Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Halák hviezdou zápasu, Gáborík skóroval

V desiatich sobotných zápasoch NHL sa predstavili traja Slováci, z ktorých dvaja zvíťazili. Bodoval však iba Marián Gáborík, ktorý skóroval pri prehre. Jaroslav Halák vychytal truimf po predĺžení a stal sa druho hviezdou duelu..

Hviezdy večera:
1. Braden Holtby (WSH): 35/36 (97,2% úspešnosť zákrokov)
2. Kyle Okposo (NYI): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
3. Johnny Gaudreau (CGY): 2 góly, 1 asistencia

Halák, Okposo doviedli Islanders k výhre nad Blue Jackets

Kyle Okposo mal prsty vo všetkých góloch Islanders. Zaznamenal jednu asistenciu a dvakrát skóroval, pričom druhým gólom rozhodol o výhre 3:2 nad Columbusom. Padol po tom, čo sa v tretej minúte nadstaveného času dostal s Joshom Baileym do protiútoku a putovali sami na brankára. Bailey mu tesne pred bránkoviskom poslal spätnú prihrávku, čo zaskočilo brankára domácich. Tí boli aktívnejší, ale newyorský tím podržal Jaroslav Halák, ktorý z 30 striel kapituloval len dvakrát a stal sa druhou hviezdou zápasu. K siedmej výhre z ostatných deviatich duelov pomohol aj gól Fransa Nielsena. Blue Jackets prehrali šiesty zápas z ostatných siedmich. Curtis McElhinney pritom čelil len 19 strelám. Góly domácich vsietili Brandon Saad a Cam Atkinson, Prvý menovaný ukončil 11-zápasové strelecké suchoty.

Hviezdy duelu: 1. K. Okposo (NYI), 2. J. Halák (NYI), 3. B. Jenner (CBJ)

Gáborík skóroval, no Kings prišli v Buffale o sériu výhier

Marián Gáborík strelil po prihrávke Anžeho Kopitara svoj šiesty gól v tejto sezóne, keď v piatej minúte zakončil peknú akciu jeho formácie a poslal Los Angeles do vedenia. Z jeho spoluhráčov sa však už nepodarilo skórovať nikomu a keďže Jhonas Enroth čisté konto neudržal, Kings podľahli Buffalu a prišli o šesťzápasovú víťaznú sériu. Enrotha z 30 striel prekonali Jamie McGinn a Ryan O’Reilly, ktorý rozhodol o výhre Sabres 2:1 vo štvrtej minúte predĺženia. Bol to jeho druhý bod v zápase a 100. gól v kariére. Linus Ullmark pomohol k triumfu 21 zákrokmi, pričom tri z nich urobil v nadstavenom čase. Gáborík, ktorý odohral 19 a pol minúty a pripísal si aj plusový bod, ho ohrozil štyrikrát. Kalifornskému tímu sa pri Niagarských vodopádoch nedarí. Od ročníka 1993/94 majú Kings bilanciu v Buffale 1-11-2.

Článok pokračuje pod reklamou

Gáboríkov šiesty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. O’Reilly (BUF), 2. J. McGinn (BUF), 3. J. Enroth (LAK)

Boston si doma poradil s Panthers

Ryan Spooner strelil dva góly, vrátane víťazného v ôsmej minúte druhej tretiny v presilovej hre, ktorým rozhodol o domácom víťazstve Bostonu 3:1 nad Floridou. Bol to jeho tretí dvojgólový zápas v kariére. K tretej výhre v ostatných štyroch dueloch prispel aj Brad Marchand, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Patrice Bergeron dvakrát asistoval a Tuukka Rask zastavil 26 striel. Prekonal ho iba niekdajší hráč Bruins Reilly Smith, ktorý vsietil v 14. minúte tretej tretiny kontaktný gól. Roberto Luongo kryl 22 striel, ale nezabránil tretej prehre Panthers z posledných štyroch duelov, ktorou otvorili štvorzápasový trip. V Bostone prehrali už v deviatom zápase po sebe od 8. decembra 2011. Bol pri tom aj Zdeno Chára, ktorý odohral 23 minút a 25 sekúnd ako najvyťažovanejší hráč duelu. Na Luonga vyslal jednu strelu, jednu zblokoval a rozdal dva bodyčeky. Tím zo Sunrise v zápase prišiel o útočníka Dereka MacKenzieho, ktorý v druhej tretine utrpel poranenie dolnej časti tela po bodyčeku od obrancu Dennisa Seidenberga.

Hviezdy duelu: 1. R. Spooner, 2. T. Rask, 3. P. Bergeron (všetci BOS)

Holtby doviedol Capitals k výhre nad Lightning

Braden Holtby urobil 35 zákrokov, aby vyhral desiaty zo svojich ostatných 11 štartov a doviedol Washington k víťazstvu 2:1 nad Tampou Bay. V zápase urobil niekoľko dôležitých zákrokov, v tretej tretine zneškodnil 14 striel a zaslúžene sa stal jeho prvou hviezdou. Prekonal ho len Nikita Kučerov, kým o góly Capitals sa postarali Jay Beagle a Jevgenij Kuznecov. Ben Bishop, ktorému sa proti Washingotnu nezvykne dariť, sa prezentoval 18 zákrokmi a Steven Stamkos zaznamenal asistenciu. Z gólu sa netešil už v ôsmom zápase po sebe.

Holtbyho skvelý zákrok:

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. N. Kučerov (TBL), 3. V. Hedman (TBL)

Canadiens ukončili sériu prehier v zápase proti Senators

Bryan Flynn a Max Pacioretty skórovali v prvej tretine, aby nasmerovali Montreal k výhre 3:1 nad Ottawou a k ukončeniu štvorzápasovej série prehier. Jeff Petry sa tiež presadil z hráčov Canadiens, ktorí strelili viac ako dva góly po prvý raz v ostatných šiestich zápasoch. Dustin Tokarski pomohol k vítanému triumfu 25 zákrokmi a puk z brány vyťahoval po góle Jean-Gabriela Pageaua. Craig Anderson v prvej polovici zápasu urobil 28 zákrokov a inkasoval všetky tri góly. Duel dochytal Chris Diedger, ktorý zastavil zvyšných 11 striel. Senators ukončili trip s bilanciou 1-3-0. Canadiens zaznamenali v prvej tretine 27 striel na bránu, čím vyrovnali klubový rekord. Ligovým zostáva 33 striel Bostonu zo 4. marca 1941.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty, 2. N. Beaulieu, 3. T. Plekanec (všetci MTL)

Bakes, Allen doviedli Blues k výhre nad Stars

David Backes zaznamenal gól a asistenciu, Jake Allen zneškodnil všetkých 26 striel a St. Louis porazilo Dallas 3:0, aby vyhralo tretí vzájomný zápas po sebe. Vladimir Tarasenko a Ryan Reaves skórovali v tretej tretine, aby pomohli Blues ukončiť štvorzápasovú sériu prehier vo vzájomných zápasoch proti Stars odohraných na domácom ľade. Backes duel opúšťal s hetrikom Gordieho Howea, keď sa v prvej tretine stihol aj pobiť s Jamiem Bennom. Allen vychytal štvrtý „shutout“ v sezóne. Jeho náprotivok Antti Niemi opustil duel s 23 zákrokmi. Stars naposledy nestrelili ani gól 27. marca.

Hviezdy duelu: 1. D. Backes, 2. J. Allen, 3. C. Gunnarsson (všetci STL)

Martinsen rozhodol o výhre Avalanche nad Predators

Andreas Martinsen prelomil nerozhodný stav v strede tretej tretiny, Semion Varlamov urobil 34 zákrokov a Colorado porazilo Nashville 3:2. Dvojbodový Francois Beauchemin a Nick Holden sa tiež presadli z hráčov Avalanche, ktorí odštartovali úspešne trojzápasový trip. Miikka Salomäki a Craig Smith strelili góly Predators, ktorí po prvej tretine doháňali dvojgólovú stratu. Ryan Ellis zaznamenal dve asistencie a Pekka Rinne urobil 22 zákrokov. Colorado hralo v druhom zápase po sebe bez kapitána Gabriela Landeskoga, ktorého trápia bolesti chrbta. V nedeľu by však už mohol proti St. Louis Blues hrať.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. R. Ellis (NSH), 3. F. Beauchemin (COL)

Arizona zmazala trojgólový náskok, ale nakoniec podľahla Caroline

Carolina viedla v zápase na ľade Arizony 3:0 aj 4:1, ale domácim sa podarilo vyrovnať stav, a tak o jej výhre 5:4 rozhodol až gól dvojbodového Victora Raska z 53. sekundy predĺženia. Asistoval pri ňom aj Eddie Läck, ktorý pomohol ku štvrtej výhre z posledných piatich duelov 25 zákrokmi. Prekonali ho dvakrát trojbodový Anthony Duclair, Kyle Chipchura a Connor Murphy. Ten poslal zápas do predĺženia 15,7 sekundy pred koncom tretej tretiny po tom, čo dvaja hráči Hurricanes netrafili prázdnu bránu. Andersa Lindbäcka z 33 striel prekonali aj dvojbodový Justin Faulk a Andrej Nestrašil v presilových hrách, ako aj Phillip Di Giuseppe a Kris Versteeg. Faulk vedie ligu s 12 gólmi v početnej prevahe. Elias Lindholm nazbieral tri asistencie, Max Domi dve. Coyotes prehrali šiesty duel z ostatných siedmich a.ukončili päťzápasovú domácu víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. A. Duclair (ARI), 2. J. Faulk, 3. V. Rask (obaja CAR)

Flames prišli o vedenie, no natiahli si víťaznú sériu

Calgary v domácom zápase proti New Yorku Rangers viedlo ešte v úvode tretej tretiny 4:1, ale o triumfe 5:4 muselo nakoniec rozhodnúť až predĺženie. V jeho tretej minúte skóroval TJ Brodie, ktorý zariadil piate víťazstvo Flames v sérii, ktorým zakončili bezchybnú sériu domácich duelov. Johnny Gaudreau strelil dva góly a asistoval pri víťaznom, rovnako ako dvojbodový Kris Russell. Strelecky sa presadili aj Mason Raymond a Joe Colborne, kým Jonas Hiller prediviedol 25 zákrokov. Prekonali J. T. Miller, Tanner Glasss, Dan Boyle a Mats Zuccarello, ktorý v presilovej hre vyrovnával stav na 4:4. Miller s Boyleom pridal po asistencii a Antti Raanta opustil duel s 22 zákrokmi. Rangers prehrali aj tretí duel na skončenom tripe po západnej Kanade a celkovo ôsmy z posledných desiatich. Flames vyhrali doma už deväť zápasov v sérii a len jeden ich delí od klubového rekordu z roku 2006.

Dva góly v priebehu 17 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau, 2. TJ Brodie (obaja CGY), 3. D. Boyle (NYR)

Kuemper vynuloval Sharks, ktorí si predĺžili sériu prehier

Darcy Kuemper zastavil všetkých 25 striel San Jose, ktoré Minnesota na jeho ľade zdolala 2:0 a ukončila trojzápasový trip prvou výhrou. V predošlých dvoch dueloch však získala bod (1-0-2). Bolo to jeho prvé čisté konto v sezóne a šieste v kariére. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v piatej minúte tretej tretiny Zach Parise, ktorý v závere prihrával kapitánovi Mikkovi Koivovi na gól do prázdnej brány. V nej stál Martin Jones, ktorý sa prezentoval 28 zákrokmi. Nezabránil však šiestej prehre Sharks v sérii.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise, 2. D. Kuemper (obaja MIN), 3. . Jones (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 28/30 (93,3 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 23:25 0 0 0 0 0 1 2
M. Gáborík (LAK) 19:34 1 0 1 0 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies