Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára sa vrátil do akcie, Boston však opäť prehral

V pondelok sa v NHL odohralo päť zápasov. Dva z nich Slovákov zaujímali obzvlášť. Kým Islanders dokázali na tretí pokus zaknihovať prvú výhru v sezóne, Bostonu k tomu nepomohol ani návrat Zdena Cháru.

Hviezdy večera:
1. Michal Neuvirth (PHI): 31/31, čisté konto
2. John Tavares (NYI): 1 gól (víťazný), 2 asistencie
3. Brian Boyle (TBL): 2 góly

Chára nepomohol. Kým Tampa zostala po troch dueloch stopercentná, Bruins sú bez bodu

Bostonskí fanúšikovia sa v pondelok dočkali návratu svojho kapitána, no ani prítomnosť Zdena Cháru neviedla k prvej výhre v sezóne. Nepomohli ani tri využité presilovky zo štyroch či vedenia 2:0. Napokon vyhrala Tampa Bay 6:3 a pripísala si prvú výhru v TD Garden od 25. marca 2010. Bruins okrem ukončenia desaťzápasovej víťaznej série v domácich dueloch proti „Bolts“ natiahli na tri zápasy aj sériu prehier v tejto sezóne. Horšie ročník začali naposledy pred 16 rokmi. Lightning sú po troch zápasoch stopercentní. Tentokrát im k výhre pomohli dva góly Briana Boylea, presné zásahy Ondřeja Paláta, Jonathana Drouina, Valtteriho Filppulu a Stevena Stamkosa, ktorý dosiahol svoj 500. bod v kariére. Ben Bishop sa prezentoval 27 zásahmi. Recept naň našiel dvakrát Jonathan Eriksson a prekonal ho aj trojbodový David Krejčí. Torey Krug si pripísal tri asistencie a Tuukka Rask zastavil 17 striel. Chára vo svojom prvom zápase v sezóne odohral 21 a pol minúty. Zaznamenal tri strely a dva mínusové body.

Hviezdy duelu: 1. B. Boyle (TBL), 2. L. Eriksson (BOS), 3. D. Krejčí (BOS)

Tavares doviedol Islanders k prvej výhre v sezóne

Do tretice všetko dobré platilo pre newyorských „Ostrovanov“, ktorí v pondelok popoludní zaknihovali svoje prvé víťazstvo v Brooklyne. „Od úvodného vhadzovania sme tomuto zápasu dominovali,“ povedal tréner Jack Capuano. Po dvoch prehrách s Chicagom tentokrát porazili pomerom 4:2 Winnipeg Jets. Ten, naopak, predošlé dva zápasy vyhral. K výhre Islanders viedlo 22 zákrokov Thomasa Greissa a najmä tri body Johna Tavaresa. Ten najskôr nahrával na góly Ryana Stromea a Brocka Nelsona, aby nakoniec vsietil víťazný gól. V závere mohol pridať ďalší z trestného strieľania. Poistku New Yorku pridal Josh Bailey strelou do prázdnej brány. O dva góly Jets sa postarali Mark Scheifele a Dustin Byfuglien. Pri oboch asistoval Mathieu Perreault. Brankár Ondřej Pavelec opúšťal zápas so 40 zákrokmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. B. Nelson (NYI), 3. M. Scheifele (WPG)

Eichel rozhodol o výhre Buffala nad Columbusom

Buffalo vyhralo svoj prvý zápas v sezóne, a to vďaka niekoľkým letným posilám. Nováčik Jack Eichel strelil v strede tretej tretiny víťazný gól, ktorým rozhodol o výhre 4:2 nad Columbusom. Bol to jeho druhý gól v sezóne. Svoj prvý v drese Sabres vsietil Ryan O’Reilly a Jamie McGinn zase nazbieral premiérové dve asistencie. Do čierneho sa trafili aj Rasmus Ristolainen a trojbodový Matt Moulson, kým Chad Johnson zastavil 22 striel. „Zaslúžili sme si toto víťazstvo. Zaslúžili sme si ho tým, ako sme hrali. Neumožnili sme im toho veľa. Museli bojovať o každý kúsok ľadu,“ povedal pre AP tréner Dan Bylsma. O góly Blue Jackets sa postarali Brandon Saad a Scott Hartnell. Sergej Bobrovskij čelil 33 strelám. V zápase boli kľúčové presilovky. Pri početnej prevahe neskóroval len Eichel. Nešťastné to bolo hlavne pre „modrokabátnika“ Nicka Foligna, ktorý bol vylúčený trikrát a dvakrát sa z trestnej lavice vracal predčasne. „Som zo seba sklamaný. Z tých troch faulov boli dva zbytočné,“ poznamenal po zápase.

Eichelov gól stojí za to:

Hviezdy duelu: 1. R. Ristolainen (BUF), 2. R. O’Reilly (BUF), 3. J. Eichel (BUF)

Neuvirth, Schenn sa postarali o prvú výhru Hakstola v NHL

Steve Mason nebol prítomný pre rodinné problémy, ale Michal Neuvirth ho v bráne nahradil výborne. Český brankár urobil 31 zákrokov, aby svojím prvým čistým kontom od 11. marca 2012 pomohol Philadelphii poraziť Floridu futbalovým pomerom 1:0. K prvému víťazstvu trénera Davea Hakstola v NHL viedol aj gól, ktorý už v šiestej minúte strelil Brayden Schenn. Neuvirth mal najviac práce v tretej tretine, v ktorej čelil 14 strelám, vrátane niekoľkých solídnych šancí. „Celý deň som sa cítil dobre. Chalani mi pomohli, urobili mimoriadnu prácu a zblokovali veľa striel. Bol to skvelý tímový výkon,“ povedal český gólman, pre ktorého išlo o ôsmu nulu kariéry. Víťazstvo nad tímom, ktorý Flyers v sobotu porazil 7:1, znamenalo aj to, že „letci“ po prvýkrát od ročníka 2011/12 nezačali sezónu troma prehrami v rade. Roberto Luongo inkasoval jeden gól z 33 striel.

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth (PHI), 2. B. Schenn (PHI), 3. S. Gagner (PHI)

Ducks opäť prehrali, domácu premiéru im pokazili Canucks

Alex Burrows premenil rozhodujúci samostatný nájazd a Vancouver porazil Anaheim 2:1, aby kalifornskému tímu pokazil domáci otvárací zápas. V normálnej hracej dobe skóroval Adam Cracknell, ktorý vyrovnal skóre na 1:1 v deviatej minúte druhej tretiny. Ryan Miller čelil 29 strelám a ako jediný ho prekonal Sami Vatanen, ktorý v 22. minúte strelil prvý gól Ducks v ročníku. Frederik Andersen zneškodnil 24 striel, ale druhej prehre „káčerov“ z úvodných dvoch zápasov nezabránil. Anaheim bude mať najbližšiu šancu zaknihovať prvú výhru v stredu, keď bude hostiť Arizonu.

Hviezdy duelu: 1. S. Vatanen (ANA), 2. Ch. Tanev (VAN), 3. F. Andersen (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 21:27 0 0 0 -2 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Potvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies