Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Trojbodový Kolník, Jurčina strelil prvý gól za Caps

V sobotnom programe nočných zápasoch sa odohrali aj dueli, v ktorých sa dokázali presadiť slovenskí hokejisti. Brankári Halák a Budaj nezvíťazili, najviac bodov zaznamenal Juraj Kolník.

Jaroslav Halák nastúpil aj do svojho štvrtého zápasu v poradí. Ten mu nakoniec priniesol ďalšiu novú skúsenosť v NHL. Prvýkrát pocítil trpkosť prehry. Halák však v zápase podal veľmi dobrý a koncentrovaný výkon. Inkasoval tri góly z 31 striel, no jeden bol z kategórie veľmi lacných. Bol to gól, ktorý slovenský brankár inkasoval od Jasona Blakea. „Vystrelil dobre. Bol som trochu mimo pozície,“ povedal Halák, ktorý držal Montreal ešte v hre o predĺženie, no Canadiens neboli v útoku schopní využiť aj veľké ponúknuté možnosti. Islanders tak porazili Canadiens na domácom ľade pri nezvyčajne zaplnenej hale 3:2. Halák sa v zápase zaskvel aj skvelým zákrokom, keď skvelým presunutím chytil do lapačky strelu Arrona Ashama. Rozhodujúci gól strelil prvý dánsky hokejista v NHL Frans Nielsen, ktorý v zápase zaznamenal prvý bod(asistencia) aj prvý gól v NHL.

Obranca Milan Jurčina v novom drese ešte gól nestrelil. V stretnutí na ľade New Jersey otvoril v deviatej minúte skóre stretnutia. Pre mladého obrancu to bol jeho tretí presný zásah v aktuálnej sezóne. V zápase odohral pekných takmer 26 minút a opäť bol najvyťaženejším mužom Capitals a dokonca aj celého stretnutia. Do štatistík si pripísal aj dva plusové body a tri strelecké pokusy. Jeho kolega Richard Zedník odohral 16 minút a zaznamenal iba jednu strelu. Jurčina bol opäť kľúčovým hráčom, no aj napriek trom zblokovaným strelám a niekoľkým kvalitným obranným zákrokov, sa nestal hviezdou zápasu. Washington aj vďaka jeho výkonu porazil New Jersey 4:2.

Florida privítala na domácom ľade Boston. V zápase sa stretli traja Slováci. Obranca Zdeno Chára odohral v zápase skoro 28 minút do štatistík si zapísal päť striel a jeden mínusový bod. Boston strelil dva góly, zatiaľ čo Florida súperovi strelili gólov sedem. Pri štyroch z nich boli aj slovenskí útočníci Panthers. Juraj Kolník zaznamenal tri asistencie a center Jozef Stümpel prihrával na jeden gól. Florida porazila Boston 7:2. Kolník odohral skoro 12 minút a zaznamenal aj tri plusové body a tri strely. Jozef Stümpel zaznamenal jeden plusový bod a jednu strelu, pričom odohral 21 a pol minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

Dnes sa v akcii opäť ukázali dvaja slovenskí brankári. Tým druhým bol Peter Budaj - brankárska jednotka Colorada. V stretnutí proti Los Angeles na neho smerovalo 39 striel, z ktorých inkasoval 5 gólov. Zápas sa skončil víťazstvom Los Angeles 6:5 po samostatných nájazdoch. V tých bol úspešný aj Marek Svatoš, ktorý strelil aj počas normálneho hracieho času ďalší gól. Tento bol jeho štrnásty v sezóne a tretí v jednej sérii. Viac radosti po zápase mal obranca Kings Ľubomír Višňovský. Ten odohral viac ako 27 minút a zaznamenal dva kanadské body za gól a asistenciu. Okrem toho si zapísal do štatistík aj štyri strelecké pokusy, jeden plusový bod a dve trestné minúty. Aj on mal tú česť vyskúšať si nájazdy, no jeho pokus neskončil ideálne, keď prestrelil bránu. Po zápase bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu a stal sa aj Slovákom dňa.

Do kanadského bodovania sa dokázal zapísať aj útočník Atlanty Marián Hossa. Trenčiansky odchovanec bol pri zrode jediného gólu Thrashers v zápase proti Caroline. Hossa zaznamenal bod za prihrávku na Exelbyho gól v oslabení. Znížil tak stav zápasu na 1:2 a dal Atlante šancu bojovať o obrat stavu zápasu. Ten však neprišiel, pretože Carolina do konca tretej tretiny strelila ešte dva góly. Hossa odohral niečo cez 23 minút a okrem asistencie zaznamenal 4 strely a jeden mínusový bod. Carolina porazila Atlantu 4:1.

Slovák dňa - Ľubomír Višňovský (Los Angeles, 1+1)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 28/31 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 34/39 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 11:11 1 0 1 0 3 2
Ľubomír Višňovský (LAK) 27:13 1 1 2 +1 4 2
Miroslav Šatan (NYI) 21:25 0 0 0 0 3 0
Milan Jurčina (WAS) 25:46 1 0 1 +2 3 0
Richard Zedník (WAS) 16:06 0 0 0 0 1 0
Andrej Meszároš (OTT) 17:14 0 0 0 -2 1 0
Štefan Ružička (PHI) 14:58 0 0 0 0 1 2
Marcel Hossa (NYR) 18:01 0 0 0 -1 5 0
Marián Hossa (ATL) 23:14 0 1 1 -1 4 0
Zdeno Chára (BOS) 27:36 0 0 0 -1 5 0
Juraj Kolník (FLO) 11:53 0 3 3 +3 3 0
Jozef Stumpel (FLO) 21:29 0 1 1 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies