Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Budaj hviezdou zápasu, Canadiens opäť zdolali Bruins

Vo štvrtok sa v NHL odohralo desať zápasov, v ktorých sa predstavili traja Slováci. Z víťazstva sa tešil len Peter Budaj z Montrealu, ktorý sa stal hviezdou zápasu. Vychytal totiž výhru nad veľkým rivalom, Bostonom.

Budaj vychytal víťazstvo nad Bruins

Montreal vstúpil do zápasu proti rivalovi s Petrom Budajom v bráne a tento krok sa mu vyplatil. Slovenský brankár vo svojom prvom štarte za posledných deväť zápasov zneškodnil 34 striel, aby doviedol svoj tím k víťazstvu 4:1 nad Bostonom. Za svoj výkon bol ocenený aj postom tretej hviezdy zápasu. Víťazný gól vsietil Max Pacioretty, ale presadili sa aj Alexej Jemelin, Brian Gionta a dvojbodový Daniel Briere, kým Brendan Gallagher zaznamenal dve prihrávky. Tuukka Rask inkasoval z 18 striel len prvé tri z týchto gólov a zvyšok zápasu sledoval zo striedačky. Chad Johnson počas tohto obdobia kapituloval raz z 15 striel. Kým Boston prišiel o sériu štyroch výhier, Montreal si rozšíril sériu výhier proti Bruins. Vyhral už piaty duel v sérii. Budaj pri ceste za výhrou zneškodnil aj tri strely Zdena Cháru, ktorý odohral necelých 24 minút a pripísal si aj jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher (MTL), 2. A. Jemelin (MTL), 3. P. Budaj (MTL)

Kopecký nebodoval, Panthers podľahli Maple LEafs

Budaj bol jediným Slovákom, ktorý sa vo štvrtok tešil z výhry. Tomáš Kopecký odohral takmer 13 minút s piatimi streleckými pokusmi, ale nebodoval. Jeho Florida viedla v úvode zápasu 2:0, ale nakoniec sa tiež z bodov netešila. Nad jej sily bolo Toronto, ktoré duel vyhralo pomerom 6:3. Nikolaj Kuľomin strelil víťazný gól, James van Riemsdyk a Joffrey Lupul zaznamenali po góle a asistencii. Nazem Kadri pre zmenu nazbieral tri asistencie, aby mal v posledných ôsmich dueloch na konte už 12 bodov. K druhej výhre v rade viedli aj góly Codyho Fransona, Masona Raymonda a Tylera Bozaka, kým Jonathan Bernier zastavil 35 striel. Prekonať ho dokázali len Nick Bjugstad, Sean Bergenheim a Dmitrij Kulikov. Scott Clemmensen predviedol 26 zásahov. Panthers inkasovali šesť gólov v druhom zápase v rade.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (TOR), 2. J. Van Riemsdyk (TOR), 3. T. Gleason (TOR)

Johansen pomohol Columbusu ukončiť sériu prehier

Ryan Johansen skóroval dvakrát, aby pomohol Columbusu ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Derek MacKenzie, Brandon Dubinsky a Cam Atkison sa tiež trafili do čierneho pri výhre 5:2 nad Washingtonom. Jack Johnson a Fedor Ťjutin zaznamenali po dvoch asistenciách a Sergej Bobrovskij urobil 30 zákrokov. Góly mu strelili Joel Ward a Eric Fehr, zatiaľ čo Braden Holtby zaznamenal 24 zákrokov. Alex Ovečkin nazbieral päť mínusových bodov a Capitals prehrali ôsmy zápas z posledných desiatich. Oba tímy hrali sedem presiloviek, ale ani jedna nepriniesla gól.

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen (CBJ), 2. S. Bobrovskij (CBJ), 3. J. Johnson (CBJ)

Ottawa porazila Tampu, Bishop sa hneď v úvode zranil

Marc Methot, Erik Karlsson, Zack Smith, Kyle Turris a Bobby Ryan sa presadili strelecky, Ottawa si vytvorila štvorgólové vedenie a nakoniec zdolala Tampu Bay pomerom 5:3. Jason Spezza zaznamenal dve asistencie a Craig Anderson čelil 38 strelám, z ktorých ho prekonali Alex Killorn, Tyler Johnson a Victor Hedman. Anders Lindback zaznamenal 23 zásahov po tom, čo v druhej minúte nahradil zraneného Bena Bishopa, ktorého nechtiac kopol do hlavy spoluhráč Nikita Kučerov. Lightning prehrali druhý zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. K. Turris (OTT), 2. M. Methot (OTT), 3. J. Spezza (OTT)

Eliáš rozhodol o výhre Devils nad Stars

Patrik Eliáš strelil gól počas presilovky v prvej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre New Jersey 3:2 nad Dallasom. Travis Zajac a Dainius Zubrus rozsvietili červené svetlo v normálnej hracej dobe, kým Cory Schneider zastavil 14 striel. Recept naňho našli Jamie Benn a Tyler Seguin, ktorý vyrovnal na 2:2 v poslednej minúte tretej tretiny. Benn sa tiež dopustil kľúčového faulu v úvode nadstaveného času. Kari Lehtonen inkasoval rozhodujúci gól z 27. strely.

Hviezdy duelu: 1. P. Eliáš (NJD), 2. T. Seguin (DAL), 3. T. Zajac (NJD)

Varlamov oslávil novú zmluvu víťazstvom

Nováčik Nathan MacKinnon sa dostal do brejku dve a pol minúty pred koncom tretej tretiny a vznikol z neho rozhodujúci gól. Colorado vyhralo doma tesne 5:4 nad Minnesotou, hoci do tretej tretiny vstupovalo s pohodlným vedením 4:1. Semion Varlamov urobil 31 zákrokov a vytvoril si nové maximum s 27. výhrami v ročníku. O prvé štyri góly sa postarali Ryan O'Reilly, Paul Stastny, John Mitchell a Maxime Talbot. Z 23 striel ich inkasoval ich Darcy Kuemper, ktorého potom nahradil Niklas Backstrom. Ten urobil osem zákrokov. Zach Parise strelil dva góly a pridal dve asistencie, Mikael Granlund zaznamenal gól a dve asistencie a strelecky sa presadil aj dvojbodový Jason Pominville.

Hviezdy duelu: 1. J. Mitchell (COL), 2. M. Duchene (COL), 3. Z. Parise (MIN)

Ramo doviedol Flames k štvrtej výhre v rade

San Jose bolo v predošlých dvoch zápasoch vynulované a trvalo 160 minút a 36 sekúnd, kým Eriah Hayes svojím prvým gólom v NHL ukončil tieto suchoty. Jeden gól však Sharks na výhru v Calgary nestačil. Karri Ramo totiž zneškodnil 27 striel a doviedol Flames k triumfu 4:1. Lee Stempniak, Mark Giordano, Sean Monahan prekonali Alexa Stalocka z 29 striel, kým Jiří Hudler dal bodku za stretnutím strelou do prázdnej brány. Calgary vyhralo štvrtý zápas v rade po prvýkrát od marca 2012.

Hviezdy duelu: 1. K. Ramo (CGY), 2. M. Backlund (CGY), 3. M. Giordano (CGY)

Sabres opäť zdolali Coyotes, rozhodol Girgensons

Zemgus Girgensons strelil víťazný gól v čase, kedy bol jeho klub oslabený. Buffalo vďaka tomu porazilo Phoenix pomerom 3:2. Tyler Ennis a Steve Ott sa tiež zapísali do listiny strelcov, no kľúčový bol aj Ryan Miller, ktorý zlikvidoval 38 striel. O góly Coyotes sa postarali Antoine Vermette a David Moss, kým Thomas Greiss zastavil 25 streleckých pokusov. Sabres porazili arizonský tím v oboch tohtosezónnych dueloch.

Hviezdy duelu: 1. Z. Girgensons (BUF), 2. A. Vermette (PHX), 3. R. Miller (BUF)

Ducks porazili Flyers 5:3

Ryan Getzlaf zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadili aj Corey Perry, Patrick Marron, Daniel Winnik a dvojbodový Saku Koivu, ktorý strelou do prázdnej brány uzavrel výhru Anaheimu 5:3 nad Philadelphiou. Frederik Andersen urobil 27 zákrokov, aby vyhral svoj 14. zápas zo 16. Góly mu strelili Vincent Lecavalier, Matt Read a Michael Raffl. Steve Mason urobil 23 zákrokov, Andrej Meszároš opäť nehral.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. F. Beauchemin (ANA), 3. D. Winnik (ANA)

Penguins zvýraznili trápenie Kings

Pittsburgh porazil Los Angeles vo štvrtom vzájomnom zápase v rade, aby vyhral šiesty zápas z ostatných ôsmich. Chris Kunitz strelil víťazný gól, Jeff Zatkoff urobil 31 zákrokov a Penguins triumfovali hladko 4:1. Jussi Jokinen zaznamenal gól a dve asistencie, Jevgenij Malkin gól a asistenciu, Matt Niskanen dve asistencie. Z gólu mal radosť aj Tanner Glass. Čestný úspech Kings, ktorí prehrali siedmy duel z ôsmich, zaknihoval Anže Kopitar. Jonathan Quick inkasoval tri góly zo siedmich striel, Martin Jones potom jeden zo štrnástich.

Hviezdy duelu: 1. J. Jokinen (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. M. Niskanen (PIT)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
P. Budaj (MTL) 34/35 (97,1%) - - - - - -
Z. Chára (BOS) 23:51 0 0 0 -1 3 0
T. Kopecký (FLA) 12:45 0 0 0 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies