Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hossa hviezdou zápasu, Blackhawks však prehrali

Marián Hossa zaznamenal dva body a stal sa druhou hviezdou tretieho zápasu finálovej série. V ňom však Chicago neuspelo, a tak je Tampa Bay o jedno víťazstvo bližšie k zisku Stanleyho pohára.

Finále Stanleyho pohára

CHICAGO - TAMPA BAY 2:3 (stav série: 1-2)

Cedric Paquette skóroval tri minúty pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o výhre Tampy bay Lightning 3:2 nad Chicagom Blackhawks v treťom zápase finále Stanley Cupu, po ktorom floridský tím po prvýkrát v sérii vyhráva. Ben Bishop, ktorého štart bol pred zápasom otázny, zneškodnil 36 striel a o zvyšné dva góly sa postarali Ryan Callahan a Ondřej Palát. Corey Crawford si pripísal 29 zákrokov a z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Brad Richards a Brandon Saad, po ktorého góle viedli domáci v tretej tretine 2:1.

Bishop v prvej tretine ukázal, že ho žiadne zranenie netrápi a nebyť jeho, Tampa by bola na tom horšie. Blackhawks boli totiž lepším tímom a prestrieľali ju pomerom 19:7. Obaja kapitáni si v úvode zápasu vymenili po jednej väčšej šanci. Najskôr neuspel Steve Stamkos v tretej minúte a potom Jonathan Toews v piatej. V šiestej minúte však už padol aj gól. Victor Hedman dlhou prihrávkou vysunul na pravom krídle Ryana Callahana , ktorého strela spoza kruhu prekonala Crawforda. Chicago bolo aktívnejšie a v deviatej minúte sa do veľkej šance dostal Marián Hossa . Bishop odkryl bránu, no slovenský útočník nedokázal v páde zakončiť presne. Gól nepadol, ale Chicago sa muselo vzápätí brániť pri vylúčení Brandona Saada. Aj napriek tomu však domáci pokračovali v aktivite. Tá začala prinášať svoje ovocie. V 13. minúte hákoval Coburn Saada, a tak aj Chicago dostalo šancu hrať v prevahe. Na konci presilovky prišlo k vyrovnaniu stavu na 1:1, keď po prihrávke Hossu skóroval strelou od modrej Brad Richards . Tampa Bay sa zameriavala viac na defenzívu a ani Chicago sa už do prestávky k väčšej šanci nedostalo.

Článok pokračuje pod reklamou

Po prvej prestávke sa obraz hry diametrálne zmenil. Opraty zápasu chytili do svojich rúk hráči floridského tímu a tentokrát musel byť v pozore Crawford, ktorý čelil 17 strelám. Hneď po pol minúte hry riešil zapeklitú situáciu, pri ktorej mu pomohlo aj šťastie. Dorážku Stralmana vyrazil na tyčku. V 26. minúte mohlo byť zle-nedobre na opačnej strane ľadu, ale Vermette sa dostal do úniku na konci svojho striedania a už nemal sily na viac ako strelu, ktorou trafil priamo Bishopa. V strede tretiny hrali Chicago presilovku, ale tentokrát ju na strelenie gólu nevyužilo. Ani Nikita Kučerov nevyužil veľkú šancu v 32. minúte, keď sa dostal do úniku po tom, čo sa vrátil z trestnej lavice. Tampa mala dobrú príležitosť na skórovanie od 36. minúty, keď sa faulami prezentovali domáci Bickell a Saad. Oslabenie o dvoch hráčov však Chicago eliminovalo. Posledné minúty tretiny už sa akoby len dohrávali.

Tretia tretina bola najvyrovnanejšia, ale o trochu viac z hry mali domáci. Diváci videli aj góly, ale ich konečný pomer ich nepotešil. Blackhawks si v úvode vytvorili veľký tlak a po štyroch minútach hry sa po prvýkrát v zápase ujali vedenia, keď sa po perfektnej prihrávke Hossu presadil Brandon Saad . Radosť však trvala veľmi krátko. Už po 13 sekundách odpovedal dôrazný Ondřej Palát . Stav tak bol opäť nerozhodný. Gól nabudil hostí k väčšej aktivite a hra sa začala vyrovnávať. V 48. minúte sa do úniku dostával Paquette, ale jeho čas ešte neprišiel vďaka obrannej práci Van Riemsdyka. Tímy sa snažili, ale šance si dlho netvorili. Až v 57. minúte prišla zmena stavu. Hedman prešiel až do rohu útočného pásma a odtiaľ poslal puk pred bránu. Cedric Paquette bol pripravený a jeho zakončenie skončilo za chrbtom Crawforda. Chicago sa z gólu nevedelo rýchlo oklepať, čo vyhovovalo hosťom. Domáci sa v 59. minúte odhodlali k hre bez brankára, no žiadne väčšie šance si už nevypracovali a stav sa nemenil. Tampa Bay vyhrala tesne 3:2.

Marián Hossa sa stal druhou hviezdou zápasu po tom, čo nahrával na oba góly svojho tímu. Trenčiansky odchovanec hral počas celého zápasu veľmi dobre a bol aj najvyťažovanejším útočníkom, keď odohral takmer 24 minút. Pripísal si aj dve strely a tri bodyčeky. Jeho tím bude hostiť aj štvrtý zápas série, ktorý sa odohrá v stredu.

Hviezdy duelu: 1. C. Paquette (TBL), 2. M. Hossa (CHI), 3. B. Bishop (TBL)

Steven Stamkos, kapitán Lightning: „V týchto zápasoch potrebujete, aby vaši hráči vykročili a Bishop to dnes určite dokázal. Myslím si, že sa o jeho stave bude špekulovať až do konca play-off, ale on je bojovníkom. Dnes zvládol veľkú výzvu. Dokázal to robiť počas celého play-off. V množstve zápasov bol naším najlepším hráčom a dnes nám tiež dal šancu uspieť.“

Joel Quenneville, tréner Blackhawks: „Dostali sme sa do vedenia a oni nás hneď zosadili z koňa. V dvoch zápasoch v rade sa stalo, že nám vedenie vydržalo len veľmi krátko. Boli to dve ťažké prehry v rade. V prvej tretine sme hrali naozaj dobre, ale nevyužili sme dve veľké šance pri odkrytej bráne. Diváci boli skvelí. V druhej tretine boli lepší oni, v tretej to bolo vyrovnané. Ťažká prehra.“

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 23:56 0 2 2 0 0 2 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies