Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 05.
kurzy
21:00info
FLA
NYR
NHL live
27. 05.
kurzy
02:30info
EDM
DAL
NHL live
«

Sumáre

Hossa, Višňovský a Tatar skórovali, Halák vyhral

V 12 pondelkových zápasoch NHL sa predstavili ôsmi Slováci, z ktorých traja bodovali. Marián Hossa, Ľubomír Višňovský a Tomáš Tatar skórovali. Jaroslav Halák vychytal výhru, kým Marián Gáborík nehral.

Hviezdy večera:
1. Bobby Ryan (OTT), 3 góly (vrátane víťazného)
2. Antoine Vermette (ARI), 2 góly, 1 asistencia
3. Carey Price (MTL), 28/29, 96,6% úspešnosť zákrokov

Halák sa vrátil úspešne, Višňovský skóroval

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa po krátkej absencii vrátil do brány a doviedol Islanders k výhre 4:3 nad Washingtonom. Jeho tím bol aktívnejší, ale aj on ho musel niekoľkokrát podržať. Nakoniec duel opustil s 23 zákrokmi. Aj druhý Slovák v tíme, obranca Ľubomír Višňovský, pomohol k prvému víťazstvu po dvoch prehrách. Počas presilovky v druhej tretine strelil svoj tretí gól v ročníku. Ten najdôležitejší vsietil v predĺžení Johnny Boychuk, ktorý tiež využil presilovku. Pre newyorský tím nebolo v zápase všetko ružové. Anders Lee a Calvin de Haan mu totiž pomohli k vedeniu 3:0, o ktoré prišiel v posledných 16 minútach tretej tretiny. Bod pre Capitals získali Eric Fehr a dvojbodoví Nicklas Bäckström a Alex Ovečkin. Braden Holtby inkasoval rozhodujúci gól z 39. strely, ktorej čelil. Višňovský ho ohrozil len raz, pričom odohral 20 minút a 18 sekúnd. Islanders prišli o trojgólové vedenie po štvrtý raz v decembri.

Višňovského tretí gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. J. Boychuk (NYI), 2. A. Lee (NYI), 3. A. Ovečkin (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Hossa skóroval pri výhre Chicaga nad Nashville po nájazdoch

Jonathan Toews sa presadil hneď v prvej sérii samostatných nájazdov a keďže ani jeden z trojice súperov to nedokázal, Chicago doma zdolalo Nashville 5:4. V normálnej hracej dobe viedli hostia už 3:0, keď skórovali Roman Josi, Craig Smith a James Neal, no Blackhawks vyrovnali zásluhou gólov Brada Richardsa, Andrewa Shawa a Mariána Hossu. Slovenský útočník strelil v početnej prevahe svoj ôsmy gól v sezóne. Počas 21 minút na ľade si pripísal aj mínusový bod, tri strely, bodyček a jeden odobratý puk. Predators poslal opäť do vedenia v presilovej hre druhým gólom v zápase Neal a na ten dokázal odpovedať dvojbodový Bryan Bickell až v 59. minúte duelu. Duncan Keith nazbieral tri asistencie a Corey Crowford chytil 36 striel. Pekka Rinne urobil ešte o dva zákroky viac, pričom zaznamenal aj asistenciu. Colin Wilson si pripísal dve prihrávky. Chicago vyhralo tretí z ostatných štyroch duelov.

Hossov ôsmy gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. B. Bickell (CHI), 2. J. Neal (NSH), 3. D. Keith (CHI)

Tatar sa stal hviezdou duelu, ktorý ovládli Chárove „medvede“

Traja Slováci sa stretli v Bostone, kde domáce „medvede“ porazili Detroit 5:2. Na nevýrazný výkon z predošlého zápasu odpovedali Bruins tým správnym spôsobom a Red Wings pokorili zaslúžene. Carl Soderberg strelil víťazný gól a pridal dve asistencie. K výhre viedli aj presné zásahy Reillyho Smitha, Gregoryho Campbella, Setha Griffitha a Chrisa Kellyho, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Tuukka Rask urobil 28 zákrokov a Zdeno Chára odohral 22 štvrť minúty. Nebodoval, ale zaznamenal tri strely, päť blokov a plusový bod. Z jeho mladších krajanov v drese hostí sa darilo Tomášovi Tatarovi, ktorého odborníci vyhlásili za tretiu hviezdu duelu. Odohral v ňom 15 minút a hoci zaznamenal mínusový bod, strelil aj jeden z dvoch gólov Red Wings. O ten druhý sa postaral Justin Abdelkader, kým Jimmy Howard zaznamenal 40 zákrokov. Tomáš Jurčo odohral 10 a pol minúty a pripísal si len jednu „mínusku“.

Tatarov 15. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. C. Soderberg (BOS), 2. R. Smith (BOS), 3. T. Tatar (DET)

Ryanov hetrik pomohol Senators zdolať Sabres

Na konci druhej tretiny Ottawa gólovo zaostávala. Bobby Ryan však vyrovnal a strelil aj víťazný gól, ktorým nielen, že rozhodol o výhre 5:2 nad Buffalom, ale aj zavŕšil svoj prvý hetrik v drese kanadského tímu. Pomohol ním ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Strelecky sa presadili aj Clarke MacArthur a Colin Greening, ktorý svoj prvý gól v sezóne dosiahol strelou do prázdnej brány. Erik Karlsson zaznamenal dve asistencie a Craig Anderson urobil 19 zákrokov. Puk z brány vyťahoval po góloch Marka Pysyka a Zemgusa Girgensonsa. Jhonas Enroth previedol 31 zákrokov. V akcii sa predstavil aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý v nedeľu netrénoval. V pondelkovom zápase však absolvoval 19 a pol minúty. Získal jeden mínusový bod a urobil štyri bodyčeky.

Pozri aj: Bobby Ryan strelil svoj štvrtý hetrik kariéry + video

Hviezdy duelu: 1. B. Ryan (OTT), 2. E. Karlsson (OTT), 3. J. Pageau (OTT)

Price doviedol Canadiens k výhre nad Hurricanes

Jordan Staal a Jiří Tlustý sa vrátili do akcie a asistovali pri góle Erica Staala. Bol to však jediný gól, ktorý Hurricanes v pondelok vyprodukovali. Na domácom ľade podľahli Montrealu 1:3 napriek tomu, že boli aktívnejší. Cama Warda z 18 striel prekonali Jiří Sekáč a Lars Eller predtým, ako dal Max Pacioretty bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Eller strelil 21 000. gól v histórii organizácie. Prvou hviezdou duelu sa stal Carey Price, ktorý pri svojom 20. víťazstve v sezóne zneškodnil 28 striel. Raz ho ohrozil aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 22 a pol minúty. Jeho Caroline sa proti Montrealu v posledne dobe nedarí. Kanadský klub vyhral posledné štyri vzájomné zápasy v rade a v posledných deviatich má bilanciu 7-0-2.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. J. Sekáč (MTL), 3. E. Staal (CAR)

Callahan, Stamkos doviedli Lightning k výhre nad Leafs

Keď Ryan Callahan skóruje, Tampa Bay vyhrá. Od jeho príchodu do floridského tímu sa to stalo pravidlom. Potvrdilo sa to už v 15. zápase. Callahan a Valtteri Filppula vymazali dvojgólové vedenie Toronta a o výhre 3:2 rozhodol Steven Stamkos. Callahan a Stamkos pridali aj po asistencii, Victor Hedman ich nazbieral dve. Bena Bishopa z 23 striel prekonali Mike Santorelli a Joffrey Lupul. James Reimer zneškodnil 38 striel. Richard Pánik z preventívnych dôvodov proti svojmu bývalému tímu nenastúpil.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. R. Callahan (TBL), 3. V. Hedman (TBL)

Devils zaknihovali prvé víťazstvo po zmene trénera

Devils vyhrali prvý zápas po vyhodení Petra DeBoera. Proti Penguins síce po góle Sidneyho Crosbyho prehrávali, no energiu im dobili dve bitky Jordina Tootooa v druhej tretine. „Bolo to kľúčové. Tým, ako to Tootoo urobil a ako to bolo načasované,“ skonštatoval generálny manažér Lou Lamoriello pre agentúru AP. Nakoniec sa do čierneho trafili Travis Zajac, Jaromír Jágr a Adam Henrique, ktorí rozhodli o výhre 3:1. K nej pomohol aj Cory Schneider, ktorý zastavil 27 striel. Marc-Andre Fleury čelil 27 strelám. Pre Jágra to bol 126. víťazný gól v NHL, ktorým zveľadil vlastný ligový rekord.

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr (NJD), 2. T. Zajac (NJD), 3. J. Tootoo (NJD)

Flames zdolali Kings aj na domácom ľade, Gáborík nehral

Jonas Hiller zastavil 26 striel a jeho spoluhráči strelili dva góly v prvej tretine, aby Calgary vyhralo doma nad Los Angeles 2:1 a zaknihovalo tretie víťazstvo v sérii. Curtis Glencross a Markus Granlund sa presadili strelecky, kým Jiří Hudler prihral na oba góly. V závere druhej časti hry strelil kontaktný gól Tyler Toffoli, no viac gólov strelecky aktívnejší Kings nepridali. Jonathan Quick čelil len 15 strelám Flames, ktorí zdolali obhajcu titulu aj v druhom zápase sezóny. Pred týždňom uspeli na jeho ľade 4:3 po predĺžení. Kings prehrali druhý z posledných troch zápasov. V zostave kalifornského tímu chýbal slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý vynechal tréning pre chorobu.

Hviezdy duelu: 1. J. Hiller (CGY), 2. J. Hudler (CGY), 3. T. Toffoli (LAK)

Brodeur zaznamenal svoj 125. shutout v NHL

Martin Brodeur chytil všetkých 16 striel, aby zaknihoval prvé čisté konto v drese Blues a celkovo 125. v kariére. Pomohol ním k domácej výhre St. Louis nad Coloradom 3:0, ktorá znamenala ukončenie série štyroch prehier. Pre Brodeura išlo o 691. víťazstvo v NHL a prvé čisté konto od 14. decembra 2013. Rozhodol o tom Dmitrij Jaškin, ktorý otvoril skóre zápasu. Chris Butler strelil svoj prvý gól za Blues a Vladimir Tarasenko uzavrel stav duelu svojím 22. gólom sezóny. Paul Stastny nazbieral prvé body proti svojmu bývalému klubu v podobe dvoch asistencií. Semjon Varlamov opustil duel s 22 zákrokmi. Blues oplatili Avalanche prehru 0:5 spred týždňa, no prišli o zraneného útočníka Chrisa Portera.

Hviezdy duelu: 1. M. Brodeur (STL), 2. P. Stastny (STL), 3. D. Jaškin (STL)

Wild ukončili sériu prehier triumfom vo Winnipegu

Michael Frolík a Mathieu Perreault poslali dvoma presilovkovými gólmi Winnipeg do vedenia 2:0, no ani 28 zákrokov Michaela Hutchinsona im na výhru pred vlastnými fanúšikmi nestačilo. Minnesota totiž ešte v druhej tretine troma gólmi otočila stav duelu, aby zvíťazila 3:2 a ukončila sériu piatich prehier. Ryan Carter, Justin Fontaine a Marco Scandella skórovali, Brett Sutter s Kyleom Brodziakom dvakrát asistovali a Darcy Kuemper predviedol 28 zákrokov. Jets ukončili prehrou svoju bodovú sériu na piatich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. M. Perreault (WPG), 2. M. Scandella (MIN), 3. B. Sutter (MIN)

Dallas pretrhol víťaznú šnúru Rangers

Kari Lehtonen zastavil 28 striel a Antoine Roussel strelil víťazný gól po 54 sekundách druhej tretiny, aby Dallas vyhral doma nad New Yorkom Rangers 3:2. Tím z Manhattanu tak ukončil osemzápasovú sériu výhier, pričom naposledy sa netešil z triumfu 6. decembra. Prvá tretina priniesla štyri góly, po dva na oboch stranách. Na vedúci presný zásah J.T. Millera v presilovej hre odpovedal rovnakou mincou John Klingberg. Domácich potom poslal do vedenia Aleš Hemský, no ešte do prestávky vyrovnal Kevin Hayes. Henrik Lundqvist kryl 23 striel, no nezabránil druhej výhre Stars v rade.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. J. Klingberg (DAL), 3. A. Roussel (DAL)

Vermette, Dubnyk doviedli Coyotes k výhre nad Flyers

Antoine Vermette strelil dva góly a pridal asistenciu, aby výrazne prispel k domácej výhre Arizony nad Philadelphiou 4:2. Skóre duelu otvoril Shane Doan a Oliver Ekman-Larsson zvyšoval v presilovej hre na 3:0, aby aj jeho deviaty gól v ročníku mal prívlastok víťazný. Mikkel Boedker si pripísal dve asistencie a Devan Dubnyk urobil 30 zákrokov pri treťom triumfe Coyotes v sérii. Prekonal ho len R. J. Umberger, ktorý dvoma gólmi znižoval stav zápasu na 2:3. Sean Couturier mu na oba presné zásahy prihral a Steve Mason opustil duel s 21 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Vermette (ARI), 2. D. Dubnyk (ARI), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 23/26 (88,5 %) - - - - - - -
M. Hossa (CHI) 21:05 1 0 1 -1 0 3 1
Ľ. Višňovský (NYI) 20:18 1 0 1 0 0 1 1
T. Jurčo (DET) 10:26 0 0 0 -1 0 3 1
T. Tatar (DET) 14:50 1 0 1 -1 0 3 2
Z. Chára (BOS) 22:15 0 0 0 1 0 3 0
A. Meszároš (BUF) 19:30 0 0 0 -1 0 0 4
A. Sekera (CAR) 22:29 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies