Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára a Sekera prvými hviezdami zápasov (príprava)

V stredu sa v rámci prípravy NHL odohralo sedem zápasov, v ktorých sa predstavilo šesť Slovákov. Halák prehral, ale štyrom obrancom sa podarilo bodovať. Višňovský a Marinčin asistovali, Chára a Sekera strelili víťazné góly.

Traja Slováci sa stretli v Nassau Coliseum, kde domáci Islanders dali Jaroslavoi Halákovi šancu odchytať celý zápas. Hoci čelil len 23 strelám, inkasoval štyri góly a z výhry 4:2 sa tešili hosťujúci Hurricanes. Carolina využila tri presilové hry zo šiestich, pričom víťazný gól počas jednej z nich strelil Andrej Sekera. Slovenský obranca potom prihrával aj na poistku, ktorú pridal Gerbe. Murphy a Skinner sa tiež trafili do čierneho, kým MacIntyre urobil 26 zákrokov. Recept naňho našli Cizikas a Strome, pri ktorého góle asistoval aj Ľubomír Višňovský. Ten ako najvyťažovanejší hráč New Yorku odohral 21 minút a 38 sekúnd, počas ktorých získal aj plusový bod a jednu strelu. Najviac času na ľade spomedzi hostí strávil Sekera, ktorý počas 25 minút a 37 sekúnd zaznamenal aj jeden plusový bod, jednu strelu a dva bodyčeky. Bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu.

Prvou hviezdou zápasu sa stal aj Zdeno Chára, ktorý pri svojej prvej zápasovej akcii po lete rozhodol o výhre Bostonu 2:0 nad Washingtonom, ktorý hral bez Ovečkina. Kapitán Bruins využil presilovku v 55. minúte, aby otvoril skóre a poslal svoj tím do vedenia. Výhru v závere potvrdil strelou do prázdnej brány Gagne. V zápase dominovali brankári. Z víťazného mužstva nekapitulovali Rask (14 zákrokov) ani Smith (12 zákrokov), z gólmanov Capitals Holtby (21 zákrokov). Jediný gól inkasoval Copley, ktorý čelil deviatim strelám. Chára odohral necelých 22 minút a na konto si pripísal aj plusový bod a päť streleckých pokusov.

Článok pokračuje pod reklamou

Z víťazstva sa tešila aj dvojica slovenských obrancov v službách Edmontonu, ktorý pomerom 3:2 porazil Winnipeg. Oilers nezačali zápas ideálne, keď Brossoita prekonali z 19 striel Galiardi a Halischuk, ktorí poslali do vedenia 2:0 Jets. Ešte do druhej prestávky sa však o zvrat postarali Nugent-Hopkins, Jakimov a Schultz. Na dva góly prihrával Tkačev, pri jednom asistoval aj Martin Marinčin. V tretej tretine už neinkasoval Rimmer (10/10) ani Hitchinson, ktorý odchytal za Winnipeg celý zápas. Čelil 31 strelám. Marinčin, ktorý odohral 17 minút, ho ohrozil dvakrát a pripísal si aj jeden plusový bod a dve trestné minúty. V akcii bol aj Martin Gernát, ktorý počas 17 minút získal plusový bod a jednu strelu. Prezentoval sa aj troma bodyčekmi.

Aleš Hemský sa presadil v štvrtej sérii samostatných nájazdov, aby doviedol Dallas k víťazstvu 4:3 nad Floridou. Eaves zaznamenal gól a asistenciu, Connauton a Goligoski ho doplnili na listine strelcov. Campbell zastavil všetkých 11 striel, kým Rynnasa zo 14 pokusov prekonali O’Brien, Bolland a Pirri. V bráne Panthers sa vystriedali Ellis (9/11) a Houser (19/20). Tomáš Kopecký nehral.

V Sylvan Lake porazilo Calgary pomerom 4:3 Arizonu. O výhre rozhodol v predĺžení Glencross, ktorého rodičia z tohto kanadského mestečka pochádzajú. V normálnom hracom čase sa presadili Engelland, McGrattan a Baertschi. Kassian, Vitale a Crombeen sa postarali o góly Coyotes.

V Ontáriu videli diváci dva súboje dvoch rivalov. V oboch vyhrala Ottawa. Na domácom ľade porazila Maple Leafs 3:2 vďaka 20 zákrokom Andersona, dvom gólom Ryana a presnému zásahu Puempela. Carrick a Rielly skórovali z hostí, v ktorých bráne sa vystriedali Heeter (16/17) a Bibeau (16/18). V Toronte vyhrali takisto Senators, no tentokrát 4:3 po nájazdoch. Lehner urobil 24 zákrokov, Michálek premenil rozhodujúci nájazd a v normálnom hráčom čase skórovali Prince, Chiasson a Dzingel. Kadri, Gardiner a Van Riemsdyk vsietili góly domáceho tímu, ktorý v bráne vystriedal Reimera (18/18) a Gibsona (14/17).

Výsledky

Calgary – Arizona 4:3 PP (1:2, 2:1, 0:0, 1:0)
NY Islanders – Carolina 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Boston – Washington 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Florida – Dallas 3:4 SN (0:2, 2:0, 1:1, 0:0, 0:1)
Toronto – Ottawa 3:4 SN (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1)
Ottawa – Toronto 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Winnipeg – Edmonton 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (NYI) 19/23 (82,6%) - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 21:38 0 1 1 +1 1 0
A. Sekera (CAR) 25:37 1 1 2 +1 1 0
Z. Chára (BOS) 21:53 1 0 1 +1 5 0
M. Gernát (EDM) 16:57 0 0 0 +1 1 0
M. Marinčin (EDM) 17:02 0 1 1 +1 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies