Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Finále SC
  Florida 4
  Edmonton 3
«
Prejavte svoj názor: Zapojte sa do našej tradičnej letnej ankety. Viac »

Sumáre

Stars odolali drvivej streleckej prevahe Oilers, potom boli excelentní. Draisaitl rekord nevyrovnal

Jozef Struhár  
26.05.2024

V sobotu sa Dallas pokúsil rozlúčiť so svojimi fanúšikmi víťazne, predtým ako sa séria presťahuje. A podarilo sa mu to.


Finále Západnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
 Dallas Stars
1
0
2
3
•••
 Edmonton Oilers
1
0
0
1
•••
Podrobné štatistiky

Mason Marchment prelomil nerozhodný stav v úvode tretej tretiny, aby Dallas výhrou 3:1 nad Edmontonom vyrovnal stav finále Západnej konferencie na 1:1 na zápasy. Skóre stretnutia otvoril Jamie Benn, ktorý prihrával aj na gól Esu Lindella do prázdnej brány. Dve asistencie si z duelu odniesol Wyatt Johnston. Jake Oettinger urobil 28 zákrokov a prekonal ho len Connor Brown, ktorý odpovedal na otvárací gól zápasu o 44 sekúnd neskôr. Stuart Skinner kryl 22 z 24 striel. Zápas číslo tri sa odohrá v pondelok v Edmontone.

Víťazný gól Marchmenta:


V prvej tretine sa už pomerne skoro podarilo tvoriť skóre domácim, keď v štvrtej minúte skóroval z prečíslenia dvoch na jedného Benn. Odpoveď však prišla len o 44 sekúnd neskôr, keď Brown strelil svoj prvý gól v play-off z dorážky zakončenia Ceciho. V zvyšku tretiny mal prevahu Edmonton, ktorý hral navyše v strede dvadsaťminútovky presilovku. Vysokú hokejku Lindella však nepotrestal a k ďalšiemu gólu mu nepomohla ani strelecká prevaha 16:4.

V druhej tretine sa hra vyrovnala, domáci sa zlepšili a tiež dostali príležitosť hrať v presile. A nedovolené bránenie Nurseho nebolo tiež potrestané gólom. Stars mali viac gólových šancí, ale tentoraz ani jeden z brankárov nekapituloval.

V záverečnej dvadsaťminútovke sa to zmenilo už v jej štvrtej minúte, keď Marchment tečoval strelu Sutera, aby domácich poslal po druhýkrát do vedenia. Dallas v zvyšku tretiny hru kontroloval pomerne dobre a hosťom sa nepodarilo tvoriť vyložené šance. V závere to skúsil aj s odvolaním brankára, čo Lindell využil a strelou od vlastnej modrej pridal poistku do prázdnej brány dve minúty a tri sekundy pred koncom. Edmonton dostal ešte šancu hrať minútu a pol v presile po hákovaní Benna a opäť odvolal brankára. V poslednej minúte však o presilovku prišiel vylúčením Kanea za sekanie a domáci už vedenie ubránili.

Jake Oettinger
Stuart Skinner
60:00 28/29 58:19 22/24
Scott Wedgewood
Calvin Pickard
- - - -

Aj finále Východnej konferencie začalo výhrou nenasadeného tímu v prvom zápase a pokračovali výhrou nasadeného tímu v druhom zápase. ... Leon Draisaitl nebodoval, čím ukončil svoju bodovú sériu od začiatku play-off na 13 zápasoch. Len jeden zápas mu chýbal k vyrovnaniu klubového rekordu Marka Messiera z roku 1988. ... Dallas zareagoval na prehru v prvom zápase série víťazstvom po šiestykrát od roku 2020. Vyrovnal tím Edmonton, ktorý to dokázal za rovnaký čas rovnako často. Nikto iný to nedokázal viackrát. ... Oettinger vyhral v play-off už 22 zápasov. Viac ich v klubovej histórii vyhral len Ed Belfour - 44.

Hviezdy duelu: 1. M. Marchment (DAL), 2. J. Oettinger (DAL), 3. S. Skinner (EDM)

Pete DeBoer, tréner Stars: „V prvej tretine sme z nejakého dôvodu boli váhaví. Hovorili sme o tom, že musíme hrať s prístupom, že ide o zápas číslo sedem. Myslím si, že naše zámery boli na správnom mieste. V prvej tretine sme vyzerali, ako keby sme čakali, že sa niečo stane. Po nej sme sa dali dokopy. Druhá a tretia tretina sa mi veľmi páčili. Myslím si, že sme v nich hrali excelentne.“

Mattias Ekholm, obranca Oilers: „Mali sme veľa striel a podobne. Nebolo to však tak, že by sme dominovali. Keď sme išli do tretej tretiny, vedeli sme, že to bude jeden z tých zápasov, v ktorých rozhodne strela od modrej, dorážka, nepekný gól. Im sa ho očividne podarilo streliť.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Prejavte svoj názor v letnej ankete o NHLZ chvosta do čela: Najvyššie draftovaní Slováci sú v tejto sezóne hodnotení najlepšieTop 5 centrov, krídelníkov, obrancov a brankárov draftu 2024 Zámorie mi vyhovuje, tvrdí Koch. Vzorom mu je Čech, zúčastní sa olympijskej kvalifikácie? Barkov prirovnal McDavida ku Gretzkému, Draisaitl ho pozdvihol ešte vyššie Do Siene slávy budú uvedení aj Daciuk či Roenick! O Coyotes možno prídeme, ale Arizona sa môže do NHL vrátiť iným spôsobom Vo finále hrali so zranením aj hviezdy. Pôjde McDavid na operáciu? Yzerman sa v utorok činil: Detroit urobil dve výmeny Tréner Slováka povedie Kanadu na najbližších turnajoch najlepších proti najlepším Top nádej je bližšie k NHL: Sme nadšení a oceňujeme krok SKA, teší sa Briere Utah podpísal zmluvu s Bielorusom: V NHL si zahral v každej z posledných troch sezónVýrazne si polepší: Winnipeg si upísal obrancu až do roku 2028Avalanche podpísali novú zmluvu s akvizíciou spred uzávierkyDefinitívny koniec Coyotes? Majiteľ tímu sa vraj vzdáva svojich snáh! Sezóna skončila, ale v NHL nás teraz čakajú ešte tieto dôležité udalosti Šampióna má aj AHL: Studenič v poslednom zápase sezóny skóroval + video Toronto sa blíži k zmluve so svojím brankárom. Ako by mala vyzerať? Sharks si neudržia obrancu. S českým útočníkom stále diskutujúNHL to zažíva po štvrtýkrát za ostatných sedem rokov: Má úplne nového šampióna! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies