Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Daňo asistoval ako druhá hviezda zápasu

V siedmich nedeľných zápasoch NHL sa predstavili štyria Slováci. Bodoval len Marko Daňo, ktorý asistoval a stal sa druhou hviezdou zápasu. Z výhry sa však netešil, narozdiel od Tomáša Tatara s Tomášom Jurčom z Detroitu. Večer patril brankárom.

Hviezdy večera:
1. Braden Holtby (WSH), 32/32, čisté konto
2. Petr Mrázek (DET), 42/43, 97,7% úspešnosť zákrokov
3. Cam Talbot (NYR), 38/39, 97,4% úspešnosť zákrokov

Daňo asistoval a stal sa druhou hviezdou duelu

Marko Daňo je vo skvelej forme, ktorú potvrdil aj v nedeľu proti Caroline. Columbus síce prehral 2:3, no slovenský mladík si pripísal šiestu asistenciu v sezóne. Bodoval tak už v treťom zápase v rade s bilanciou gól a tri prihrávky. Počas 13 minút a 44 sekúnd na ľade zaznamenal aj plusový bod, dve strely a štyri bodyčeky. Tím z Ohia ukončil trojzápasovú víťaznú sériu napriek tomu, že v poslednej sekunde prvej tretiny ho poslal do vedenia 1:0 Nicko Foligno v presilovej hre. Hostia však otočili stav zásluhou Justina Faulka v početnej prevahe a Rona Hainseyho. Scott Harntell po prihrávke Daňa ešte dokázal vyrovnať, no o ukončení série troch prehier Hurricanes rozhodol Brad Malone. Andrej Nestrašil dvakrát asistoval a Anton Chudobin kryl 22 striel. O dve viac zastavil Sergej Bobrovskij, ktorý si pripísal aj asistenciu pri Hartnellovom góle. Tím z Raleigh si zlepšil tohtosezónnu bilanciu proti Blue Jackets na 3-0-1. „Chalani sú mentálne silní po celú sezónu a ukázali to opäť aj dnes," pochválil svojich zverencov tréner Bill Peters pre agentúru AP.

Parádna akcia Marka Daňa:

Hviezdy duelu: 1. B. Malone (CAR), 2. M. Daňo (CBJ), 3. A. Chudobin (CAR)

Článok pokračuje pod reklamou

Mrázek doviedol Detroit k výhre v Pittsburghu

Teemu Pulkkinen strelil dva góly, vrátane víťazného, a Petr Mrázek zastavil 42 striel pri víťazstve Detoritu na ľade oslabeného Pittsburghu 5:1. Red Wings boli síce prestrieľaní pomerom 25:43, no boli oveľa lepší v zakončení. Marek Židlický skóroval v presilovej hre a pridal dve asistencie, Henrik Zetterberg a Riley Sheahan zaznamenali po góle a asistencii. Slovenské duo Detroitu nebodovalo. Tomáš Tatar odohral 15 a pol minúty s jedným bodyčekom. Tomáš Jurčo strávil po jednozápasovej absencii v akcii len necelých osem minút, no rozdal štyri bodyčeky a odobral jeden puk. Obaja si pripísali aj po jednom bloku. Ich tím vyhral len druhý zápas z ostatných šiestich. Mohla za to aj absencia Jevgenija Malkina. Kapitán Sidney Crosby sa však vrátil do zostavy a asistoval pri jedinom góle domácich z hokejky Davida Perrona. Ten už v polovici tretej tretiny len skorigoval výsledok. Marc-Andre Fleury opustil bránu Penguins po štvrtom góle zo 16 striel, Thomas Greiss pustil za chrbát ešte jeden zo zvyšných deviatich pukov. Pittsburgh prehral po druhý raz v sérii a po tretíkrát z ostatných štyroch duelov. Navyše, prišiel o zraneného Patrica Hörnqvista.

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (DET), 2. M. Židlický (DET), 3. T. Pulkkinen (DET)

Capitals pribrzdili Boston, Holtby s ďalším shutoutom

Braden Holtby chytil všetkých 32 striel a John Carlson strelil v 13. minúte v presilovej hre víťazný gól Washingtonu, ktorý na domácom ľade zdolal Boston 2:0 a ukončil trojzápasovú sériu prehier. Poitsku pridal v druhej tretine Nate Schmidt svojím prvým gólom v sezóne. Nicklas Bäckström prihrával na oba góly Capitals a so 419 asistenciami v NHL sa stal novým klubovým rekordérom. So 71 bodmi mu patrí delená druhá priečka v kanadskom bodovaní súťaže. Holtby je s ôsmimi čistými kontami v sezóne druhým najlepším brankárom v lige. „Bol skvelý. Hrá sa oveľa lepšie, keď chytá takto dobre. Odviedol dnes fenomenálnu prácu. Neviem, ako to robí. Vždy stojí v tej správnej pozícii, a presne to od brankára potrebujete," pochválil ho Schmidt v rozhovore pre AP. Dve strely na neho vyslal kapitán Bruins Zdeno Chára, ktorý si počas 22 minút v akcii pripísal na konto aj mínusový bod, dva bodyčeky a blok. Tuukka Rask predviedol 36 zákrokov, no Boston ukončil sériu piatich triumfov. Naďalej si však udržiava pozíciu druhej divokej karty na Východe. Capitals vyhrali oba tohtosezónne duely proti Bruins s celkovým skóre 6:0.

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström (WSH), 2. B. Holtby (WSH), 3. J. Carlson (WSH)

Rangers si predĺžili víťaznú sériu najmä vďaka Talbotovi

Cam Talbot zlikvidoval 38 striel súpera a dal New Yorku Rangers šancu predĺžiť si víťaznú sériu na päť zápasov. Tím z Manhattanu ju využil aj zásluhou dvoch premiérových strelcov v drese Rangers. Matt Hunwick strelil ten víťazný a asistoval pri druhom góle Jamesa Shepparda. Dominic Moore prihrával na oba góly tímu, ktorý doma zdolal Floridu 2:1. „Niet pochýb, že dnes to bolo o Camovi. Nielen v úvode duelu, ale aj v druhej tretine, keď sme často nedržali puk. Len on nám dal šancu získať dva body a máme šťastie, že je vo vrcholnej forme," povedal o Talbotovi tréner Alain Vigneault pre AP. Jediný gól hostí vsietil Brandon Pirri v polovici tretej tretiny. Dan Ellis kryl 32 striel, no Panthers ukončili ojedinelú trojzápasovú víťaznú sériu. Rangers podľahli aj po tretí raz v sezóne a celkovo šiestykrát v rade od 10. novembra 2013. Slovenský útočník Tomáš Kopecký sledoval zápas opäť len z tribúny ako zdravý náhradník. Domáci triumf zatienilo zranenie Martina St. Louisa, ktorý opustil duel v tretej tretine.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (NYR), 2. M. Hunwick (NYR), 3. J. Sheppard (NYR)

Allen vynuloval Dallas, ktorý ukončil víťaznú sériu

St. Louis zvíťazilo v Dallase 3:0 najmä vďaka bezchybnému výkonu Jakea Allena, ktorý zastavil všetkých 28 striel. Jeho spoluhráči skórovali až v tretej tretine, no rovno trikrát. Vladimir Tarasenko rozhodol o štvrtej výhre Blues z ostatných piatich duelov. Alex Steen v presilovej hre zvýšil náskok a výsledok upravil T. J. Oshie. Spolu so Steenom si pripísali aj po asistencii, Alex Pietrangelo ich nazbieral dve. Tím z Missouri vyrovnal tohsezónnu bilanciu so Stars na 2-2 a vďaka zaváhaniu Nashville sa dostal do čela Centrálnej divízie s rovnakým počtom bodov (93) a dvomi zápasmi k dobru. Špeciálny večer zažil center Patrik Berglund, ktorý odohral svoj 500. zápas v NHL. Kari Lehtonen sa prezentoval 18 zákrokmi a Dallas ukončil trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen (STL), 2. V. Tarasenko (STL), 3. Jamie Benn (DAL)

Hammond vyhral brankársky súboj s Emerym

Andrew Hammond aj Ray Emery predviedli počas 65 minút hry zhodne po 27 zákrokov, no nakoniec bol spokojnejší prvý menovaný. Ten totiž zastavil aj všetky tri nájazdy, kým Emery len dva. Bobby Ryan sa v nich presadil ako jediný v tretej sérii a rozhodol o domácom triumfe Ottawy nad trápiacou sa Philadelphiou pomerom 2:1. V normálnej hracej dobe poslal kanadský tím do vedenia Jean-Gabriel Pageau, no o vyrovnanie sa postaral Jakub Voráček. Ten však neskôr nepremenil svoj nájazd a ani nikto iný už Hammonda neprekonal, a tak si zlepšil bilanciu v NHL na 10-0-1. Len jedna výhra s dvomi alebo menej inkasovanými gólmi ho delí od ligového rekordu Franka Brimseka zo sezóny 1938/39. Najmä jeho zásluhou Senators vyhrali tretí duel v sérii a šiesty z posledných siedmich. Flyers prehrali piaty z ostatných šiestich súbojov a neúspešne začali štvorzápasový trip.

Hviezdy duelu: 1. B. Ryan (OTT), 2. A. Hammond (OTT), 3. R. Emery (PHI)

Anaheim otočil zápas proti Nashville

Nashville viedol po dvoch tretinách v Anaheime 2:0, no nakoniec odchádzal s prehrou 2:4. Taylor Beck a Roman Josi v presilovej hre vybudovali niekdajšiemu lídrovi NHL dvojgólový náskok, ktorý kalifornský klub zmazal do polovice tretej tretiny. Ryan Getzlaf strelil kontaktný gól a Kyle Palmieri s Nateom Thompsonom v priebehu 35 sekúnd otočili stavu duelu. Cam Fowler potom v presilovej hre poistil druhé víťazstvo Ducks v rade a tretie proti Predators v sezóne. Hampus Lindholm a Patrick Maroon dvakrát asistovali, kým John Gibson urobil 25 zákrokov. O jeden menej zaregistroval Pekka Rinne, ktorý nezabránil druhej prehre Nashville v ostatných troch dueloch. Prišiel tak o vedenie v Centrálnej divízii, kde ho nahradilo St. Louis.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. C. Fowler (ANA), 3. N. Thompson (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (CBJ) 13:44 0 1 1 1 0 2 4
Z. Chára (BOS) 22:07 0 0 0 -1 0 2 2
T. Tatar (DET) 15:27 0 0 0 0 0 0 1
T. Jurčo (DET) 7:53 0 0 0 0 0 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies