Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Tatar prihrával na víťazný gól, Kane vyrovnal rekord Hawks

V ôsmich štvrtkových zápasoch sa predstavili štyria Slováci. Tomáš Tatar prihrával na víťazný gól, ale z víťazstva sa tešil ako jediný. Marián Hossa, Marko Daňo ani Martin Marinčin také šťastie nemali.

Hviezdy večera:
1. Mike Hoffman (OTT): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
2. Mike Cammalleri (NJD): 2 góly, 1 asistencia
3. Braden Holtby (WSH): 33/35 (94,3% úspešnosť zákrokov)

Tatar prihrával na víťazný gól, Detroit zdolal Arizonu

Niklas Kronwall a Gustav Nyquist skórovali v rozmedzí 18 sekúnd prvej tretiny, aby nasmerovali Detroit k výhre 5:1 nad Arizonou. Natiahnuť bodovú sériu na deväť zápasov (6-0-3) pomohol opäť aj Tomáš Tatar, ktorý prihrával na víťazný gól Kronwalla. „Vymyslel naozaj peknú prihrávku,“ uznal švédsky obranca. V prvej tretine skóroval aj Justin Abdelkader, v druhej pridal gól Danny DeKeyser a v tretej Darren Helm, pre ktorého to bol prvý gól v ročníku. Pavel Daciuk nazbieral dve asistencie. Dôležitý výkon podal Jimmy Howard, ktorý sa prezentoval 26 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Jordan Martinook, ktorý v úvode druhej tretiny znižoval na 1:3. V bráne Coyotes sa predstavili obaja gólmani. Mike Smith inkasoval úvodné tri góly zo 16 striel a ten tretí bol klincom do jeho rakvy, keď nechytil nahodenie zo stredného pásma. Od druhej tretiny ho nahradil Anders Lindbäck. Ten inkasoval dva góly z 28 striel. Tatar si pripísal tri strelecké pokusy i jeden bodyček, pričom odohral 18 a pol minúty. V sezóne len raz odohral viac. Tomáš Jurčo síce trénoval vo štvrtom útoku, ale do zápasu nezasiahol. Teraz mu možno pomôže to, že sa v zápase zranili Drew Miller a Teemu Pulkkinen. „Vyzerá to tak, že nejakú dobu budú mimo,“ poznamenal tréner Jeff Blashill pre AP.

Tatarova prihrávka, Kronwallov gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Kronwall, 2. J. Howard, 3. D. Larkin (všetci DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Kane vyrovnal klubový rekord, Chicago však opäť prehralo

Marián Hossa sa vrátil do prvého útoku, ale nebodoval v treťom zápase po sebe. Už v 21. dueli v sérii však bodoval Patrick Kane, ktorý vyrovnal klubový rekord Bobbyho Hulla, keď strelil gól a na dva prihrával. Jeho útok sa postaral o všetky tri góly Blackhawks, keď skórovali aj dvojbodový Artem Anisimov a trojbodový Artem Panarin. Chicagu však jeden útok na výhru nestačil a po prvýkrát v sezóne prehralo tri zápasy po sebe. Ottawa vyhrala 4:3, keď Mike Hoffman otvoril i uzavrel skóre. Svoj druhý gól v zápase strelil v úvodnej minúte predĺženia. V závere tretej tretiny trafil tyčku a pripísal si aj asistenciu. Trojbodový Bobby Ryan a Mark Stone strelili presilovkové góly, Erik Karlsson nazbieral tri asistencie a Craig Anderson predviedol 35 zákrokov. Corey Crawford čelil 27 strelám. Hossa odohral 16 a pol minúty so štyrmi streleckými pokusmi. Urobil aj dva bodyčeky, no prezentoval sa aj faulom, ktorý Senators potrestali. Marko Daňo odohral osem a pol minúty s dvoma strelami na bránu.

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (OTT), 2. P. Kane (CHI), 3. B. Ryan (OTT)

Dubnyk vynuloval Toronto, Minnesota vyhrala 1:0

V akcii sa zo Slovákov predstavil ešte aj obranca Martin Marinčin, ktorého Toronto odohralo vyrovnanú partiu na ľade Minnesoty. Duel nakoniec rozhodol jeden jediný gól. V strede zápasu ho strelil Matt Dumba, ktorý využil jednu z troch presiloviek svojho tímu. Duel bol najmä o brankároch. Devan Dubnyk i James Reimer čelili zhodne 28 strelám. Dubnyk dosiahol svoje štvrté čisté konto v sezóne a v tomto ohľade je lídrom NHL. Wild vďaka tomu vyhrali druhý zápas po sebe a ukončili trojzápasovú sériu prehier na domácom ľade. Maple Leafs sa krátko tešili z vyrovnávajúceho gólu, ale domáci tréner Mike Yeo vyskúšal video posúdenie, ktoré preukázalo, že gólu predchádzal ofsajd. Marinčin v zápase odohral 10 minút a urobil jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. J. Reimer (TOR), 3. M. Dumba (MIN)

Rangers opäť prehrali, Tentokrát ich zdolalo Colorado

Chris Wagner a Matt Duchene skórovali v rozmedzí štyroch minút a 16 sekúnd druhej tretiny, aby doviedli Avalanche k výhre tesnej 2:1 nad Rangers. Tí odohrali svoj druhý zápas v priebehu dvoch dní a prehrali piaty z ostatných šiestich duelov. Naopak, Colorado len po druhýkrát v sezóne vyhralo dva zápasy po sebe. Vo štvrtok k tomu pomohol aj Semion Varlamov, ktorý zastavil 24 striel. Prekonal ho len Oscar Lindberg. V bráne New Yorku dostal prednosť Antti Raanta, ktorý čelil len 18 strelám. „Lavína“ v sezóne ešte nezaznamenala menej striel na bránu, no i tak vyhrala. „Ukazuje to, že je v našich silách vyhrať všetky druhy zápasov. Odohrali sme niekoľko dobých zápasov, v ktorých sme si zaslúžili vyhrať a nevyhrali sme. Zostávame pozitívni,“ poznamenal Duchene pre AP.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. M. Duchene, 3. Ch. Wagner (všetci COL)

Cammalleri doviedol Devils k výhre nad Hurricanes

Mike Cammalleri strelil dva góly a pridal asistenciu, náhradný brankár Keith Kinkaid predviedol 30 zákrokov a New Jersey porazilo Carolinu 5:1. Adam Henrique, Stephen Gionta a Jacob Josefson sa tiež zapísali do streleckej listiny, John Moore a Tyler Kennedy nazbierali po dve asistencie. Devils zhoršilo náladu len to, že Travis Zajac utrpel v prvej tretine zranenie hornej časti tela a v piatok hrať určite nebude. Čestný úspech Hurricanes zaknihoval Brad Malone. Eddie Läck opustil duel s 22 zákrokmi a tím z Raleigh natiahol sériu prehier na tri zápasy, počas ktorých strelil len päť gólov.

Hviezdy duelu: 1. M. Cammalleri (NJD), 2. J. Moore (NJD), 3. B. Malone (CAR)

Holtby pomohol Capitals k šiestej výhre po sebe. Porazili Canadiens

T.J. Oshie sa do čierneho trafil dvakrát, pričom jeho druhý gól prelomil nerozhodný stav v tretej tretine a rozhodol o výhre Washingtonu 3:2 nad Montrealom. Tom Wilson sa tiež presadil z hráčov Capitals, ktorí vyhrali šiesty zápas v sérii aj napriek tomu, že boli prestrieľaní pomerom 19:35. V Bell Centre si však vylepšili bilanciu od roku 2009 na 10-0-2 a Braden Holtby, ktorý zastavil 33 striel, si vylepšil bilanciu proti Canadiens na 7-0-2. Jeho víťazná séria trvá už osem zápasov. Góly domáceho tímu vsietili Lars Eller a Brian Flynn, zatiaľ čo Mike Condon urobil 16 zákrokov. „Habs“ prehrali v normálnej hracej dobe po prvýkrát za ostatných sedem zápasov (5-1-1).

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. T. J. Oshie (WSH)

Luongo doviedol Panthers ku štvrtej výhre v sérii

Roberto Luongo doviedol Floridu k víťazstvu 2:1 na ľade Nashvillu. Domáci tím mal v zápase navrch, ale kanadský brankár zneškodnil 33 striel, kým Pekku Rinneho dokázali len zo 16 streleckých pokusov prekonať Quinton Howden a Jonathan Huberdeau. Jediný gól Predators strelil obranca Roman Josi, ktorý znížil stav na 1:2 v závere druhej tretiny. V záverečných dvoch tretinách čelil Luongo 28 strelám. Odolal, a tak Panthers oslávili štvrtú výhru po sebe. V Nashville vyhrali po prvýkrát od 11. decembra 1999 po deviatich prehrách v sérii. Domáci tím prehral tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. J. Hubedreau (FLA), 2. R. Luongo (FLA), 3. C. Järnkrok (NSH)

Lehtonenov víťazný návrat. Dallas porazil Vancouver

Do brány Dallasu sa vrátil Kari Lehtonen, ktorý potreboval urobiť len 14 zákrokov, aby doviedol svoj tím k výhre 4:2 nad Vancouverom. Víťazný gól strelil v 55. minúte Patrick Sharp, ktorý prelomil nerozhodný stav 2:2. Prvé dva góly Stars strelili dvojbodový Valerij Ničuškin a Tyler Seguin, poistku do prázdnej brány pridal Jason Spezza a dve asistencie si pripísal Alex Goligoski. Alexander Edler a Jannik Hansen strelili góly Canucks, pričom obom nahrával Henrik Sedin. Ryan Miller sa prezentoval 30 zákrokmi. Kým Dallas vyhral tretí zápas z ostatných štyroch, Vancouver prehral štvrtý duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. V. Ničuškin (DAL), 2. H. Sedin (VAN), 3. P. Sharp (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 10:04 0 0 0 0 0 0 1
M. Hossa (CHI) 16:28 0 0 0 0 2 4 2
M. Daňo (CHI) 08:25 0 0 0 0 0 2 0
T. Tatar (DET) 18:26 0 1 1 0 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovZačalo 2. kolo a spoznali sme aj jeho posledného účastníka. Obhajca hral zápas č. 7Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies