Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Správy z NHL

Randy Carlyle skončil na lavičke Toronta!

Tím Toronto Maple Leafs v utorok na svojom webe informoval, že prepustil z funkcie hlavného trénera Randyho Carlylea. Tento post dočasne preberú asistenti Peter Horachek a Steve Spott.

Päťdesiatosemročný odborník bol do pozície najatý 2. marca 2012, za ten čas doviedol Maple Leafs raz do play-off. V roku 2013, pri prvej účasti po šiestich rokoch, vypadli už v prvom kole s Bostonom Bruins.

Toronto nemá formu

V tejto sezóne sa Torontu nedarí, s bilanciou 21-16-3 je štvrté v Atlantickej divízii. So 45 bodmi mu patrí pozícia druhej divokej karty vo Východnej konferencii. V posledných 10 dueloch prehralo sedemkrát.

„Chcem poďakovať Randymu za všetku jeho tvrdú prácu a obetavosť. Nikdy nie je jednoduché zmeniť trénera, no náš klub nejde správnym smerom a my cítime, že je potrebná okamžitá zmena," povedal generálny manažér Dave Nonis.

„Potrebujeme sa pohnúť vpred a vrátiť sa späť k víťazeniu. Cítime, že bola potrebná zmena pre to, aby sme sa dostali tam, kam potrebujeme. Stále sme v slušnej pozícii, no chceme byť v lepšej. Momentálne ideme zlým smerom, no táto zmena nás má nasmerovať správne," pokračoval Nonis.

Vyhral Stanley Cup

Carlyle zaznamenal s tímom bilanciu 91-78-19. Pred Torontom trénoval vyše šesť rokov Anaheim, ktorý v sezóne 2006/07 doviedol k Stanley Cupu. Jeho celková trénerská bilancia je 364-260-80 v 704 dueloch.

Článok pokračuje pod reklamou

Rodák z kanadskej provincie Ontário má za sebou bohatú hráčsku kariéru. V NHL odohral ako obranca 1055 zápasov za Jets, Penguins a aj Maple Leafs, ktorí ho draftovali v roku 1976. V roku 1981 získal Norris Trophy.

Nástupca zatiaľ nie je známy

Carlyle je po Paulovi MacLeanovi (Ottawa Senators), Dallasovi Eakinsovi (Edmonton Oilers) a Petrovi DeBoerovi (New Jersey Devils) štvrtým koučom, ktorý v tejto sezóne prišiel o prácu.

„Urobili sme to pre zlepšenie našej skupiny. Nehádžeme uterák do ringu. Toto je len prvý krok. To, ako sa vysporiadame s aktuálnou trénerskou situáciou, oznámime v najbližších dňoch," dodal Nonis.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies