Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Hossa sa stal prvou hviezdou zápasu

V siedmich nedeľných zápasoch NHL sa predstavila trojica Slovákov. Všetci sa tešili z výhier, ale bodoval iba Marián Hossa. Za gól a asistenciu si vyslúžil post prvej hviezdy duelu. Jeho spoluhráč Patrick Kane vytvoril klubový rekord v dĺžke bodovej série.

Dvojbodový Hossa prvou hviezdou, Kane vytvoril klubový rekord

Marián Hossa v závere prvej tretiny otvoril skóre zápasu svojím piatym gólom v sezóne a v 21. sekunde tretej časti hry asistoval pri víťaznom góle Teuva Teräväinena. Dvoma bodmi najvýraznejšie prispel k domácej výhre Chicaga 3:1 nad Winnipegom, ktorá ukončila trojzápasovú sériu prehier. Hossa si počas 17 a pol minúty v akcii pripísal na konto aj dva plusové body a päť striel. Stal sa prvou hviezdou duelu, v ktorom sa jeho spoluhráč Patrick Kane zapísal do klubovej histórie. Po prihrávke na gól Artemija Panarina do prázdnej brány bodoval v 22. dueli v sérii, čim prekonal zápis Bobbyho Hulla z ročníka 1971/72. Corey Crawford pomohol k triumfu 30 zákrokmi. Jediný gól Jets mu strelil Chris Thorburn, ktorý v prostrednej tretine vyrovnával stav na 1:1. Michael Hutchinson kryl 29 striel, ale nevyhral ani svoj ôsmy štart v sezóne (0-7-1). Blackhawks, ktorí hrali bez Marka Daňa v zostave, ukončili dvojzápasovú víťaznú sériu Winnipegu. Prišli však o obrancu Trevora Daleyho, ktorý opustil duel v polovici druhej tretiny po kolízii s Thorburnom.

Hossov piaty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa, 2. C. Crawford, 3. T. Teräväinen (všetci CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Hall, Purcell doviedli Oilers k tretej výhre po sebe

Taylor Hall i Teddy Purcell zaznamenali po góle a asistencii, pričom prvý menovaný strelil v závere prvej tretiny v presilovej hre víťazný gól Edmontonu. Ten aj vďaka 32 zákrokom Andersa Nilssona zvíťazil doma nad Buffalom 4:2 a po druhý raz v sezóne vyhral tri zápasy po sebe. K zatiaľ bezchybnej sérii domácich duelov prispeli gólmi aj Jordan Eberle a Luke Gazdic. Sabres viedli po góle Jacka Eichela 1:0, ale ešte do prvej prestávky troma gólmi rozhodli o svojom treťom triumfe vo vzájomných dueloch po sebe. Ryan O´Reilly znižoval v presilovej hre stav na 2:3, kým Chad Johnson predviedol 24 zákrokov. Jednou strelou ho ohrozil obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 18 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu a troch blokov. Prezentoval sa aj tvrdým bodyčekom na nováčika Jacka Eichela. Buffalo odštartovalo prehrou trojzápasový trip po západnej Kanade.

Sekerov zákrok na Eichela:

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson, 2. T. Hall, 3. T. Purcell (všetci EDM)

Kings si natiahli víťaznú sériu zdolaním Lightning

Bryan McNabb skóroval premiérovo v sezóne a hneď z toho bol víťazný gól Los Angeles, ktoré na domácom ľade pokorilo finalistu ostatnej sezóny z Tampy Bay pomerom 3:1. McNabb pridal aj asistenciu a stal sa prvou hviezdou duelu, ktorý znamenal štvrtú výhru lídra Pacifickej divízie v sérii. Gólmi k nej pomohli aj Andy Andreoff a Milan Lucic, kým Jonathan Quick chytil 24 striel. Za jeho chrbát prešla iba jedna z troch, ktoré na neho vyslal Brian Boyle. Ten v 27. sekunde druhej tretiny vyrovnával skóre na 1:1. McNabb však rozhodol zápas už o 12 sekúnd neskôr po prihrávke Anžeho Kopitara, ktorá bola jeho 400. v NHL. Slovinský center pritom počas nej ani nemal hokejku v rukách. Marián Gáborík ukončil trojzápasovú bodovú sériu. Počas vyše 16 minút na ľade zaznamenal plusový bod a dva strelecké pokusy. Tým v bráne Lightning, ktorí vyhrali predošlé dva duely, čelili Ben Bishop aj Andrej Vasilevskij. Druhý menovaný striedal po inkasovaní dvoch gólov z desiatich striel. Bishop chytil počas vyše pol hodiny 17 zo zvyšných 18 striel.

Kuriózna prihrávka Kopitara na víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. McNabb, 2. J. Quick, 3. A. Kopitar (všetci LAK)

Faulk v závere duelu rozhodol o štvrtej prehre Coyotes v sérii

Obranca Justin Faulk skóroval 17 sekúnd pred koncom tretej tretiny v presilovej hre, čím rozhodol vyrovnaný zápas Caroliny proti Arizone. Tá viedla v Raleigh 1:0, 2:1 i 4:3, ale nakoniec si pripísala štvrtú porážku za sebou. Na päťzápasovom tripe ju čaká ešte jeden duel. Hurricanes vyhrali druhý zápas v priebehu dvoch dní aj zásluhou 19 zákrokov Cama Warda a presných zásahov Rona Hainseyho, Erica Staala, Krisa Versteega a Jaya McClementa. Okrem McClementa, ktorý ukončil 26-zápasové strelecké suchoty, všetci nazbierali aj asistenciu. Staal strelil gól po 14 dueloch, Versteeg po 13. Z hráčov Coyotes sa strelecky presadili Tobias Rieder, Nicklas Grossmann, dvojbodový Stefan Elliott a Antoine Vermette v presilovej hre. Anders Lindbäck urobil 13 zákrokov. Faulk, ktorý ho prekonal ako posledný, vedie ligu s deviatimi presilovkovými gólmi spolu s Patrickom Kaneom z Chicaga.

Faulkov víťazný gól 17 sekúnd pred koncom zápasu:

Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. E. Lindholm, 3. J. Faulk (všetci CAR)

Devils ukončili víťaznú sériu Floridy, rozhodol trojbodový Henrique

Adam Henrique strelil v úvode druhej tretiny rozdielový gól a pridal k nemu dve asistencie, čím nasmeroval New Jersey k triumfu 4:2 nad Floridou. Ten ukončil štvorzápasovú sériu prehier Devils na domácom ľade a tiež päťzápasovú víťaznú šnúru Panthers. Cory Schneider sa prezentoval 34 zákrokmi a z jeho spoluhráčov skórovali aj dvojbodový Mike Cammalleri, Lee Stempniak a Kyle Palmieri. Damon Severson dvakrát asistoval. Luongo, ktorý vyhral predošlé štyri štarty, čelil iba 18 strelám. Jaromír Jágr prihrával na oba góly Panthers, ktoré strelili dvojbodový Aaron Ekblad a Jonathan Huberdeau. Ten v závere druhej tretiny za stavu 2:3 nepremenil trestné strieľanie. Schneider tak chytil všetky tri v tejto sezóne a celkovo 11 z 13 v kariére. Stempniakov otvárací gól po 26 sekundách hry bol najrýchlejší pre Devils v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique, 2. M. Cammalleri (obaja NJD), 3. J. Jágr (FLA)

Rangers sa vrátili na víťaznú koľaj, odniesla si to Ottawa

Derick Brassard strelil dva góly, pričom tým prvým rozhodol už v 14. minúte zápasu v presilovej hre o víťazstve New Yorku Rangers 4:1 nad Ottawou. Pred ním využil početnú výhodu Ryan McDonagh, ktorý v dueli nazbieral aj dve prihrávky. Zvyšný gól vsietil Jesper Fast do odkrytej brány Senators. V nej stál po 11. raz v sérii Craig Anderson, ale ani jeho 27 zákrokov nestačilo na tretiu výhru Ottawy po sebe. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Marc Methot. Henrik Lundqvist kryl 23 striel a pomohol domácim otriasť sa z predošlých šiestich duelov. Vyhrali z nich iba jeden. Tímu z hlavného mesta Kanady sa v Madison Square Garden zvyklo dariť. Prehral tu po prvýkrát od 3. októbra 2009, po deviatich zápasoch (8-0-1).

Hviezdy duelu: 1. R. McDonagh, 2. D. Brassard, 3. H. Lundqvist (všetci NYR)

Gibson vychytal výhru proti tímu z rodného mesta

John Gibson zastavil 23 z 24 striel Pittsburghu a doviedol Anaheim k domácej výhre 2:1 nad tímom z mesta, odkiaľ pochádza. Rozhodol o nej gól Chrisa Stewarta z 36. minúty. Nadviazal ním na vyrovnávajúci presný zásah Coreyho Perryho, ktorý strelil 12. gól v jeho 12. zápase kariéry proti Penguins. Skóre duelu otvoril vo štvrtej minúte Olli Määttä, ale ani 23 zákrokov Marca-Andreho Fleuryho nezabránilo druhej prehre Pittsburghu po sebe a štvrtej z ostatných piatich zápasov. Ukončil si tiež bezchybnú sezónnu bilanciu 7-0-0 v dueloch, v ktorých viedol po prvej tretine. Ducks vyhrali iba po druhý raz v ročníku aspoň dva zápasy po sebe. Celkovo zvíťazili v troch z posledných štyroch súbojoch.

Hviezdy duelu: 1. C. Perry, 2. R. Kesler, 3. J. Gibson (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 17:30 1 1 2 +2 0 5 0
A. Sekera (EDM) 18:29 0 0 0 +1 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 16:10 0 0 0 +1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies