predstavilo sedem Slovákov. Marián Hossa a Tomáš Tatar skórovali, kým Tomáš Jurčo a Andrej Sekera si pripísali po asistencii. Peter Budaj striedal v bráne Montrealu Careyho Pricea.

Tatar a Hossa skórovali, Jurčo asistoval pri výhre Detroitu

V súboji niekdajších divíznych rivalov na seba narazili až štyria Slováci. Väčšiu radosť mali po zápase dvaja z nich – Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, ktorí prispeli k výhre Detroitu nad Chicagom 5:4 po nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil Darren Helm v šiestej sérii. O góly v riadnej hracej dobe sa postarali Patrick Eaves, Kyle Quincey, Gustav Nyquist a práve Tomáš Tatar, ktorý vsietil 11. gól sezóny po dorážke Smithovej strely od modrej čiary. Asistoval mu naň aj jeho spoluhráč Tomáš Jurčo druhou prihrávkou v ročníku. Obaja odohrali vyše pätnásť minút a obaja si pripísali aj plusový bod. Prvý menovaný vyslal na bránu súpera tri strely, urobil jeden bodyček a vyhral 50% vhadzovaní. Jurčo si pripísal jednu strelu a sedem bodyčekov. Henrik Zetterberg nazbieral tri assitencie a Jonas Gustavsson opustil duel s 31 zákrokmi. Prekonali ho Andrew Shaw, Marcus Krüger, Patrick Sharp a Marián Hossa, ktorý otváral skóre duelu 21. gólom sezóny, keď zakončil peknú akciu hostí strelou do odkrytej brány. Na ľade inak strávil takmer 20 a pol minúty so ziskom „mínusky“, dvoch trestných minút, piatich striel a jedného bodyčeku, čím si vyslúžil post tretej hviezdy duelu. Michal Handzuš odohral len 12 minút a 39 sekúnd, počas ktorých získal mínusový bod, dve strely, jeden bodyček, jeden zblokovaný pokus a 45% úspešnosť na vhadzovaniach. Corey Crawford kryl 27 striel.

Hviezdy duelu: 1. H. Zetterberg (DET), 2. D. Helm (DET), 3. M. Hossa (CHI)

Hossov 21. gól sezóny:

Článok pokračuje pod reklamou

Tatarov 11. gól sezóny:

Tlustý rozhodol preložený zápas Hurricans, Sekera asistoval

Jiří Tlustý strelil víťazný gól v 14. minúte tretej tretiny, aby rozhodol o víťazstve Caroliny vo Philadelphii 3:2 v zápase, ktorý bol pre snehovú búrku preložený z utorka na stredu. Strelecky sa presadili aj Alexander Sjomin a Nathan Gerbe, Tlustý pridal aj asistenciu a Anton Chudobin prispel k výhre 22 zákrokmi. Pri víťaznom presnom zásahu si pripísal 18. asistenciu v ročníku Andrej Sekera, ktorý odohral zhruba 23 a trištvrte minúty. Tešil sa aj so zisku dvoch plusových bodov, dvoch striel a dve ďalšie zblokoval. Z hráčov Flyers sa presadili dvojbodový Claude Giroux a Scott Hartnell, ktorý vyrovnávali skóre z 0:2 na 2:2. Steve Mason kryl 29 striel. V akcii nechýbal ani druhý slovenský obranca v zápase – Andrej Meszároš, ktorému však duel nevyšiel podľa predstáv. Počas viac ako 17 a pol minúty strávených na ľade nazbieral len dve „mínusky“, súpera ohrozil dvomi strelami, urobil päť bodyčekov a zblokoval jednu strelu. Jeho tím prehral piaty duel z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. J. Tlustý (CAR), 2. C. Giroux (PHI), 3. N. Gerbe (CAR)

Gerbeho lahôdkový gól:

Budaj striedal Pricea pri prehre Montrealu v Pittsburghu

Pittsburgh sa po zaváhaní proti Floride opäť vrátil na víťaznú koľaj a v domácom prostredí si poradil s Montrealom po výsledku 5:1. Dva góly strelil Jussi Jokinen a po jednom presnom zásahu pridali dvojbodový Jevgenij Malkin, Taylor Pyatt (víťazný gól) a Sidney Crosby. Matt Niskanen nazbieral dve asistencie a Marc-Andre Fleury zastavil 23 striel. Prekonal ho jediný muž – Rene Bourque v závere prvej tretiny. V akcii sa nakoniec predstavil aj Peter Budaj, ktorý nahradil Careyho Pricea v druhej tretine po piatom inkasovanom góle z 21 striel. Slovenský brankár už z desiatich pukov nepustil za chrbát žiaden. Canadiens však zaknihovali štvrtú prehru v ostatných šiestich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. J. Jokinen (PIT), 3. M. Niskanen (PIT)

Flames ukončili domácu sériu prehier

Calgary sa doma dlho strelecky trápilo, keď nevyhralo sedem duelov v rade, no po výhre 3:2 nad Phoenixom ukončilo mesiac trvajúce čakanie na domáci triumf. Výrazne k tomu prispel Karri Rämö, ktorý urobil 30 zákrokov. Do čierneho sa z jeho spoluhráčov trafili Sean Monahan, Lance Bouma a Matt Stajan, ktorý strelil víťazný presný zásah. Z hráčov Coyotes sa presadili Antoine Vermette a Shane Doan, kým Mike Smith čelil 26 strelám. Arizonský tím bodoval naplno len v štyroch z posledných päťnástich súbojov. Flames sa naposledy tešili z domácej výhry 23. decembra, kedy zdolali St. Louis 4:3 po nájazdoch.

Hviezdy duelu: 1. K. Rämö (CGY), 2. M. Giordano (CGY), 3. S. Doan (PHX)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
P. Budaj (MTL) 10/10 (100%) - - - - - -
T. Tatar (DET) 15:54 1 0 1 1 3 0
M. Hossa (CHI) 20:25 1 0 1 -1 5 2
T. Jurčo (DET) 15:02 0 1 1 1 1 0
A. Sekera (CAR) 23:46 0 1 1 2 2 0
A. Mezsároš (PHI) 17:34 0 0 0 -2 2 0
M. Handzuš (CHI) 12:39 0 0 0 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovZačalo 2. kolo a spoznali sme aj jeho posledného účastníka. Obhajca hral zápas č. 7Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies