Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Správy z NHL

Ryan Johansen vymenený! Putuje do Nashvillu za Setha Jonesa

A je to tu. To, o čom sa v ostatných týždňoch hovorilo, sa v stredu stalo skutočnosťou. Tím Columbus Blue Jackets vymenil centra Ryana Johansena do Nashvillu Predators, od ktorého získal obrancu Setha Jonesa.

Predators dlhodobo hľadali centra ako je Johansen a Blue Jackets zase potrebovali vylepšiť defenzívu. Výmena je tak prospešná pre obe strany.

„Dnes sme dosiahli niečo, čo sa nám nepodarilo za 18 rokov našej histórie. Získali sme centra hodného prvého útoku. Máme veľa mladíkov, ktorí sem ešte prídu a máme medzi nimi aj niekoľko dobrých centrov, ale dlhú dobu sme hľadali skutočného centra pre prvý útok,“ priznal pre AP generálny manažér Predators David Poile.

Dvadsaťtriročný Johansen v doterajšom priebehu sezóny zažíval lepšie i horšie obdobia a bol dokonca zdravým náhradníkom. Odohrať stihol 38 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a pridal 20 asistencií. Vlani si vytvoril osobné maximum so 71 bodmi. Celkovo odohral v lige 309 duelov so ziskom 193 bodov (79+114).

Článok pokračuje pod reklamou

„Nie je tajomstvom, že sme v Columbuse potrebovali obrancu a oni v Nashville chceli centra. Myslím si, že oba tímy vo výmene vyhrali. Seth Jones je elitným obrancom. Vždy, keď proti nemu hráte, viete, že je na ľade a venujete mu pozornosť. Dúfam, že aj ja budem nebezpečným centrom prvého útoku v Nashville,“ povedal Johansen.

O dva roky mladší Jones odohral v tejto sezóne 40 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a pridal desať asistencií. Tak ako Johansen v roku 2010, i on bol o tri roky neskôr draftovaný z celkového štvrtého miesta. Od draftu odohral 199 duelov NHL, v ktorých nazbieral 63 bodov (15+48).

„Výmena nemá nič spoločné s Johnom Tortorellom ani jeho vzťahom k Ryanovi Johansenovi. Ten neurobil nič zlé. Je to dobrý hráč, dobrý spoluhráč a my mu želáme len to najlepšie. Museli sme to urobiť. Dlho sme hľadali obrancu a teraz sme získali hráča, ktorý môže byť v dobrom tíme obrancom číslo jeden alebo dva. Ak chcete získať takého hráča, musíte obetovať niekoho cenného a to sme urobili teraz,“ povedal generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies