Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Price ovládol galavečer v Las Vegas, získal štyri ocenenia

V stredu sa v Las Vegas uskutočnilo slávnostné odovzdávanie výročných ocenení za sezónu 2014/15. Najužitočnejším hráčom ročníka sa stal Carey Price, ktorý získal spolu štyri trofeje.

HART MEMORIAL TROPHY: Carey Price, Montreal Canadiens
VEZINA TROPHY: Carey Price, Montreal Canadiens
TED LINDSAY AWARD: Carey Price, Montreal Canadiens
WILLIAM M. JENNINGS TROPHY: Carey Price, Montreal Canadiens

Price odišiel z Las Vegas so štyrmi trofejami, čo sa však dalo očakávať. K William M. Jennings Trophy, ktorú získal spolu s gólmanom Chicaga Corey Crawfordom za najnižší počet inkasovaných gólov v základnej časti, pridal Hart Trophy (najužitočnejší hráč podľa novinárov), Ted Lindsay Award (najužitočnejší hráč podľa hráčov ) a Vezina Trophy (najlepší brankár).

Price sa stal prvým brankárom v histórii NHL, ktorý získal až štyri trofeje a len druhým hráčom Canadiens, ktorému sa to podarilo. Prvým bol legendárny Guy Lafleur. Ten v roku 1977 získal Hart Trophy, Lester B. Pearson Award (teraz Ted Lindsay Award), Art Ross Trophy a Conn Smyth Trophy.

Som veľmi šťastný, že tu môžem byť. Neviem, čo mám na to povedať. Bol to úžasný zážitok. Celá táto sezóna bola skvelá, ale je tu ešte jedna vec, ktorú chcem získať,“ uviedol dvadsaťsedemročný Price. Je zrejmé, že narážal na Stanleyho pohár.

Článok pokračuje pod reklamou

Price zaznamenal v poslednom ročníku najviac víťazstiev spomedzi brankárov (44 – klubový rekord Canadiens) a zaznamenal skvelé čísla – priemer 1,96 gólu na zápas a 93,3-percentnú úspešnosť brankárov.

V hlasovaní o Hart Trophy získal dohromady 1498 hlasov, o 139 viac ako druhý Alexander Ovečkin z Washingtonu Capitals. Za najlepšieho gólmana ho určilo 27 z 30 generálnych manažérov klubov NHL. Dokopy zaznamenal 144 bodov, druhý Pekka Rinne z Nashvillu Predators získal 60.

JAMES NORRIS MEMORIAL TROPHY: Erik Karlsson, Ottawa Senators
Dvadsaťpäťročný Švéd získal cenu pre najlepšieho obrancu druhý raz v kariére. Jeho meno bolo na 146 zo 157 hlasovacích lístkov, celkovo vyhral s náskokom 75 bodov pred Drewom Doughtym z L.A. Kings. Kapitán Senators ovládol produktivitu bekov tretí raz v posledných štyroch sezónach, tentoraz s bilanciou 21 gólov a 45 asistencií v 82 zápasoch. Osobné maximá si vytvoril v počte gólov (21) i presilovkových presných zásahov (6). Delené prvé miesto mu patrilo s 30 bodmi v početnej prevahe a v lige skončil tretí v priemernom (27:15) i celkovom čase strávenom na ľade (2 234:55).

CALDER TROPHY: Aaron Ekblad, Florida Panthers
Devätnásťročný kanadský obranca vyhral o 69 bodov pred Markom Stoneom z Ottawy. Celková jednotka minuloročného draftu stanovila počas svojej debutovej sezóny v NHL klubové rekordy v počte gólov (12), asistencií (27) i bodov (39) od obrancu nováčika. Iba legendárny Bobby Orr dokázal v ročníku 1966/67 nazbierať vo veku 18 rokov viac bodov (41). V tíme bol najlepším s 12 plusovými bodmi a bol na ľade pri najväčšom počte gólov (88). V roku 2013 sa stal najlepším nováčikom jeho spoluhráč Jonathan Huberdeau.

FRANKE J. SELKE TROPHY: Patrice Bergeron, Boston Bruins
Ocenenie pre najlepšie brániaceho útočníka získali v predchádzajúcich troch sezónach len dvaja hráči – Jonathan Toews a Patrice Bergeron. Obaja sa dostali do nominácie aj teraz. Bergeron skončil prvý, Toews druhý. Prvý menovaný dostal 1083 bodov, Toews len o 32 menej. „Súperiť s Jonathanom je vždy veľkou výzvou. Či už je to na ľade alebo mimo neho. On je skutočný víťaz. Mám rád jeho hru a snažím sa niečo si z nej zobrať,“ povedal Bergeron, trojnásobný víťaz Selke Trophy. Marián Hossa skončil na siedmej pozícii.

LADY BYNG TROPHY: Jiří Hudler, Calgary Flames
Tridsaťjedenročný center premenil na zisk trofeje hneď svoju premiérovú nomináciu a o 52 bodov zdolal štvornásobného víťaza Pavla Daciuka z Detroitu. Rodák z Olomouca skončil ôsmy v kanadskom bodovaní súťaže, pričom si vytvoril osobné maximá v počte gólov (31), prihrávok (45) i bodov (76). V marci zaznamenal 23 bodov, čo nikto v lige počas jedného mesiaca ostatnej sezóny nedokázal. V drese Flames nazbieral naposledy viac Jarome Iginla v decembri 2006 (26). Hudler si tiež pripísal len 14 trestných minút, menej ako 20 najproduktívnejších hráčov po základnej časti.

BILL MASTERTON TROPHY: Devan Dubnyk, Minnesota Wild
Dvadsaťdeväťročný kanadský brankár si vyslúžil nomináciu skvelou druhou polovicou základnej časti po výmene z Arizony Coyotes. Od 15. januára zaknihoval bilanciu 27-9-2 s 93,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 1,78 gólu na zápas, s čím doviedol tím zo St. Paul do play-off. Okrem toho bol aj finalistom Vezinovej trofeje.

NHL FOUNDATION AWARD: Brent Burins, San Jose Sharks
Tridsaťročný kanadský obranca získal cenu pre hráča, ktorý najviac podporuje dobročinné akcie a charitatívne organizácie. Ako víťaz dostal k dispozícii 25 000 dolárov, ktoré rozdelil dvom organizáciám – Defending the Blue Line a Folds of Honor. Okrem iného vedie aj vlastný program Burnzie´s Buzzcut, v rámci ktorého si on i jeho spoluhráči holia hlavy pre dobrú vec.

MARK MESSIER LEADERSHIP AWARD: Jonathan Toews, Chicago Blackhawks
Ocenenie, ktoré získava hráč za to, že je príkladným lídrom na ľade a angažuje sa aj v rôznych komunitných aktivitách, získal Jonathan Toews. Kapitánovi aktuálnych šampiónov z Chicaga ho odovzdal legendárny Mark Messier. Toews, ktorý je od svojho vstupu do NHL jedným z najdôležitejších hráčov klubu, podporuje mimo ľadu charitu. Okrem rodného Winnipegu aj v Chicagu.

KING CLANCY AWARD: Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings
Kapitán Detroitu Red Wings získal ocenenie pre hráča, ktorý je skvelým príkladom vodcovstva na ľade i mimo neho a výrazne pomáha spoločnosti. Švédsky rodák nazbieral v základnej časti 66 bodov a pomohol Red Wings k 24. postupu do play-off za sebou. Henrik a jeho manželka Emma sa niekoľko rokov aktívne zapájajú do charitatívnych projektov, predovšetkým na africkom kontinente. V etiópskej dedine Kemba postavili základnú školu a angažovali sa do projektu Water Project, vďaka ktorému dodajú koncom roka približne 3 000 ľudom pitnú vodu. Manželia Zetterbergovci tiež podporujú v Etiópii a Guatemale programy pre chudobné ženy, ktorým poskytujú pomoc pre začatie vlastného podnikania. Okrem toho Zetterbergova nadácia financovala postavenie šiestich domov pre bývalých otrokov v Nepále.

JACK ADAMS AWARD: Bob Hartley, Calgary Flames
Pre Hartleyho i Flames ide o premiérový zisk trofeje o najlepšieho trénera. O 116 hlasov prekonal Alaina Vigneaulta z NY Rangers. Hartley doviedol Calgary s bilanciou 45-30-7 a 97 bodmi do play-ff po prvý raz od roku 2009. Oproti predošlej sezóne si Calgary polepšilo až o 20 bodov, čo bol tretí najväčší rozdiel v lige. Hráči Flames zblokovali spolu 1 557 striel, čo je najviac od evidovania tejto štatistiky.

GM OF THE YEAR: Steve Yzerman, Tampa Bay Lightning
Yzerman dokázal za štyri roky vyskladať tím, ktorý sa prebojoval až do finále Stanley Cupu. V základnej časti si Lightning vytvorili klubové rekordy s 50 výhrami a 108 bodmi. V lige boli najlepšími s 32 domácimi víťazstvami a 262 strelenými gólmi. V hlasovaní o najlepšieho generálneho manažéra získal 80 hlasov a o 31 prekonal Glena Sathera z NY Rangers.

ART ROSS TOPHY: Jamie Benn, Dallas Stars (najproduktívnejší hráč)
MAURICE RICHARD TROPHY: Alexander Ovečkin, Washington Capitals (najlepší strelec)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies