Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Reprezentácia

Príprava pred MS: Slováci podľahli Rusom

Slovenskí hokejisti prehrali v prvom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta s ruským výberom 1:3. Jediný gól nášho tímu zaznamenal Adam Lapšanský. Úvodné buly duelu vhodila dvojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová.

Slovensko – Rusko 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Góly: 33. Lapšanský (Švarný) – 32. Kutuzov (Zubov, Medvedev), 45. Malychin (Glinkin), 59. Zubov (Širokov, Burmistrov).

Zostava Slovenska: Janus (Laco) – Valach, Sloboda, Švarný, Štajnoch, Stehlík, Čerešňák, Brejčák, Ďaloga – L. Nagy (A), J. Mikúš, Šatan (C) – Lapšanský, Špirko, Bartek – Zuzin, Bulík, Miklík (A) – Bakoš, Šťastný, Haščák – Lušňák.

Zostava Ruska: Galimov (Jeriomenko) – Medvedev (A), Kutuzov, Denisov (C), Zajcev, Tokranov, Grigoriev, Mironov, Čudinov – Kalinin, Burmistrov, Varnakov – Širokov (A), Zubov, Prochorkin – Kugryšev, Galuzin, Lisin – Glinkin, Malychin, Karpov

Článok pokračuje pod reklamou

Od začiatku sa hral na pohľad nie veľmi atraktívny hokej podporený aj komornou atmosférou v hľadisku. Prvú vážnejšiu strelu zaznamenal v deviatej minúte Ján Brejčák. Už o minútu na to kontrovali Rusi, ktorí po peknej kombinačnej akcii a strele Malychina ohrozili Janusa z bezprostrednej blízkosti. Od tohto momentu hra ožila, lenže naši reprezentanti nedokázali využiť vyše minútovú presilovku o dvoch hráčov, keď Galimova v bráne prakticky neohrozili. Hra sa prelievala zo strany na stranu, no vážnejšiu šancu si dokázali vytvoriť už len ruskí hráči, keď obranca Tokranov preveril pripravenosť Janusa.

Druhé dejstvo sa hralo o poznanie v lepšom tempe. Viac z hry mali Slováci, ktorí však neúspešne dobýjali bránu Galimova. Šťastie skúšali viacerí, nikto však nepochodil. Našim reprezentantom nepomohli ani presilové hry a dokonca ani vylúčenie Varnakova za faul kolenom na Nagyy, po ktorom sa ruský útočník porúčal do spŕch. Hoci mali domáci jednoznačne viac z hry, ako prví udreli hostia, ktorí po peknej kombinácii otvorili skóre zásluhou Kutuzova. Ani tento moment ale nezrazil našich hráčov na kolená, pretože už o minútu sa tešili zo zaslúženého presného zásahu. O ten sa po prihrávke Švarného postaral Adam Lapšanský. V závere druhej tretiny sa dral do zakončenia aj Bartek, ale ruský brankár stál na mieste. Galimov sa zaskvel aj v samom závere, keď zlikvidoval veľkú šancu Stehlíka po krásnej krížnej prihrávke Šatana. Stav pred posledným dejstvom bol vyrovnaný, lenže Slováci boli aktívnejší po každej stránke.

Tretiu časť začali hostia aktívne a už po dvoch minútach opečiatkoval Glink žŕdku Janusovej bránky. O tri minúty neskôr sa Glinkin po individuálnej akcii dostal až pred Janusa, ale ten puk betónom vyrazil. Na následnú dorážku Malychina ale už nemal nárok, a tak Rusi vyhrávali 2:1. Slováci mohli vyrovnať v ďalšej presilovke, ale nepodarilo sa im to. Na druhej strane sa na trestnej lavici ocitol Mikúš a po ňom aj Čerešňák. Rusi ani jednu početnú výhodu nevyužili. Slováci sa v závere snažili vyrovnať, boli aktívni, ale nepodarilo sa im to ani počas hry bez brankára. Naopak, hosťujúci Zubov v predposlednej minúte uzavrel strelou do prázdnej bránky na 3:1.

Druhý zápas sa odohrá v nedeľu od 17. hodiny v Bratislave.

Autor: SlovakKHL.sk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies