Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Hossov gól nasmeroval Atlantu k víťazstvu

V piatich nočných zápasoch sa v akcii predstavili šiesti slovenskí hokejisti. Najvýraznejšou postavou z nich bol útočník Thrashers Marián Hossa, ktorý pomohol svojmu tímu k víťazstvu.

V Newarku sa stretli domáci Devils s hráčmi Atlanty. New Jersey malo zápas dobre rozbehnutý, keď v 24. minúte vyhrávalo už 2:0. Hráčom Atlanty sa podarilo do konca druhej tretiny vyrovnať, no Devils sa v tretej časti opäť ujali vedenia. Už to vyzeralo tak, že Devils svoje vedenie udržia, no v záverečných sekundách sa Thrashers nevzdávali a pokúšali o vyrovnanie. To prišlo 19 sekúnd pred koncom tretiny, keď sa z gólu tešil Marián Hossa. Slovenský útočník bol v pravú chvíľu na pravom mieste a svoj 26. gól strelil tak, že do brány dorazil strelu Erica Perrina. Hossa v zápase zaznamenal aj asistenciu pri góle Todda Whitea. V predĺžení sa o víťazovi nerozhodlo a tak nasledovali samostatné nájazdy. V desiatej sérii rozhodol o víťazstve hostí Pascal Dupuis. Hossa zahrával svoj nájazd v štvrtej sérii a skončil úspešne. Trenčiansky odchovanec sa po zápase stal prvou hviezdou. Odohral v ňom 24 a pol minúty a do štatistík si pripísal aj 4 strely. „Som šťastný, že som mohol pomôcť tímu strelením vyrovnávajúceho gólu, no nezáleží na tom, či som ho strelil ja alebo niekto iný. Neodišli sme a máme dva body, čo je skvelé,“ povedal po zápase Hossa.

Hráči Los Angeles privítali na domácom ľade Calgary. Flames mali byť podľa papierových predpokladov favoritom zápasu a svojou aktivitou to aj dokazovali. Zápas však nakoniec prehrali rozdielom troch gólov. Kings vyhrali duel pomerom 6:3. Po prvej tretine viedli 3:2, no rozhodujúce góly strelili v tretej tretine, v ktorej sa tešili z troch presných zásahov. Víťazný gól strelil v oslabení Patrick O’Sulivan, ktorému naň nahrával Michal Handzuš. Slovenský útočník strávil na ľade skoro 14 a pol minúty a okrem asistencie si štatistiky vylepšil o dva plusové body. Obranca Ľubomír Višňovský odohral 23 minút a do štatistík si pripísal jednu strelu a dva plusové body. Brankár Jason LaBarbera zaregistroval 39 úspešných zákrokov. Svoj prvý gól v NHL strelil Ted Purcell, ktorý bol do prvého tímu povolaný pred zápasom z Manchesteru.

Florida porazila na domácom ľade Washington 4:2. Pre Panthers to je prvé víťazstvo bez Richarda Zedníka. Víťazný gól strelil Kamil Kreps a dôležitý výkon podal v bráne Tomáš Vokoun. Ovechkin sa tentokrát gólovo nepresadil. Jeho spoluhráč Milan Jurčina odohral niečo cez 15 minút a do štatistík si zapísal 2 mínusové body, jednu strelu a dve trestné minúty. V zápase sa ukázal aj slovenský obranca Floridy Branislav Mezei. Ten si do štatistík pripísal dve trestné minúty, pričom na ľade strávil skoro 12 minút.

V akcii sa v noci predstavil aj stredný útočník Tomáš Kopecký, ktorý zaznamenal dve trestné minúty, jednu strelu a jeden mínusový bod v zápase Detroitu proti Columbusu, v ktorom odohral 11 a pol minúty. Red Wings zápas nezvládli a prehrali ho nezvykle jasno 1:5.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (ATL) 24:28 1 1 2 0 4 0
Tomáš Kopecký (DET) 11:28 0 0 0 -1 1 2
Milan Jurčina (WAS) 15:14 0 0 0 -2 1 2
Branislav Mezei (FLO) 11:43 0 0 0 0 0 2
Michal Handzuš (LAK) 14:19 0 1 1 +2 0 0
Ľubomír Višňovský (LAK) 22:47 0 0 0 +2 1 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies