Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Židlický rozhodol o výhre Detroitu, Slováci nebodovali

V NHL sa v noci zo stredy na štvrtok odohrali štyri zápasy, v ktorých ani jeden z dvojice Slovákov nebodoval. Úspešný debut v drese Detroitu má za sebou Marek Židlický.

Hviezdy večera:
1. Jimmy Howard (DET), 39/40 (97,5% úspešnosť zákrokov)
2. Gabriel Landeskog (COL), 1 gól, 2 asistencie
3. John Gibson (ANA), 37/38 (97,4% úspešnosť zákrokov)

Židlický rozhodol o výhre Detroitu, Slováci nebodovali

Marek Židlický sa uviedol v drese Detroitu vo výbornom svetle. V druhej minúte predĺženia strelil piaty gól v sezóne a rozhodol o výhre 2:1 nad NY Rangers. „Nemôžete zažiť lepšie pocity. Skóroval som v prvom zápase, čo som tu,“ povedal agentúre AP Židlický. Prvý hráč Red Wings, ktorý skóroval v predĺžení pri debute. V NHL to naposledy dokázal David Tanabe z Phoenixu v roku 2003. Jimmy Howard prispel k víťazstvu 39 zákrokmi a góly strelil aj Justin Abdelkader. Henrik Zetterberg pri návrate do akcie zaznamenal dve asistencie. Jediný gól Rangers vsietil Dan Girardi, kým Cam Talbot zneškodnil 29 striel. Boli medzi nimi aj strely dvoch Slovákov. Tomáš Tatar ho ohrozil dvakrát, pričom odohral 16 minút a 23 sekúnd. Tomáš Jurčo odohral o dve minúty menej, ale zaknihoval tri strelecké pokusy. Ani jeden z nich nebodoval. „Jazdec“ Dan Boyle odohral 1000. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. M. Židlický (DET), 3. R. Nash (NYR)

Hammond doviedol Senators k výhre nad Jets

Ottawa pokračovala so svojou snahou dostať sa do play-off aj vo Winnipegu, kde Andrew Hammond odchytal druhý zápas v priebehu dvoch dní. Po prehre v Minnesote urobil 35 zákrokov, aby Senators doviedol k výhre 3:1. Zlepšil si bilanciu na 6-0-1, pričom jeho tím má v ostatných 11 dueloch bilanciu 8-1-2. Víťazný gól strelil Bobby Ryan, no skórovali aj Kyle Turris a Erik Condra. Všetci traja prekonali Michaela Hutchinsona, ktorý v prvej polovici zápasu čelil 17 strelám. Potom ho nahradil Ondřej Pavelec, na ktorého smerovali následne len tri strelecké pokusy. Čestný úspech Jets zaknihoval v tretej tretine Michael Frolík. Zlou správou pre domácich bolo aj zranenie hornej časti tela, ktoré v druhej tretine utrpel obranca Dustin Byfuglien.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Hammond (OTT), 2. K. Turris (OTT), 3. E. Condra (OTT)

Landeskog pomohol Coloradu k výhre nad Penguins

Gabriel Landeskog mal prsty vo všetkých góloch svojho tímu. Kapitán Colorada zaznamenal gól a dve asistencie, aby doviedol Avalanche k výhre 3:1 nad Pittsburghom Penguins. Víťazný gól strelil Nathan MacKinnon a do čierneho sa trafil aj Jarome Iginla, ktorý po 16. raz v kariére dosiahol na métu 20 gólov v sezóne. Semion Varlamov prispel k šiestej výhre z ostatných deviatich duelov 28 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal krajan Jevgenij Malkin. Marc-Andre Fleury urobil 19 zákrokov a Penguins prišli o štvorzápasovú sériu výhier. Alex Tanguay z Colorada odohral svoj 1000. duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. R. O’Reilly (COL)

Sekáč pomohol k výhre Ducks nad Canadiens

Jiří Sekáč nastúpil proti svojmu bývalému tímu a v dueli prihrával Rickardovi Rakellovi na gól, ktorý rozhodol o výhre Anaheimu 3:1 nad Montrealom Canadiens. Careyho Pricea prekonal z 32 striel aj Francois Beauchemin, kým Cam Fowler strelil gól do prázdnej brány. John Gibson sa prezentoval 37 zákrokmi a čisté konto mu ušlo len o vlások. V predposlednej minúte ho prekonal Alex Galchenyuk. Anaheim vyhral štvrtý zápas v rade, Montreal prehral posledné dva.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. F. Beauchemin (ANA), 3. J. Sekáč (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 16:23 0 0 0 0 0 2 0
T. Jurčo (DET) 14:34 0 0 0 0 0 3 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies