Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Reprezentácia

MS 2007: Na Kanadu sme nestačili

Slovensko dnes odohralo posledný zápas skupiny C. V stretnutí proti Kanade sa našim chlacom nedarilo tak, ako by si všetci priali a duel prehrali pomerom 4:5.

Kanada - Slovensko 5:4 (1:1, 3:2, 1:1)
GÓLY: 4. Murphy (Nash, Toews), 21. Mayers (McClement, Chimera), 32. Brewer (Toews, Phaneuf), 36. Hamhuis (Nash, Lombardi), 50. Nash - 3. Jurčina (Demitra, Gáborík), 34. Hossa (Gáborík), 38. Uram (Podhradský, Kapuš), 44. Šatan (Uram, Kapuš)

V úvode zápasu sme boli aktívnejším mužstvom. Slovensko malo možnosť hrať presilovú hru ako prvé. Hneď ju aj využilo, keď Roloson na skvelú tvrdú strelu Milana Jurčinu nestačil. Radosť z gólu nevydržala dlho. Po prísne odpískanom faule Surového sa podarilo Kanade vyrovnať na 1:1. Gól strelil Mayers, ktorý prekonal bezmocného Haláka. Ten mal zatienený výhľad a pred sebou nič nevidel. Po zvyšok tretiny bola Kanada aktívnejším tímom.

V druhej tretine pokračovala prevaha kanadského tímu. Prvýkrát sa dostala do vedenia v 21. minúte, kedy strelil gól Mayers. V polovici zápasu naši prehrávali už o dva góly a hala stíchla. Naši potrebovali po góle Brewera podporu. Našťastie sa našim podarilo vrátiť sa do zápasu, keď strelil gól Hossa. Ten obišiel obrancu, položil si brankára a bekhendovo zakončil. Krásny gól. Kanada sa dočkala opäť dvojgólového náskoku, keď vyrazený puk do brány dostal Hamhuis. V závere skorigoval skóre na prijateľných 3:4 Marek Uram, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu, ktorý suverénne premenil na gól.

Článok pokračuje pod reklamou

V tretej tretine sa dočkal prvého gólu na šampionáte aj kapitán Miroslav Šatan. Ten strelil gól v časti hry, v ktorej boli naši aktívnejší. Úvod tretiny nám vyšiel. Kanada strelila v 50. minúte rozhodujúci gól, ktorého autorom bol v našom oslabení Rick Nash. Do konca zápasu si naši vypracovali niekoľko snubných príležitosti, no gól sme už streliť nedokázali a tak sa z víťazstva tešila zaslúžene Kanada. Najlepším hráčom slovenského mužstva bol Marek Uram. Zajtra nás čaká ďalší súper zo Severnej Ameriky. Osemfinálovú skupinu začneme súbojom proti USA.

Zostava SR: Halák - Jurčina, Harant, Chára, Podhradský, Starosta, Štrbák, Stehlík - Marián Hossa, Demitra, Gáborík - Šatan, Kapuš, Uram - Radivojevič, Kukumberg, Somík - Čiernik, M. Kováčik, Surový


OSTATNÉ ZÁPASY V KOCKE
Skupina A
Taliansko - Lotyšsko 4:3 pp (0:1, 1:0, 2:2, 1:0)
GÓLY: 24. Cirone, 57. Ansoldi, 58. Borgatello, 65. Cirone - 15. Darzinš, 52. Daugavinš, 59. Darzinš

Švédsko - Švajčiarsko 6:0 (0:0, 5:0, 1:0)
GÓLY: 21. Thörnberg (J. Jönsson, Martensson), 24. Stralman (Martensson), 25. Hörnqvist (Hallberg, Davidsson), 28. Davidsson (Bremberg, Hallberg), 39. Davidsson (Enström, Hallberg), 47. Wallin (Warg, Akerman)

Skupina C
Norsko - Nemecko 3:5 (0:2, 3:3, 0:0)
GÓLY: 23. Mats Trygg (Bastiansen, Olimb), 24. Ask (Lund, P. Thoresen), 24. L. E. Spets (M. Hansen, J. Andersen) - 9. Hackert (Gogulla, Ančička), 15. Wolf (Gogulla, Dietrich), 25. Wolf (Hackert), 27. Tripp (Bakos, Ančička), 33. Barta (Wolf)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies