Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Hossovci, Višňovský, Kolník a Svatoš strelili gól

V noci sa v akcii okrem našich dvoch brankárov predstavili naši obrancovia a útočníci. Najviac bodov získal Marián Hossa, ktorý bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Bodovo sa presadili ďalší šiesti Slováci.

Atlanta privítala na domácom ľade Tampu bay. V zápase išlo o prvé miesto v divízii, to po zápase patrí Tampe Bay. Divízne derby malo zaujímavý priebeh. Atlanta prehrala aj napriek tomu, že vyhrávala 2:0 a 3:1. Nakoniec rozhodlo predĺženie, v ktorom strelil gól Martin St. Louis. Najlepší hráč Thrashers, útočník Marián Hossa, sa po zápase stal prvou hviezdou, keď odohral 24 minút a zaznamenal dva kanadské body za gól a asistenciu. Okrem toho si do štatistík pripísal tri strely. V zápase bol najlepším mužom Atlanty, no ani on nedokázal pre Thrashers získať dva body. Hossa má po zápase na svojom konte 35 gólov. Vincent Lecavalier v zápase strelil už 40. v sezóne.

Štart Marcela Hossu bol do zápasu proti New Jersey otázny, no nakoniec sa v ňom predsa ukázal. A nielen to. V druhej minúte zápasu otvoril jeho ôsmym gólom v sezóne skóre zápasu. Pre Hossu to bol piaty gól v posledných siedmych zápasov a to hral v zápase s boľavým krkom. V zápase odohral skoro 13 minút a bol poslaný aj na samostatné nájazdy. V nich však brankára Brodeura neprekonal. New Jersey nakoniec bolo v nájazdoch úspešnejšie a Rangers zápas na domácom ľade prehrali 2:3.

Za druhú hviezdu zápasu Los Angeles Kings – Vancouver Canucks bol vyhlásený slovenský obranca Ľubomír Višňovský. Ten v stretnutí odohral 25 minút a 34 sekúnd a stal sa autorom jedného z dvoch gólov Los Angeles v zápase. Višňovský strelil v 36. minúte jeho 16. gól v sezóne. Jeho tím však zápas prehral pomerom 2:3. Višňovský bol v zápase aktívny a vyslal na brankára Luonga 5 striel. Ako obranca sa tak zaradil medzi najaktívnejších strelcov v zápase. Do štatistík si pripísal aj jeden plusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Colorado doma privítalo Minnesotu. V zápase sa stretli piati Slováci. V bráne Colorada stál Peter Budaj, ktorý inkasoval 4 góly z 23 striel hráčov Wild. Colorado bolo na strely aktívnejšie a z jedného gólu sa tešil aj útočník Marek Svatoš, ktorý strelil jeho 13. gól v sezóne. V zápase odohral skoro 11 minút a zaznamenal tri strely a jeden mínusový bod. V drese Wild sa predstavili všetci traja naši zástupcovia, no do bodovania sa dokázal zapísať iba Marián Gáborík, ktorý zaznamenal jednu asistenciu. Najaktívnejším strelcom spomedzi našich bol Pavol Demitra, ktorý Budaja otestoval štyrikrát. Demitra aj Gáborík zaznamenal dva mínusové body, z kladnej štatistiky sa mohol tešiť Branko Radivojevič, ktorý odohral skoro 14 minút. Minnesota vyhrala nad Colroadom 4:3.

Florida potrebuje body ako soľ, ak chce pomýšľať na play-off. Dnes získala iba jeden a pomohol jej k tomu gól nášho Juraja Kolníka, ktorý nakoniec strelil jediný gól Panthers v domácom zápase proti Penguins. Pre nitrianskeho rodáka to bol siedmy presný zásah v sezóne. Kolník v zápase odohral niečo cez 9 minút a ako jeden z mála hráčov mužstva zaznamenal plusový bod. Jozef Stümpel odohral takmer 20 minút. V drese Pens nastupoval Ronald Petrovický, ktorý v priebehu 7 minút zaznamenal iba jeden mínusový bod. Jeho tím sa však tešil z víťazstva 2:1 po predĺžení.

Do kanadského bodovania sa zapísal aj obranca Ottawy Andrej Meszároš. Ten, v zápase mimoriadne bohatom na vylúčenia a bitky, zaznamenal jednu asistenciu pri góle Dany Heatleyho. Meszároš v zápase odohral skoro 19 minút a okrem asistencie zaznamenal aj jeden mínusový bod a štyri strely. Ottawa prehrala 5:6 po samostatných nájazdoch.

Sumár brankárov (Halák zaknihoval víťazný hetrik, Budaj prehral)

Slovák dňa - Marián Hossa (Atlanta, 1+1)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 26/31 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 19/23 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 10:41 1 0 1 -1 3 0
Pavol Demitra (MIN) 16:29 0 0 0 -2 4 0
Marián Gáborík (MIN) 14:59 0 1 1 -2 1 0
Branko Radivojevič (MIN) 13:52 0 0 0 +1 1 0
Andre Meszároš (OTT) 18:57 0 1 1 -1 4 0
Marcel Hossa (NYR) 12:43 1 0 1 0 1 0
Marián Hossa (ATL) 24:10 1 1 2 0 3 0
Peter Bondra (CHI) 10:12 0 0 0 0 0 0
Štefan Ružička (PHI) 10:09 0 0 0 0 3 0
Juraj Kolník (FLO) 09:17 1 0 1 +1 2 0
Jozef Stumpel (FLO) 19:50 0 0 0 0 0 0
Ronald Petrovický (PIT) 07:16 0 0 0 -1 0 0
Ľubomír Višňovský (LAK) 25:34 1 0 1 +1 5 0
Miroslav Šatan (NYI) 20:26 0 0 0 -2 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies