Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Finále SC
  Florida 3
  Edmonton 1
18. 06.
kurzy
02:00info
FLA
EDM
NHL live
«

Sumáre

Stars odolali drvivej streleckej prevahe Oilers, potom boli excelentní. Draisaitl rekord nevyrovnal

Jozef Struhár  
26.05.2024

V sobotu sa Dallas pokúsil rozlúčiť so svojimi fanúšikmi víťazne, predtým ako sa séria presťahuje. A podarilo sa mu to.


Finále Západnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
 Dallas Stars
1
0
2
3
•••
 Edmonton Oilers
1
0
0
1
•••
Podrobné štatistiky

Mason Marchment prelomil nerozhodný stav v úvode tretej tretiny, aby Dallas výhrou 3:1 nad Edmontonom vyrovnal stav finále Západnej konferencie na 1:1 na zápasy. Skóre stretnutia otvoril Jamie Benn, ktorý prihrával aj na gól Esu Lindella do prázdnej brány. Dve asistencie si z duelu odniesol Wyatt Johnston. Jake Oettinger urobil 28 zákrokov a prekonal ho len Connor Brown, ktorý odpovedal na otvárací gól zápasu o 44 sekúnd neskôr. Stuart Skinner kryl 22 z 24 striel. Zápas číslo tri sa odohrá v pondelok v Edmontone.

Víťazný gól Marchmenta:


V prvej tretine sa už pomerne skoro podarilo tvoriť skóre domácim, keď v štvrtej minúte skóroval z prečíslenia dvoch na jedného Benn. Odpoveď však prišla len o 44 sekúnd neskôr, keď Brown strelil svoj prvý gól v play-off z dorážky zakončenia Ceciho. V zvyšku tretiny mal prevahu Edmonton, ktorý hral navyše v strede dvadsaťminútovky presilovku. Vysokú hokejku Lindella však nepotrestal a k ďalšiemu gólu mu nepomohla ani strelecká prevaha 16:4.

V druhej tretine sa hra vyrovnala, domáci sa zlepšili a tiež dostali príležitosť hrať v presile. A nedovolené bránenie Nurseho nebolo tiež potrestané gólom. Stars mali viac gólových šancí, ale tentoraz ani jeden z brankárov nekapituloval.

V záverečnej dvadsaťminútovke sa to zmenilo už v jej štvrtej minúte, keď Marchment tečoval strelu Sutera, aby domácich poslal po druhýkrát do vedenia. Dallas v zvyšku tretiny hru kontroloval pomerne dobre a hosťom sa nepodarilo tvoriť vyložené šance. V závere to skúsil aj s odvolaním brankára, čo Lindell využil a strelou od vlastnej modrej pridal poistku do prázdnej brány dve minúty a tri sekundy pred koncom. Edmonton dostal ešte šancu hrať minútu a pol v presile po hákovaní Benna a opäť odvolal brankára. V poslednej minúte však o presilovku prišiel vylúčením Kanea za sekanie a domáci už vedenie ubránili.

Jake Oettinger
Stuart Skinner
60:00 28/29 58:19 22/24
Scott Wedgewood
Calvin Pickard
- - - -

Aj finále Východnej konferencie začalo výhrou nenasadeného tímu v prvom zápase a pokračovali výhrou nasadeného tímu v druhom zápase. ... Leon Draisaitl nebodoval, čím ukončil svoju bodovú sériu od začiatku play-off na 13 zápasoch. Len jeden zápas mu chýbal k vyrovnaniu klubového rekordu Marka Messiera z roku 1988. ... Dallas zareagoval na prehru v prvom zápase série víťazstvom po šiestykrát od roku 2020. Vyrovnal tím Edmonton, ktorý to dokázal za rovnaký čas rovnako často. Nikto iný to nedokázal viackrát. ... Oettinger vyhral v play-off už 22 zápasov. Viac ich v klubovej histórii vyhral len Ed Belfour - 44.

Hviezdy duelu: 1. M. Marchment (DAL), 2. J. Oettinger (DAL), 3. S. Skinner (EDM)

Pete DeBoer, tréner Stars: „V prvej tretine sme z nejakého dôvodu boli váhaví. Hovorili sme o tom, že musíme hrať s prístupom, že ide o zápas číslo sedem. Myslím si, že naše zámery boli na správnom mieste. V prvej tretine sme vyzerali, ako keby sme čakali, že sa niečo stane. Po nej sme sa dali dokopy. Druhá a tretia tretina sa mi veľmi páčili. Myslím si, že sme v nich hrali excelentne.“

Mattias Ekholm, obranca Oilers: „Mali sme veľa striel a podobne. Nebolo to však tak, že by sme dominovali. Keď sme išli do tretej tretiny, vedeli sme, že to bude jeden z tých zápasov, v ktorých rozhodne strela od modrej, dorážka, nepekný gól. Im sa ho očividne podarilo streliť.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Sýkora je jednou zo štyroch nádejí Rangers, ktoré si v tejto sezóne zahrali za HartfordPospíšil ešte len pred pol rokom debutoval v NHL a už je medzi najlepšie hodnoteným triomHonzek naberá kilogramy a myslí na povolanie: V príprave ho má pod palcom hráč NHL Týchto 5 skúsených voľných hráčov môže pomôcť tímom na vyššiu úroveň Blíži sa šialené vykúpenie zo zmluvy? Známy insider trvá na svojom Slafkovský klame v pase, tvrdí spoluhráč, ktorý sa snažil mladíkovi pomôcť Koľko budúcich členov Siene slávy hrá v tohtoročnom finále? Studenič zoči-voči brankárovi skóroval, ale druhý zápas finále nemal pozitívny koniec + videoBlues vraj dali tímom k dispozícii dvojnásobného šampióna Ex-skauta potešil Slafkovský hlavne zlepšením v jednom aspekte. Na Celebriniho nemá Oilers by na tri top hviezdy mohli vynaložiť 40 miliónov dolárov Žiaden Nečas či Zegras: Mohli by sa Canadiens zamerať na zisk týchto útočníkov? Výmena na spadnutie? Senators zintenzívňujú diskusie s tímami „McPrecenený“ vytvoril nový rekord NHL. Necháva za sebou Gretzkého! + videoCanadiens podpísali zmluvu s fínskym útočníkom, ktorý sa zviditeľnil aj na MS Flyers zalovili vo švédskej SHL: Upísali si lotyšského reprezentantaV minulosti viedol Tampu a Ottawu, v Toronte vydržal ako asistent len rok Oilers vyhnali „Bobbyho“ z brány, McDavid vytvoril rekord NHL pri drvivej výhre! Aspoň, že má Kanada stále curling? Novinár sa obul aj do McDavida a „Dry-saitla“ NHL naživo: Vráti Edmonton sériu na Floridu? Tipnite si!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies