Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Skvelý Hossa, Nagy a Stümpel rozhodli, Budaj vyhral

V jedenástich nočných zápasoch sa do bodovania opäť zapísali aj naši hokejisti. Zápas proti Montrealu vyšiel Marcelovi Hossovi, ktorý zaregistroval tri body. Jaroslav Halák inkasoval tri góly a Peter Budaj dva. Z víťazstva sa tešil z našich brankárov len Budaj.

Jaroslav Halák dostal opäť prednosť v bráne Canadiens. Montreal na zápas cestoval do New Yorku, kde sa stretol s domácimi Rangers. Hviezdou zápasu sa nestal. Tou bol iný Slovák. Útočník Marcel Hossa zaznamenal v tomto stretnutí kariérne maximum, čo sa týka bodov v jenom zápase. Na svoje konto si pripísal tri body za dva góly a jednu asistenciu, pričom bol na ľade pri všetkých štyroch góloch Rangers. Naposledy sa Hossovi podarilo streliť dva góly v januári minulého roka, keď ich dal Columbusu. V nočnom zápase odohral niečo cez 19 minút a zaznamenal aj dve strely, jeden plusový bod a dve trestné minúty. Brankár Jaro Halák chytal v jeho piatom zápase. Po troch výhrách v rade dnes zaznamenal druhú prehru v jednej sérii. V zápase inkasoval tri góly z 26 striel. Montreal naposledy na ľade Rangers prehral 11. marca 2002. Dnes Habs prehrali pomerom 0:4. Po zápase bol za druhú hviezdu zápasu vyhlásený Marcel Hossa.

Za prvú hviezdu bol v zápase medzi Tampou Bay a Dallasom vyhlásený útočník Ladislav Nagy. Ten v tomto stretnutí strelil jeden gól. Bol však o to cennejší, že bol víťazný a padol v predĺžení. Dallas sa tak vďaka nášmu krídelníkovi mohol tešiť z víťazstva. Nagy v zápase na ľade strávil 16 minút a okrem gólu si do štatistík pripísal aj dve strely. Dallas porazil Tampu Bay 2:1 po predĺžení.

Washington privítal na domácom ľade Floridu. V zápase sa predstavili traja slovenskí hokejisti, ktorí by mohli posilnil Slovensko na majstrovstvách sveta v Moskve. Do bodovania sa zapísali iba útočníci Kolník a Stümpel. Juraj Kolník otvoril skóre zápasu, keď strelil jeho ôsmy gól v sezóne. V zápase odohral 12 minút a 20 sekúnd a zaznamenal aj plusový bod a dve strely. Center Jozef Stümpel v zápase zaznamenal len asistenciu, no bol kľúčovou osobou v samostatných nájazdoch, keď premenil ten víťazný. V zápase odohral 23 a pol minúty a zapísal si do štatistík dve strely a tri plusové body. Trochu opačne v tejto štatistike skončil obranca Capitals Milan Jurčina. Ten bol na ľade pri dvoch góloch Panthers a zaznamenal tak dva mínusové body. V zápase odohral niečo cez 24 minút a stal sa najvyťaženejším obrancom tímu. Na brankára Belfoura vyslal jednu tvrdú strelu. Florida duel vyhrala 6:5 po samostatných nájazdoch.

Článok pokračuje pod reklamou

Slovenský brankár Peter Budaj vychytal pre Colorado ďalšie víťazstvo. Chytal celých 58 minút výborne. Potom však prišli záverečné dve minúty, v ktorých dostal dva góly od Ricka Nasha. Celkvoo na neho smerovalo 23 striel. Na svoje konto si tak pripísal 21 úspešných zákrokov. Útočník Marek Svatoš nebodoval, Colorado nad Columbusom vyhralo 3:2.

Chicago bolo v nočnom zápase pre Detroit ľahkým súperom. Detroit vyhrával už 4:0. Potom prišiel jediný gól Blackhawks v zápase, na ktorý nahrával náš Peter Bondra. Gól padol v poslednej minúte zápasu. Peter Bondra odohral 11 a pol minúty a zaznamenal aj jendu strelu na bránu a jeden plusový bod. Red Wings porazili Hawks 4:1.

Richard Zednik - New York IslandersDo kanadského bodovania sa dokázal zapísať aj útočník Philadelphie Štefan Ružička. V stretnutí proti NY Islanders zaznamenal jeden kanadský bod za asistenciu pri góle Umbergera zo 14. minúty zápasu. Ružička v zápase odohral 15 minút a zaznamenal aj dva plusové body a tri strely. Rovnako bol svedkom debutu Richarda Zedníka v tíme New York Islanders. Ten na seba obliekol dres s tradičným číslom 20. V prvom zápase v novom klube odohral niečo cez 19 minút a zaznamenal jeden plusový bod a tri strely. V stretnutí nastupoval po boku Miroslava Šatana, ktorý v stretnutí odohral 23 minút a 23 sekúnd. Ani on sa nezapísal do kanadského bodovania, no brankára Niittymakiho sa pokúsil prekonať trikrát. Nakoniec sa dvaja naši „ostrovania“ mohli tešiť z víťazstva a z dôležitých dvoch bodov. Islanders porazili Flyers 6:5 po predĺžení.

Slovák dňa - Marcel Hossa (NY Rangers, 2+1)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 23/26 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 21/23 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 12:16 0 0 0 0 3 0
Ladislav Nagy (PHO) 15:55 1 0 1 0 2 0
Miroslav Šatan (NYI) 23:23 0 0 0 0 3 0
Richard Zedník (NYI) 19:13 0 0 0 +1 3 0
Milan Jurčina (WAS) 24:17 0 0 0 -2 1 0
Andrej Meszároš (OTT) 21:08 0 0 0 0 1 4
Štefan Ružička (PHI) 14:53 0 1 1 +2 3 0
Marcel Hossa (NYR) 19:07 2 1 3 +1 2 2
Peter Bondra (CHI) 11:28 0 1 1 +1 1 0
Juraj Kolník (FLO) 12:20 1 0 1 +1 2 0
Jozef Stumpel (FLO) 23:26 0 1 1 +3 2 0
Peter Sejna (STL) 10:23 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies