Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Sumáre

Gáborík rozhodol zápas, Tatar skóroval, Hossa asistoval

V siedmich piatkových zápasoch NHL sa predstavili piati Slováci. Marián Gáborík premenil rozhodujúci samostatný nájazd, Tomáš Tatar tiež skóroval, Marián Hossa asistoval. Patrick Kane bodoval v 25. zápase po sebe, dvaja hráči strelili hetrik.

Hviezdy večera:
1. Taylor Hall (EDM): 2 góly (vrátane víťazného), 2 asistencie
2. Jeff Skinner (CAR): 3 góly (vrátane víťazného)
3. Lauri Korpikoski (EDM): 3 góly

Gáborík rozhodol v nájazdoch o výhre Kings v Pittsburghu

Marián Gáborík prekonal vo štvrtej sérii samostatných nájazdov Marc-Andre Fleuryho umiestnenou strelou zápästím ponad lapačku a rozhodol o triumfe Los Angeles na ľade Pittsburghu 3:2. Pred ním sa v nájazdoch presadil aj Anže Kopitar, ktorý v riadnej hracej dobe asistoval pri góle dvojbodového Jakea Muzzina na 2:1. Skóre zápasu otváral Tanner Pearson, kým Jonathan Quick prispel k šiestej výhre v sérii 40 zákrokmi. Zo štyroch strelcov ho v nájazdoch prekonal iba David Perron. Ten predtým asistoval pri presnom zásahu Jevgenija Malkina, ktorý vynútil predĺženie 70 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Eric Fehr vyrovnával stav na 1:1 a Fleury sa pri tretej prehre Penguins z ostatných štyroch duelov prezentoval 38 zákrokmi. Gáborík na neho vystrelil sedemkrát, pričom počas 16 a pol minúty v akcii si pripísal aj dva plusové body a menší trest. Bol najaktívnejším strelcom tímu, ktorý zdolal Pittsburgh dvakrát v priebehu týždňa.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. J. Muzzin (obaja LAK), 3. J. Malkin (PIT)

Hossa asistoval pri víťaznom góle Chicaga, Kane vyrovnal Crosbyho zápis

Corey Crawford zastavil všetkých 25 striel Winnipegu pri svojom treťom čistom konte v sezóne a 15. v kariére, čím položil základy domáceho víťazstva Chicaga 2:0. Rozhodol o ňom presilovkový gól Jonathana Toewsa z piatej minúty zápasu, pri ktorom si svoju ôsmu asistenciu v ročníku pripísal Marián Hossa. Počas 19 a pol minúty v akcii zaznamenal aj jeden menší trest a Connora Hellebuycka ohrozil piatimi strelami. Mladý Američan prehral svoj prvý duel v NHL až pri jeho piatom štarte (4-1-0). Predviedol v ňom 29 zákrokov. Tretiu výhru z ostatných štyroch zápasov a druhú po sebe proti Jets poistil v polovici druhej tretiny tiež v presilovej hre Patrick Kane. Natiahol tak svoju bodovú sériu na 25 duelov, čím vyrovnal zápis Sidneyho Crosbyho spred štyroch rokov. Najbližšie má na dosah 30-zápasovú sériu Matsa Sundina z ročníka 1992/93. Jets prehrali druhý duel z posledných troch.

Hossova prihrávka, Toewsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Toews, 2. C. Crawford, 3. P. Kane (všetci CHI)

Tatar skóroval, ale Detroit si neudržal náskok a prehral v Newarku

Tomáš Tatar strelil v 37. minúte zápasu v presilovej hre svoj jedenásty gól v sezóne, ktorým zvyšoval náskok Detroitu na ľade New Jersey na 2:0. Corey Schneider však potom zatiahol roletu a s 27 zákrokmi doviedol Devils k domácej výhre 3:2. Dokonalý obrat zakončil 39 sekúnd pred koncom predĺženia dvojbodový Kyle Palmieri. Vyhral pri tom korčuliarsky súboj s Tatarom, ktorý si tak odniesol z duelu aj mínusový bod. Počas necelých 15 minút na ľade vyslal na Schneidera štyri strely. Prekonal ho už iba Gustav Nyquist, ktorý, rovnako v početnej prevahe, otváral skóre. Jimmy Howard kryl 35 striel, ale nezabránil druhej prehre z posledných troch duelov. Góly mu strelili aj Damon Severson, ktorý sa presadil premiérovo v sezóne a Sergej Kalinin, ktorý využil presilovku. Jordin Tootoo dvakrát asistoval a prispel k predĺženiu bodovej série Devils na päť zápasov. Tí ukončili aj štvorzápasovú sériu prehier proti Red Wings. V ich zostave nechýbal ani Tomáš Jurčo, ktorý odohral iba sedem minút a 21 sekúnd so ziskom mínusového bodu.

Tatarov 11. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. S. Kalinin (obaja NJD), 3. J. Howard (DET)

Korpikoského hetrik a dva štvorbodové výkony rozhodli o ďalšej výhre Oilers

Zo Slovákov hral ešte obranca Andrej Sekera, ktorý bol najvyťažovanejším hráčom domáceho zápasu Edmontonu proti New Yorku Rangers. Odohral v ňom 23 a štvrť minúty so ziskom plusového bodu, dvoch striel i bodyčekov a bloku. Oilers dvakrát stratili dvojgólový náskok, ale nakoniec vyhrali piaty duel v sérii, keď zdolali Rangers 7:5. Rozhodol o tom v 59. minúte len 12 sekúnd po góle na 5:5 Taylor Hall, ktorý strelil v zápase dva góly a pridal dve asistencie. Štyri prihrávky nazbieral Leon Draisaitl a Lauri Korpikoski zaznamenal svoj prvý hetrik v kariére. Prvým gólom otváral skóre duelu, tretím ho uzatváral strelou do prázdnej brány. Teddy Purcell skóroval a dvakrát asistoval, Darnell Nurse piatym gólom vyhnal z brány Henrika Lundqvista (28/33), ktorý si pripísal aj asistenciu. Nahradil ho Antti Raanta (2/3). Andersa Nilssona z 34 striel prekonali dvojgólový Derick Brassard, Rick Nash, Mats Zuccarello a Chris Kreider. Poslední dvaja menovaní aj raz asistovali, Nash dvakrát. Rangers prehrali štvrtý z posledných piatich duelov a pokazili Alainovi Vigneaultovi 1000. odtrénovaný duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall, 2. L. Korpikoski (obaja EDM)

Neuvirthov skvelý výkon nestačil na triumf Flyers v Dallase

Český brankár Michal Neuvirth chytil 41 striel Dallasu, napriek tomu Philadelphia prehrala tretí zápas z posledných štyroch. Z Texasu si neodniesla ani bod po výsledku 1:3. O treťom víťazstve z ostatných štyroch duelov Stars rozhodol v závere druhej tretiny Antoine Roussel, ktorý nadviazal na vyrovnávajúci gól Mattiasa Janmarka. Bodku za zápasom dal strelou do prázdnej brány v poslednej minúte Jamie Benn, ktorý s 20 gólmi vedie poradie strelcov NHL. Anttiho Niemi z 20 striel Flyers prekonal iba Shayne Gostisbehere, ktorý otvoril skóre v polovici duelu v presilovej hre.

Hviezdy duelu: 1. A. Roussel (DAL), 2. M. Neuvirth (PHI), 3. J. Spezza (DAL)

Coyotes ukončili sériu prehier na úkor Wild, rozhodol Boedker

Mikkel Boedker strelil oba góly Arizony, druhý v 34. sekunde predĺženia v presilovej hre a rozhodol o domácom víťazstve 2:1 nad MInnesotou, ktoré ukončilo päťzápasovú sériu prehier. Anders Lindbäck k tomu prispel 27 zákrokmi. Za jeho chrbát prešla iba strela z hokejky Jareda Spurgeona, ktorý v 27. minúte otvoril skóre duelu. Darcy Kuemper inkasoval po prvý raz v 38. minúte a zápas nakoniec opustil s 19 zákrokmi. Zach Parise si asistenciou predĺžil bodovú sériu proti Coyotes na 13 duelov. Hráči Wild trafili aj dvakrát tyčku, ale prehrali druhý zápas po sebe a piate predĺženie v sérii. Celkovo v nich majú sezónu bilanciu 1-6. Arizona vyhrala piaty domáci duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Lindbäck, 2. M. Boedker, 3. T. Rieder (všetci ARI)

Skinner hetrikom pokoril Anaheim

Jeff Skinner zaknihoval svoj tretí hetrik v kariére, ktorým najväčšou mierou pomohol Caroline k výhre 5:1 na ľade Anaheimu. Rozdielový bol jeho druhý gól z 32. minúty zápasu po tom, čo v závere prvej tretiny otvoril skóre. Trojgólový večer zavŕšil strelou do prázdnej brány. Eddie Läck predviedol 31 zákrokov a pripísal si asistenciu pri poslednom Skinnerovom góle. K tretiemu triumfu z posledných štyroch duelov prispeli presnými zásahmi aj Elias Lindholm (presilová hra) a Jordan Staal. Justin Faulk dvakrát asistoval. John Gibson striedal po dvoch tretinách a troch inkasovaných góloch zo 17 striel. Frederik Andersen následne chytil päť zo šiestich striel. Jediný raz rozjasal domáce tribúny Jakob Silfverberg, ktorý znižoval stav na 1:3.

Hviezdy duelu: 1. E. Läck, 2. J. Skinner (obaja CAR), 3. C. Perry (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 16:35 0 0 0 +2 2 7 0
M. Hossa (CHI) 19:36 0 1 1 0 2 5 0
T. Tatar (DET) 14:50 1 0 1 -1 0 4 0
T. Jurčo (DET) 7:21 0 0 0 -1 0 0 0
A. Sekera (EDM) 23:17 0 0 0 +1 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies