Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Hossovci vyhrali štvrtý duel v rade, Slováci nebodovali

Vo všetkých troch zápasoch, ktoré sa v NHL odohrali v noci zo stredy na štvrtok, sa predstavili Slováci. Ani jeden z pätice však nebodoval.

Hviezdy večera:
1. Scott Darling (CHI), 25/25 (čisté konto)
2. Curtis McElhinney (CBJ), 44/47 (93,6% úspešnosť zákrokov)
3. Ryan Kesler (ANA), 1 gól (víťazný)

McElhinney doviedol Blue Jackets k výhre nad Edmontonom

Dvaja Slováci sa proti sebe postavili v Edmontone, kde domáci tím chcel nadviazať na pondelkovú výhru nad Torontom. Columbus bol však zdatnejším súperom a nakoniec zvíťazil 4:3 po nájazdoch, aby vyhral štvrtý zápas z posledných piatich a ukončil šesťzápasovú sériu prehier v Rexall Place. Blue Jackets viedli 2:0 po góloch Davida Savarda a Ryana Johansena, no Oilers sa podarilo stav otočiť a v strede tretej tretiny už viedli 3:2. Derek Roy, Ryan Nugent-Hopkins a Nail Jakupov sa postarali o góly. Mark Letestu však rýchlo vyrovnal a hostia si vydýchli. Mohli za to ďakovať aj Curtisovi McElhinneymu, ktorý v tretej tretine zastavil 16 striel a stretnutie opustil so 44 zákrokmi. Predĺženie rozhodnutie neprinieslo, a tak prišli na rad nájazdy. V nich Bena Scrivensa prekonali Ryan Johansen a Alexander Wennberg, kým McElhinneyho len Jordan Eberle. Domáci Scrivens čelil 20 strelám, pričom štyri boli z hokejky Marka Daňa. Ten odohral necelých 17 minút a zaznamenal dve trestné minúty. V závere mal šancu rozhodnúť zápas, ale jeho zakončenie skončilo na tyčke. Rovnako ako on, ani domáci obranca Martin Marinčin nebodoval. Na ľade strávil necelých 19 minút a pripísal si jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. N. Jakupov (EDM), 2. C. McElhinney (CBJ), 3. R. Nugent-Hopkins (EDM)

Richards zažil úspešný návrat, Darling vychytal prvú nulu

V Madison Square Garden sa uskutočnil zápas dvoch tímov z „Original Six“. Veľa gólov však nepriniesol. Diváci dlho videli bezchybné predstavenie brankárov, z ktorých každý vstupoval do tretej tretiny so šancou na čisté konto. Nakoniec ho po prvýkrát v kariére vychytal Scott Darling, ktorý s 25 zákrokmi doviedol Chicago k výhre 1:0 nad New Yorkom Rangers. Domáci Cam Talbot urobil 30 zákrokov, ale jeden gól inkasoval. V 48. minúte duel rozhodol Brad Richards, pre ktorého to bol 11. presný zásah v sezóne. Nemohol ho streliť na lepšom mieste. Za Rangers hrával v predošlých troch ročníkoch a ešte od odchodu z tímu na Manhattane nehral. Blackhawks vyhrali štvrtý zápas v rade. Marián Hossa hral opäť v útoku s Jonatham Toewsom a Patrickom Sharpom, ale tentokrát nikto z nich nebodoval. Slovenský útočník odohral 21 minút a zaznamenal jeden strelecký pokus. V predošlých troch zápasoch zaregistroval tri góly, dve asistencie, päť plusových bodov a 14 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. S. Darling (CHI), 2. B. Richards (CHI), 3. C. Talbot (NYR)

Kesler rozhodol kalifornské derby, Slováci bez bodu

Dvaja Slováci sa predstavili aj v Anaheime, kde sa uskutočnilo kalifornské derby medzi Ducks a Kings. Tím Mariána Gáboríka a Andreja Sekeru mal do zápasu dobre našliapnuté a už od 11. minúty vyhrával po góle Jeffa Cartera. Po bezgólovej druhej tretine prišla tretia, v ktorej sa podarilo domácim stav otočiť. Patrick Maroon vyrovnal po 45 sekundách hry a Jakob Silfverbeg poslal „káčerov“ do vedenia o sedem minút neskôr. Los Angeles sa snažilo odpovedať a podarilo sa to Justinovi Williamsovi. Ten v 56. minúte usmernil do brány strelu Jakea Muzzina a bolo vyrovnané. Derby sa nakoniec rozuzlilo v predĺžení, v ktorom o výhre 3:2 rozhodol Ryan Kesler. Bol to jeho 18. gól v sezóne a 200. v kariére. John Gibson urobili 29 zákrokov a Ducks ukončili sériu vzájomných zápasov s bilanciou 4-0-1. V štyroch zápasoch sa predlžovalo. Jonathan Quick čelil v stredu 26 strelám. Gáborík ani Sekera nebodovali. Gáborík odohral 17 a štvrť minúty so ziskom mínusového bodu a dvoch striel. Sekera strávil na ľade o dve minúty viac a takisto zaznamenal dva strelecké pokusy.

Hviezdy duelu: 1. R. Kesler (ANA), 2. J. Silfverberg (ANA), 3. J. Gibson (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 21:03 0 0 0 0 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 17:16 0 0 0 -1 0 2 0
A. Sekera (LAK) 19:10 0 0 0 0 0 2 0
M. Daňo (CBJ) 16:44 0 0 0 0 2 4 3
M. Marinčin (EDM) 18:46 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies