Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Gáborík dvojbodový, Chára, Hossa a Daňo asistovali

V sobotu sa v NHL odohralo 13 zápasov aj so šiestimi Slovákmi. Zdeno Chára, Marián Hossa i Marko Daňo pomohli asistenciami k výhre Bostonu, resp. Chicaga. Z víťazstva mal radosť aj Marián Gáborík, ktorý strelil gól a na jeden prihral.

Hviezdy večera:
1. Nathan MacKinnon (COL): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
2. John Klingberg (DAL): 1 gól (víťazný), 2 asistencie
3. Cory Schneider (NJD): 21/21 (čisté konto)

Gáborík ukončil strelecké trápenie a dvoma bodmi prispel k výhre Kings

Marián Gáborík otvoril skóre zápasu Los Angeles proti Edmontonu svojím druhým gólom v sezóne a prvým od 18. októbra už po 77 sekundách hry. V závere prvej tretiny si pripísal aj druhú asistenciu v ročníku pri góle Tannera Pearsona. Ten pridal dve asistencie, vrátane tej pri víťaznom góle Nicka Shorea z 59. minúty duelu. Rozhodol ním o výhre Kings 4:3. Domáci viedli 2:0 a po presnom zásahu Milana Lucica aj 3:1, ale dvojbodoví Teddy Purcell a Taylor Hall vyrovnali skóre. Jonathana Qucika z 25 striel Oilers prekonal aj Leon Draisaitl, kým Oscar Klefbom dvakrát asistoval. Cam Talbot chytil 24 striel, z toho tri boli z hokejky Gáboríka, ktorý si počas 13 a pol minúty na ľade pripísal aj plusový bod. Proti nemu nastúpil obranca Andrej Sekera, ktorý odohral necelých 21 minút so ziskom mínusového bodu, dvoch striel, bodyčeku a bloku. Edmonton prehral štvrtý zápas z ostatných piatich. Kings vyhrali druhý duel po sebe, ktorý bol okrúhly 700. v NHL pre Anžeho Kopitara.

Gáboríkov druhý gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Pearson (LAK), 2. T. Purcell (EDM), 3. N. Shore (LAK)

Hossa s Daňom asistovali pri výhre Chicaga v St. Louis

Spolupráca dvoch slovenských útočníkov v elitnej formácii priniesla svoje ovocie. Marián Hossa s Markom Daňom asistovali pri góle Trevora van Riemsdyka, ktorý Chicago nasmeroval k obratu skóre z 1:2 na konečných 4:2 na ľade St. Louis. Pre Hossu išlo o štvrtú prihrávku v sezóne, ku ktorej počas 17 a pol minúty v akcii pridal plusový bod a štyri strely. Daňo asistoval po prvý raz v ročníku a stihol zaznamenať aj strelu a jeden menší trest napriek tomu, že odohral iba necelých šesť minút. Mohol aj skórovať, ak by mu čistú gólovú šancu z konca prostrednej tretiny nechytil Jake Allen. Skóre zápasu otvoril Andrew Shaw, víťazný gól strelil v závere druhej časti hry v presilovke Patrick Kane a dvojbodový Artem Anisimov poistil výhru strelou do prázdnej brány. Kane bodoval už v 12. dueli v po sebe, čo je momentálne najdlhšia bodová séria v lige. Nazbieral počas nej 20 bodov (9+11). S 26 bodmi je tiež na čele ligovej produktivity spolu s Tylerom Seguinom. Blackhawks aj vďaka 29 zákrokom Coreyho Crawforda ukončili päťzápasovú sériu prehier na ľadoch súperov. Duncan Keith pri návrate do akcie asistoval, sezónny debut absolvoval Michal Rozsíval. Druhej prehre Blues za sebou nezabránili Allen, ktorý urobil 23 zákrokov ani Vladimir Tarasenko, ktorý strelil oba góly Blues. Jori Lehtera pri oboch asistoval.

Riemsdykov gól po spolupráci Daňa s Hossom:

Ako okradol Allen o gól Marka Daňa? Pozrite si sobotné top zákroky brankárov.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. P. Kane (CHI), 3. J. Lehtera (STL)

Bruins vďaka druhej tretine porazili Wings, Chára asistoval

Detroit sa snažil odpovedať na piatkovú prehru so San Jose v Bostone, kde sa proti sebe postavili dvaja najproduktívnejší Slováci v sezóne. Radosť z výhry 3:1 mal nakoniec obranca Zdeno Chára, ktorého tím vyhral druhý zápas z ostatných troch po trojzápasovej sérii prehier. Doma to bola len druhá výhra v ročníku. Rozhodlo sa o nej v druhej tretine, v ktorej sa postupne presadili Patrice Bergeron, David krejčí a Torey Krug. Chára asistoval pri prvom góle a Tuukka Rask zastavil 22 striel. Ako jediný ho v tretej tretine prekonal Justin Abdelkader, ktorý využil vylúčenie Zaca Rinalda. Chára bol najvyťažovanejším hráčom tímu s časom 24:38. Na konto si pripísal aj dva plusové body a jednu strelu na bránu Petra Mrázeka. Ten predviedol 28 zákrokov. Tomáš Tatar nebodoval. Na ľade strávil 17 minút a pripísal si jeden mínusový bod. Red Wings prehrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. P. Bergeron, 3. T. Krug (všetci BOS)

Rangers opäť vyhrali, o výhre nad Sens rozhodol Boyle

Rangers zažívajú svoj najlepší štart do sezóny po 16 zápasoch a v sobotu sa snažili získať ôsmu výhru po sebe. Proti mladému tímu Senators sa im to nakoniec podarilo. Nemali to však ľahké a nakoniec o triumfe 2:1 rozhodol až nájazd Dana Boylea. Oba góly v normálnej hracej dobe padli v prvej tretine počas presiloviek. New York sa ujal vedenia zásluhou gólu Chrisa Kreidera a Ottawa vyrovnala po góle Erika Karlssona. Prvou hviezdou zápasu sa stal Henrik Lundqvist, ktorý k triumfu pomohol 22 zákrokmi. Craig Anderson mal však viac práce a zneškodnil až 33 striel. „Jazdci“ zabojujú o deviatu výhru v sérii už v nedeľu proti Torontu.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. E. Karlsson (OTT), 3. D. Boyle (NYR)

Reimer doviedol Maple Leafs k tretej výhre v sérii

Toronto vyhralo tretí zápas po sebe, keď zdolalo Vancouver pomerom 4:2. Víťazný gól strelil Shawn Matthias a zo 40 striel prekonali Ryana Millera aj James van Riemsdyk, Pierre-Alexandre Parenteau a Joffrey Lupul. Ani jeden hráč Maple Leafs nezískal viac ako bod. James Reimer štartoval vo svojom siedmom zápase po sebe a tentokrát zlikvidoval 43 striel, aby sa stal prvou hviezdou duelu. Prekonali ho Jannik Hansen a Alexandre Burrows. Ďalšie dva góly „kosatkám“ neuznali rozhodcovia po video analýzach. Jeden gól sa pokúšal takýmto spôsobom anulovať aj tréner Willie Desjardins, ale neuspel: „Je to ťažké. Boli to veľmi podobné situácie. Nemôžem povedať, že som súhlasil s rozhodnutiami, ale na tom nezáleží.“ Canucks tak prehrali piaty zápas z ostatných šiestich. Slovenský obranca Martin Marinčin opäť nehral. Na tribúne sedel už v piatom zápase po sebe. Toronto čaká zápas aj v nedeľu – na ľade Rangers.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer, 2. J. Lupul, 3. S. Matthias (všetci TOR)

Marleau rozhodol o vzácnej výhre Sharks na ľade Sabres

San Jose absolvoval druhý zápas v priebehu dvoch dní, ale i napriek tomu dokázalo poraziť Buffalo pomerom 2:1. O výhre rozhodol v tretej minúte predĺženia Patrick Marleau, ktorému na gól prihrával strelec prvého gólu, obranca Marc-Edouard Vlasic. Marleau potrebuje už len dva body k 1000-bodovej hranici. Joe Pavelski zaknihoval vďaka asistencii svoj 500. bod. K druhej výhre po sebe prispel opäť aj Martin Jones, ktorý sa namiesto možného voľna prezentoval 30 zákrokmi. Prekonal ho len Ryan O’Reilly, ktorý vyrovnával stav v siedmej minúte tretej tretiny. Chad Johnson inkasoval dva góly z 32 striel. Jeho tím prišiel o trojzápasovú sériu výhier a prehral len po druhýkrát z ostatných siedmich duelov. Na domácom ľade podľahol Sharks len po druhýkrát v histórii. Kalifornský tím uspel pri Niagarských vodopádoch naposledy v decembri 2005.

Hviezdy duelu: 1. R. O’Reilly (BUF), 2. P. Marleau (SJS), 3. M. Jones (SJS)

Berra a MacKinnonov útok doviedli Avs k výhre na ľade Habs

Colorado odštartovalo sedemzápasový trip dvoma výhrami, ale v sobotu sa predstavilo na ľade najlepšieho tímu NHL. Montreal, ktorý hral bez zraneného obrancu Alexeja Jemelina, napokon porazilo presvedčivejšie ako sa čakalo – pomerom 6:1. Reto Berra zlikvidoval 39 striel a prekonal ho len Brendan Gallagher. Mikea Condona z 11 striel prekonali Michail Grigorenko, Blake Comeau a dvakrát v priebehu 13 sekúnd Nathan MacKinnon, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Dustina Tokarského z ďalších 13 striel prekonali Matt Duchene a John Mitchell. Duchene a Grigorenko zaznamenali aj po dvoch asistenciách.

Dva rýchle góly MacKinnona:

Hviezdy duelu: 1. R. Berra, 2. N. MacKinnon, 3. M. Duchene (všetci COL)

Pirri rozhodol o výhre Panthers nad Lightning

V Tampe sa v sobotu odohralo prvé tohtosezónne floridské derby. Vlani tri zápasy zo štyroch vyhrali Lightning, ktorí tentokrát na Panthers nestačili. Aj teraz išlo o vyrovnané derby. Tím zo Sunrise ho vyhral 5:4 po nájazdoch, v ktorých uspel len Brandon Pirri. V normálnom hracom čase skórovali Jussi Jokinen, Nick Bjugstad, z trestného strieľania Pirri a v poslednej minúte tretej tretiny Aaron Ekblad. Roberta Luonga s 28 striel prekonali Cedric Paquette, Anton Stralman a dvakrát Vladislav Namestnikov. Steven Stamkos si pripísal dve asistencie a Ben Bishop 19 zákrokov. Stamkos nepremenil v predĺžení trestné strieľanie.

Hviezdy duelu: 1. N. Bjugstad (FLA), 2. V. Namestnikov (TBL), 3. A. Stralman (TBL)

Schneider vynuloval Penguins

Jett Zakoff absolvoval svoj tretí štart v sezóne, ale do tretice neuspel, a tak Penguins prehrali druhýkrát v priebehu dvoch dní. Naopak, jeho náprotivok Cory Schneider zneškodnil všetkých 21 striel, aby s prvým čistým kontom od 17. marca 2015 doviedol New Jersey k výhre 4:0. Zatkoffa z 37 striel prekonali David Schlemko, trojbodový Mike Cammalleri, Bobby Farnham a Lee Stempniak. Pre domáceho trénera Johna Hynesa išlo o prvý zápas proti organizácii, v ktorej strávil predošlých päť sezón. Tá prehrala aj v piatok proti Columbusu. Devils sa darí, keď vyhrali desiaty zápas z ostatných 13. Momentálne sú tretí v Metropolitnej divízii.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider, 2. M. Cammalleri, 3. B. Farnham (všetci NJD)

Nashville deklasoval Winnipeg a predĺžil mu sériu prehier

Nashville strelil už v prvej tretine štyri góly, ďalšie tri pridal v záverečnej časti hry a Pekka Rinne chytil všetkých 20 striel súpera pri vysokom domácom víťazstve 7:0 nad Winnipegom. Rozhodol o ňom Calle Järnkrok, ktorý otvoril skóre v piatej minúte a v tretej tretine skóroval aj po druhý raz. Craig Smith a Seth Jones zaznamenali po góle a dvoch prihrávkach, Mike Ribeiro, James Neal a Mattias Ekholm si pripísali gól a asistenciu. Cody Hodgson a Ryan Ellis nazbierali po dve asistencie. Rinne vychytal svoje druhé čisté konto sezóny, ktorým prispel k desiatej výhre Predators v ročníku. Jonesov tretí gól vyhnal z brány Jets Michaela Hutchinsona, ktorý dovtedy čelil siedmim strelám. Ondřej Pavelec urobil do konca zápasu 23 zákrokov. Winnpeg prehral posledných päť zápasov v sérii, z toho štyri na ľadoch súperov. Sobotný duel bol plný šarvátok a rozhodcovia v ňom udelili spolu až 159 trestných minút, 104 z nich v tretej tretine.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith, 2. P. Rinne, 3. C. Järnkrok (všetci NSH)

Voráčkov prvý gól v sezóne rozhodol o výhre Flyers

Jakub Voráček ukončil tohtosezónne čakanie na gól a nemohol si na to vybrať lepší moment. V 37. sekunde predĺženia totiž rozhodol o víťazstve Philadelphie na ľade Caroliny 3:2. Pripísal si aj asistenciu pri góle Lukea Schenna, ktorý naštartoval Flyers k víťaznému obratu z 0:2. Na 2:2 vyrovnával Wayne Simmonds a Steve Mason zastavil 19 striel. Prekonali ho Elias Lindholm a Victor Rask v presilovej hre. Eric Staal prihrával na oba góly, kým Cam Ward sa prezentoval 16 zákrokmi. Hurricanes prehrali tretí zápas v sérii, v ktorom, navyše, prišli o zraneného Ryana Murphyho. Z hráčov Flyers nedohral duel Matt Read po tvrdom bodyčeku Johna-Michaela Lilesa z tretej tretiny.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček, 2. W. Simmonds (obaja PHI), 3. E. Staal (CAR)

Columbus ukončil víťaznú sériu Arizony

Columbus prišiel v zápase proti Arizone o dvojgólový náskok, ale nakoniec zvíťazil 5:2 a zaznamenal na siedmy pokus svoju prvú domácu výhru v sezóne. Celkovo vyhral druhý duel po sebe a ukončil Coyotes trojzápasovú víťaznú sériu. Rozdielový gól strelil v závere druhej tretiny v presilovej hre Boone Jenner, ktorý si pripísal aj dve asistencie. William Karlsson strelil svoje prvé dva góly v ročníku, presilovku využil aj dvojbodový Ryan Johansen a výsledok upravil Brandon Saad. Pri jeho góle asistoval aj brankár Sergej Bobrovskij, ktorý kryl 27 striel súpera. Góly mu strelili dvojbodový nováčik Anthony Duclair a Oliver Ekman-Larsson, ktorý natiahol svoju najdlhšiu bodovú sériu v kariére na päť zápasov. Mike Smith opustil zápas so 16 zákrokmi. Jeho spoluhráč Shane Doan hral vo svojom 1411. dueli v NHL, čím sa vyrovnal Harrymu Howellovi na 30. mieste historického poradia. V závere druhej tretiny však bol vylúčený do konca zápasu.

Hviezdy duelu: 1. B. Jenner, 2. W. Karlsson, 3. S. Bobrovskij (všetci CBJ)

Klingberg s Bennom zariadili triumf Dallasu nad Minnesotou

John Klingberg strelil vo štvrtej minúte predĺženia víťazný gól a v zápase pridal aj dve asistencie. Jamie Benn vsietil v úvode tretej tretiny svoj 12. gól v sezóne a tiež prihrával na dva ďalšie, vrátane rozhodujúceho. Dallas najmä ich zásluhou zvíťazil doma nad Minnesotou 3:2 a ukončil jej trojzápasovú sériu bez prehry. Zvyšný gól Stars zaznamenal Jason Spezza, ktorý v prvej tretine otváral skóre zápasu. Kari Lehtonen prispel k druhej výhre po sebe a piatej v posledných šiestich dueloch 22 zákrokmi. Prekonali ho Nino Niederreiter a Marco Scandella, ktorí vyrovnávali stav na 1:1, resp. 2:2. Devan Dubnyk predviedol 33 zákrokov. Benn sa delí s Patrickom Kaneom o post najlepšieho strelca súťaže.

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg, 2. Ja. Benn (obaja DAL), 3. M. Scandella (MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 13:31 1 1 2 +1 0 3 0
Z. Chára (BOS) 24:38 0 1 1 +2 0 1 0
M. Hossa (CHI) 17:38 0 1 1 +1 0 4 0
M. Daňo (CHI) 5:58 0 1 1 0 2 1 0
A. Sekera (EDM) 20:54 0 0 0 -1 0 2 1
T. Tatar (DET) 17:08 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies