Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Chára a Hossa skórovali do prázdnej brány, Sekera asistoval

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali siedmi Slováci, z ktorých traja bodovali. Zdeno Chára a Marián Hossa poistili výhry svojich tímov gólmi do prázdnej brány. Hossa pridal aj asistenciu. Andrej Sekera asistoval pri prehre Kings.

Hviezdy večera:
1. Tuukka Rask (BOS), 30/30, čisté konto
2. Devan Dubnyk (MIN), 41/42, 97,6% úspešnosť zákrokov
3. Patrick Sharp (CHI), 2 góly

Dvojbodový Hossa podčiarkol triumf Chicaga v San Jose

Brandon Saad strelil v úvode tretej tretiny rozdielový gól a pridal asistenciu, Corey Crawford pri ňom asistoval a pripísal si aj 33 zákrokov. Chicago tak zdolalo San Jose na jeho ľade vysoko 6:2 a úspešne zvládlo dvojzápasový trip. Patrick Sharp ukončil 18-zápasové strelecké suchoty a presadil sa hneď dvakrát, druhý raz v presilovej hre. Presilovku využil aj Duncan Keith, ktorého na listine strelcov doplnili Bryan Bickell a Marián Hossa. Slovenský útočník uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Bol to jeho 19. gól sezóny, ku ktorému pridal aj 32. asistenciu pri Keithovom góle. Počas 20 a pol minúty v akcii zaznamenal aj plusový bod, štyri strely, bodyček a blok. Brent Seabrook prispel ku štvrtej výhre Blackhawks z ostatných piatich duelov dvoma prihrávkami. Sharks sa podarilo dvakrát zmazať jednogólový náskok zásluhou Melkera Karlssona a Joea Thorntona v početnej prevahe. Antti Niemi sa prezentoval 24 zákrokmi, no kalifornský tím ukončil sériu dvoch výhier.

Hviezdy duelu: 1. P. Sharp (CHI), 2. B. Richards (CHI), 3. C. Crawford (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Rask vynuloval Penguins bez Crosbyho, Chára poistil výhru

Tuukka Rask zastavil všetkých 30 striel pri svojom treťom čistom konte v sezóne a Milan Lucic vsietil v polovici prvej tretiny víťazný gól. Boston tak vyhral v Pittsburghu 2:0 a predĺžil si víťaznú sériu na päť zápasov. Siedmu výhru z posledných ôsmich duelov poistil kapitán Zdeno Chára, ktorý trafil prázdnu bránu 38 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Slovenský obranca bol s časom 24:13 najvyťažovanejším hráčom tímu. Okrem siedmeho gólu v sezóne zaznamenal tiež dva plusové body, dve strely a tri bloky. Thomas Greiss kryl 28 striel, no Penguins prehrali druhý zápas z ostatných troch. Domácim chýbal kapitán Sidney Crosby, ktorý síce s tímom trénoval, ale z neznámeho dôvodu nehral. Hneď pri prvom striedaní sa, navyše, zranil Jevgenij Malkin po bodyčeku od Chrisa Kellyho. Do konca tretiny zvládol odohrať štyri a štvrť minúty, do druhej časti hry už nezasiahol. Bruins sa víťazstvom dotiahli na pozíciu prvej divokej karty vo Východnej konferencii po bok Washingtonu.

Chárov siedmy gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. M. Lucic (BOS), 3. T. Greiss (PIT)

Sekera asistoval pri prehre s Nashvillom

Viac ako štyridsať minút sa Nashville nevedel proti Los Angeles presadiť. Potom sa však šťastie priklonilo na jeho stranu. V 47. minúte vyrovnal stav Craig Smith a o minútu neskôr strelil víťazný gól Viktor Stalberg, hoci jeho úmysel bol puk prihrať Callemu Järnkrokovi. Obranca Jake Muzzin si ho však nechtiac zrazil do vlastnej brány. Predators vyhrali 2:1 a vrátili sa do čela Centrálnej divízie. Pekka Rinne urobil 23 zákrokov a vychytal svoje 200. víťazstvo v NHL. Ako jediný ho prekonal Jeff Carter. Na gól mu prihrával Andrej Sekera, ktorý odohral 16 minút a zaznamenal aj jednu strelu a dve trestné minúty. Marián Gáborík bol vyťažovanejší, ale počas necelých 20 minút zaznamenal len štyri strelecké pokusy. Jonathan Quick zastavil 21 striel a prišiel o 118 minút a 10 sekúnd trvajúcu šnúru bez inkasovaného gólu.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. J. Quick (LAK), 3. C. Smith (NSH)

Flyers ukončili sériu prehier, Detroitu strelili sedem gólov

Brayden Schenn strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, a pridal asistenciu. Steve Mason kryl 31 striel a pri domácej vysokej výhre Philadelphie 7:2 nad Detroitom skórovali ďalší piati hráči. Wayne Simmonds tiež využil presilovku a dvakrát asistoval, tretí gól v početnej prevahe vsietil Matt Read. Nicklas Grossman, dvojbodový Zac Rinaldo a Pierre-Edouard Bellemare ich doplnili na listine strelcov, kým Claude Giroux nazbieral dve asistencie. Flyers ukončili štvorzápasovú sériu prehier a Detroit zdolali po desiaty raz v rade v základnej časti NHL od 25. januára 1997. Z hráčov Red Wings, ktorí prehrali štvrtý z ostatných piatich duelov, skórovali Justin Abdelkader a Erik Cole. Ten strelil v početnej prevahe svoj prvý gól v drese Detroitu. Jimmy Howard inkasoval všetky góly z 36 striel. Z dvojice slovenských mladíkov hral len Tomáš Tatar, ktorý si počas 14 minút a 37 sekúnd pripísal na konto mínusový bod, štyri strely a dva bodyčeky. Tomáš Jurčo nehral pre menšie poranenie.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn (PHI), 2. C. Giroux (PHI), 3. C. Colaiacovo (PHI)

Skapski vychytal svoju prvú nulu v kariére

MacKenzie Skapski absolvoval svoj druhý štart v NHL, opäť proti Sabres a opäť víťazne. Zastavil všetkých 20 striel a zaknihoval svoje prvé čisté konto kariéry. Stal sa prvým brankárom klubovej histórie od Marcella Pailleho v roku 1957, ktorý vychytal shutout v jednom zo svojich prvých dvoch dueloch v súťaži. Úplne prvýkrát majú Rangers troch brankárov v jednej sezóne s čistými kontami. O triumfe New Yorku Rangers 2:0 nad Buffalom rozhodol Keith Yandle svojím prvým gólom v drese Rangers a poistil ho dvojbodový Martin St. Louis strelou do prázdnej brány. Anders Lindbäck chytil 31 striel, no neodvrátil šiestu prehru Sabres v sérii. Bol pri nej aj Andrej Meszároš, ktorý odohral 15 minút a 11 sekúnd s menším trestom, bodyčekom a blokom. Tím z Manhattanu vyhral štvrtý zápas v rade a upevnil si líderskú pozíciu v Metropolitnej divízii. Navyše, dostal sa aj na čelo Východnej konferencie.

Hviezdy duelu: 1. K. Yandle (NYR), 2. M. Skapski (YNR), 3. A. Lindbäck (BUF)

Islanders pokračujú v trápení, využil to Montreal

New York Islanders nedokázal ukončiť sériu prehier ani bez dvojice Slovákov. Jaroslav Halák aj Ľubomír Višňovský dostali voľno a tak len sledovali, ako ich tím prehral doma s Montrealom 1:3. Kanadský tím rozhodol o výhre v úvode druhej tretiny, keď sa strelecky presadili Tomáš Plekanec a Max Pacioretty. Ten strelil víťazný gól vo vlastnom oslabení. Výsledok upravil pol minúty pred koncom duelu dvojbodový Lars Eller gólom do prázdnej brány. Carey Price chytal, ako zvyčajne, spoľahlivo a z 36 striel ho prekonal len Josh Bailey v početnej prevahe. Michal Neuvirth kryl 27 striel, no tím z Long Islandu prehral tretí zápas v rade. Canadiens ukončili sériu dvoch prehier a s 93 bodmi sa vyrovnali Rangers na čele Východnej konferencie. Zlou správou je však pre nich zranenie útočníka Torreyho Mitchella, ktorý opustil duel v prvej tretine.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. T. Plekanec (MTL)

Dorsett doviedol Canucks k výhre nad Leafs

Derek Dorsett zaznamenal osobné maximum s troma bodmi, keď strelil gól a na dva prihrával. Aj vďaka nemu vyhral Vancouver nad Torontom 4:1. Vynahradil si tak štvrtok, keď sa nechal zbytočne vylúčiť a Los Angeles strelilo prvý zo štyroch gólov. „Cítil som sa zle a ospravedlnil som sa za to spoluhráčom. Oni ma podporili a ja som sa chcel uistiť, že dnes podám dobrý výkon,“ priznal Dorsett pre agentúru CP. V sobotu sa darilo aj Eddiemu Läckovi, ktorý zaznamenal 28 zákrokov. Prekonal ho len Phil Kessel z trestného strieľania. Okrem Dorsetta z domácich hráčov skórovali aj Chris Higgins, Jannik Hansen a Shawn Matthias, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Jonathan Bernier inkasoval tri góly z 34 striel a Richard Pánik nebodoval. Odohral necelých 16 minút a zaznamenal dva mínusové body, jednu strelu a dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. E. Läck (VAN), 2. D. Dorsett (VAN), 3. B. Horvat (VAN)

Ellis vynuloval Hurricanes

Dan Ellis vychytal tretie víťazstvo v rade, keď zneškodnil všetkých 27 striel, aby s čistým kontom doviedol Floridu k výhre 2:0 nad Carolinou. „Ellis bol dnes pre nás kľúčový. Urobil množstvo skvelých zákrokov. Bol to viac zápas 5:3 ako 2:0, ale obaja brankári boli naozaj dobrí,“ povedal pre AP tréner Gerard Gallant, ktorý nedal v zápase šancu Tomášovi Kopeckému. Brandon Pirri prelomil bezgólový stav počas presilovky v druhej tretine a Dave Bolland poistil dôležité víťazstvo gólom do prázdnej brány. Panthers zaostávajú šesť bodov za poslednou postupovou priečkou vo Východnej konferencii. V opačnej bráne stále Cam Ward, ktorý zaznamenal 20 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. D. Ellis (FLA), 2. C. Ward (CAR), 3. B. Pirri (FLA)

Jets uspeli v Tampe a pokračujú v boji o play-off

Všetko podstatné v zápase medzi Winnipegom a Tampou Bay sa udialo v tretej tretine. V jej úvode otvoril skóre Nikita Kučerov, ktorý bol však neskôr vylúčený do konca duelu za zákrok na obrancu Tobiasa Enströma a oslabil svoj tím. V polovici tretiny vyrovnal stav Drew Stafford v presilovej hre a o výhre 2:1 rozhodol o tri minúty neskôr Blake Wheeler. Ondřej Pavelec čelil len 16 strelám Lightning, ktorí ich ešte menej v tejto sezóne nezaznamenali. Andrej Vasilevskij kryl 27 striel, no floridský klub prehral druhý zápas v rade. Jets ukončili sériu dvoch prehier a udržali sa v boji o play-off. „Tvrdo sme bojovali o stratené puky a blokovali strely. Keď sa nám to nedarilo, podržal nás brankár. Dobre sme čistili naše obranné pásmo a naši centri dobre držali puk," pochválil svoj tím tréner Paul Maurice v rozhovore pre AP.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. D. Stafford (WPG), 3. A. Vasilevskij (TBL)

Dubnyk opäť doviedol Wild k výhre

Minnesota prehrávala, herne zaostávala, bola prestrieľaná. V bráne však mala po 27. raz v rade Devana Dubnyka, ktorý nadviazal na skvelé výkony 41 zákrokmi, s ktorými priviedol Wild k výhre 3:1 na ľade St. Louis. Na gól Davida Backesa z druhej tretiny zareagoval o necelú minútu Thomas Vanek, víťazný gól strelil v tretej tretine Nino Niederreiter a o 17 sekúnd neskôr pridal poistku Kyle Brodziak. Minnesota vyhrala v Missouri v normálnom hracom čase po prvýkrát od októbra 2007. St. Louis malo počas toho obdobia bilanciu 9-0-3. Brian Elliott čelil len 19 strelám.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. N. Niederreiter (MIN), 3. T. J. Oshie (STL)

Cammalleri, Schneider doviedli Devils k výhre nad Coyotes

Jordin Tootoo a Mike Cammalleri zaznamenali po góle a asistencii, Devils skórovali trikrát v prvej polovici tretej tretiny a nakoniec porazili Arizonu 4:1. Do čierneho sa trafili aj Adam Henrique a Stephen Gionta, kým Cory Schneider predviedol 30 zákrokov. 21 z nich urobil v prvej polovici zápasu, keď Coyotes kontrolovali hru a mali viac šancí. Ako jediný ho prekonal Shane Doan. Domáci Mike Smith zastavil 25 striel. Coyotes prehrali 14. zápas z ostatných 15.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider (NJD), 2. J. Tootoo (NJD), 3. S. Doan (ARI)

Colorado odolalo Calgary a vyhralo 3:2

Alex Tanguay zaznamenal gól a asistenciu, Semion Varlamov urobil 29 zákrokov a Colorado vyhralo 3:2 nad Calgary v zápase, v ktorom vyhrávalo 2:0, ale následne odolávalo snahe Flames otočiť duel. John Mitchell a Ryan O’Reilly tiež skórovali a Avalanche ukončili trojzápasový pobyt doma s bilanciou 2-1-0. Vyhrali päť z ostatných šiestich zápasov a priblížili sa k postupovej priečke Winnipegu na rozdiel piatich bodov. Flames klesli na tretie miesto Pacifickej divízie. O ich góly sa postarali David Jones a Lance Bouma, kým Karri Rämö predviedol 23 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A. Tanguay (COL), 2. J. Mitchell (COL), 3. S. Varlamov (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 19:52 0 0 0 0 0 4 0
Z. Chára (BOS) 24:13 1 0 1 2 0 2 0
T. Tatar (DET) 14:37 0 0 0 -1 0 4 2
M. Hossa (CHI) 20:36 1 1 2 1 0 4 1
A. Meszároš (BUF) 15:11 0 0 0 0 2 0 1
A. Sekera (LAK) 16:08 0 1 1 2 0 1 1
R. Pánik (TOR) 15:51 0 0 0 -2 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies