Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Draft 2015: Connor McDavid vs. Jack Eichel

Už koncom tohto týždňa sa v BB&T Center v Sunrise uskutoční 53. vstupný draft NHL. Prvé kolo je na programe v piatok. Hoci je vždy sledovanejšie, tento rok žiadnu drámu na prvých dvoch miestach neprinesie. Všetko už v podstate rozhodla aprílová draftová lotéria.

Už pár rokov bolo zrejmé, že prvé dve miesta na drafte budú s najväčšou pravdepodobnosťou patriť veľkým talentom, Connorovi McDavidovi a Jackovi Eichelovi. Kým pred sezónou sa občasne ešte objavovali otázniky, kto bude celkovou jednotkou, teraz už je to dlhšiu dobu známe. Ak sa Edmonton Oilers nerozhodne šokovať svet, siahne po McDavidovi. Eichel následne poputuje do Buffala Sabres. Oboch talentovaných hráčov si teraz predstavíme.

Connor McDavid

Od Connora McDavida si v Edmontone sľubujú začiatok novej úspešnej éry. Dokáže jediný hráč zmeniť osud celého tímu? Ak sa naplnia očakávania, v prípade tohto talentu by sa tak stať mohlo. „Je to čertovsky dobrý hráč. Zbožňujem ho ako hokejistu,“ netajil sa GM Peter Chiarelli. Nový Gretzky či Crosby, v Kanade veľmi populárny mladík, atakoval v uplynulej sezóne rekordy OHL v počte získaných bodov, no nakoniec mu v tom zabránilo zranenie. Aj napriek nemu však zažil výbornú sezónu. V 47 zápasoch nazbieral 44 gólov a 76 asistencií. V play-off pridal 49 bodov (21+28) v 20 dueloch a Erie doviedol do finále. V ňom sa však s juniorskou kariérou triumfom nerozlúčil. Stal sa však najužitočnejším hráčom play-off. Toto ocenenie získal aj za základnú časť. Mimochodom, v roku 2015 sa stal aj juniorským majstrom sveta.

Článok pokračuje pod reklamou

McDavid sa naučil korčuľovať už ako trojročný a v mládežníckom hokeji dominoval tak výrazne, že hrával so staršími. V roku 2012 dostal dokonca výnimku, aby mohol hrávať v juniorskej OHL aj napriek tomu, že nedosiahol minimálny potrebný vek. Keďže kladie dôraz aj na vzdelanie, dlhšie sa rozhodoval, či do OHL zamieri alebo odcestuje do Spojených štátov amerických na Bostonskú univerzitu. Nakoniec si vybral kanadskú súťaž, pretože veril, že mu hokejovo dá viac.

Hráč, ktorého si spojíme s číslom 97, má veľa silných stránok. Najviac však očaruje svojím korčuľovaním, strelou a hokejovým myslením. Má v sebe vodcovské schopnosti, a hoci si u neho všimneme ako prvú ofenzívnu stránku, môže byť využitý v akejkoľvek hernej situácii. Pri prechode medzi mužov by mal ešte pribrať trochu svalovej hmoty, aby ustál pozornosť obrancov, ktorí sa mu určite bude venovať.

Connor McDavid
Dátum narodenia: 13. januára 1997 (18 rokov)
Miesto narodenia: Richmond Hill, ON, Kanada
Výška: 185 cm
Váha: 87 kg
Post: center
Držanie hokejky: ľavé
Tím 2014/15: Erie Otters (OHL)
Body 2014/15: 120 (44+76) v 47 zápasoch

Jack Eichel

Ak je to pre Buffalo cena útechy, tak poriadna. „Nenazval by som to cenou útechy. Obaja vystupujú z radu, takže sme spokojní s hocikým z nich. Obaja sú to skvelí hráči,“ povedal Tim Murray. Eichel má za sebou prvú a možno aj poslednú sezónu na vysokoškolskej úrovni. Ako „zelenáčovi" sa mu nedarilo zle. V 40 zápasoch získal 71 bodov a stal sa najlepším vysokoškolským hráčom roka. Cenu Hobeyho Bakera vyhral ako druhý „prvák" v histórii. Predtým to dokázal len Paul Kariya. Podobne ako McDavidovi, aj jemu klubový úspech ušiel o vlások. Bostonská univerzita v celonárodnom finále podľahla Providence. Kým McDavid zarezával v play-off OHL, Eichel zažíval svoj debut medzi mužmi na majstrovstvách sveta v Českej republike. So siedmimi bodmi (2+5) bol tretím najproduktívnejším hráčom bronzového mužstva USA. S juniorským výberom na prelome rokov sklamal a obsadil piate miesto.

Eichel si hokej obľúbil už ako malý chlapec. V New Englande mal blízko domu jazero, na ktorom trávil nekonečné hodiny počas zimy, keď zamrzlo. Romantiku dotváralo, keď hrával za minimálneho osvetlenia aj po tme. Pomáhal mu v tom jeho otec Bob, ktorý mal tiež rád hokej. V lete zase hrával so susedmi pouličný hokej. Nič iné nerobil, žil len pre hokej. Teraz to vyzerá tak, že sa mu to vyplatilo.

Eichel má podľa mnohých potenciál stať sa jedným z najlepších amerických hráčov všetkých čias. Skautov zaujal hlavne svojimi ofenzívnymi schopnosťami, trpezlivosťou a odhodlaním uspieť. Niektorí upozorňujú, že by niekedy mohol skôr strieľať ako hľadať spoluhráčov. Pred odchodom na vysokú školu viseli otázniky nad jeho postavou, ale zapracoval na nej a fyzickejšia hra mu nakoniec problémy nerobila. Otáznik visí nad tým, ako sa vyrovná s veľkým tlakom.

Jack Eichel
Dátum narodenia: 28. októbra 1996 (18 rokov)
Miesto narodenia: North Chelmsford, MA, USA
Výška: 185 cm
Váha: 88 kg
Post: center
Držanie hokejky: pravé
Tím 2014/15: Bostonská univerzita
Body 2014/15: 71 (20+45) v 40 zápasoch



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies