Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Päť dôvodov, prečo Las Vegas je a nie je vhodné pre NHL

V ostatných týždňoch sa veľmi často spomína s Národnou hokejovou ligou jej expanzia do Las Vegas. Dve osobnosti športovej televízie Sportsnet sa na túto možnosť pozreli zblízka. Ponúkli nám dôvody, prečo sa tím do „mesta hriechu“ hodí a prečo, naopak, nie je jeho príchod dobrou voľbou.

Na strane príchodu NHL do Las Vegas stojí Emily Sadlerová, kým Mike Johnston vymenoval dôvody, prečo by kanadsko-americká liga mala na mesto z Nevady zabudnúť.

Prečo je Las Vegas a NHL vhodná kombinácia?

1. Bola by to jediná profesionálna liga v Las Vegas - v meste sa nenachádza žiaden iný športový klub z veľkých súťaží. NHL by mohla využiť príležitosť a získať na tom, že vstúpi na trh ako prvá. V meste, kde je aj mnoho iných kultúrnych udalostí, by mohla byť vítanou zmenou. Nepatrila by medzi najdrahšie udalosti. Ale ani najlacnejšie, keďže NHL by mohla nadviazať spoluprácu s kasínami.

2. Nová aréna - už teraz prebieha výstavba modernej haly, ktorá bude mať kapacitu 20 000 divákov. Pre potreby hokeja by sa zmenšila zhruba na 17 500 miest. Aréna priláka aj iné udalosti, napríklad box, bojové umenia, koncerty a podobne.

Článok pokračuje pod reklamou

3. Skupina potenciálnych majiteľov má záujem - podľa viacerých správ chce tím NHL v Las Vegas vlastniť rodina Maloofových, ktorá má dlhoročné vzťahy s komisárom NHL Garym Bettmanom. Od roku 2009 sa vďaka nej udeľujú výročné ocenenia práve v Las Vegas. Skupina so záujmom je základ.

4. Pribudne tím do Západnej konferencie - momentálne sa vo Východnej konferencii nachádza 16 tímov, v Západnej je 14. Ak príde k expanzii, z tohto dôvodu majú tímy zo západu výhodu. Liga medzi konferenciami vytvorí lepší balans.

5. NHL by bola hlavným nájomníkom - liga by mohla zavítať aj do Seattlu, ale tam by hrala druhé husle po tíme NBA. V Las Vegas by ale bola hlavným nájomníkom haly a mala by väčšiu príležitosť predávať vstupenky. Na rozdiel od iných južných trhov by s ich predajom nemal byť problém.

Prečo by NHL nemala do Las Vegas zavítať?

1. CFL tam nefungovala - Kanadská futbalová liga (americký futbal) vstupovala na americký trh v strede 90. rokov. Las Vegas Posse bol tím, ktorému sa v meste vôbec nedarilo. Po jednej sezóne ligu opustil ako jeden z najmenej úspešných klubov histórie na ihrisku i mimo neho.

2. Nezaslúžia si tím - iste sa aj v Las Vegas nájde niekoľko hokejových fanúšikov. Tých však nájdeme aj na Havaji a ten tím NHL nepotrebuje. Iba preto, že sú k dispozícii vášniví vlastníci so záujmom, ambíciami a veľkými peniazmi, neznamená, že si Las Vegas zaslúži tím. Treba tam najskôr uskutočniť Zápas hviezd a potom sa uvidí, aká bude reakcia.

3. Profesionálne tímy tam chýbajú z nejakého dôvodu - Las Vegas a ľadový hokej nejdú k sebe. NHL by mala byť zrejme poslednou zo štyroch hlavných líg v Severnej Amerike, ktoré tam budú mať organizáciu. Liga by však mala rozmýšľať nad tým, prečo ešte v meste nie je tím z NBA, MLB či NFL.

4. Ťažké je vybudovať si základňu fanúšikov - Las Vegas je mesto, do ktorého chodí hlavne veľa turistov. Dôležité je prilákať pozornosť miestnych ľudí, ale vytvoriť lokálnu základňu fanúšikov by mohlo byť extrémne náročné. Ani bejzbalový klub Las Vegas 51s či Las Vegas Wranglers z ECHL nie sú mužstvami, ktoré sa môžu pochváliť veľkou podporou.

5. Seattle a Quebec City - ak by sa NHL mala rozšíriť na 32 tímov, prečo by mala liga uprednostniť Las Vegas pred kandidátmi, ako aú Seattle a Quebec City?

Aký je váš názor?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies