Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Gáborík strelil 2 góly, Valábik debutoval v NHL

V siedmych zápasoch stredajšieho programu sa predstavili siedmy slovenskí hokejisti. Do bodovania sa zapísali len Marián Gáborík a Branko Radivojevič. Premiérový zápas v NHL odohral Boris Valábik.

Marián Gáborík sa stal treťou hviezdou nočného zápasu, v ktorom jeho Wild odohrali zápas na ľade San Jose. Gáborík strelil dva góly v tretej tretine. Prvým gólom vyrovnával na 2:2. Sharks sa však opäť dostali do jednogólového vedenia. Gáboríkov 38. gól však znamenal vyrovnanie a následne predĺženie. Gabby sa trafil do čierneho 28 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Zápas, v ktorom mali navrch hráči Sharks, napokon skončil priaznivejšie pre domácich, ktorí ho vyhrali po samostatných nájazdoch. Ten víťazný premenil Jeremy Roenick. Marián Gáborík svoj nájazd na gól nepremenil. Zo Slovákov v zápase bodoval aj Branko Radivojevič. Ten si do štatistík pripísal bod za asistenciu. Pavol Demitra odohral 19 minút, no do kanadského bodovania sa nezapísal. Gáborík si s Demitrom odniesli zo zápasu aj mínusový bod. Radivojevič zaznamenal jeden plusový.

V kanadsko-americkej NHL si zahral ďalší Slovák. V nočnom zápase Atlanty proti Caroline sa v drese Thrashers predstavil obranca Boris Valábik, ktorý zažil svoj premiérový súťažný zápas v najprestížnejšej hokejovej lige sveta. Robustný obranca odohral 18 minút, počas ktorých zaznamenal dve trestné minúty, jednu strelu na bránu a dva mínusové body. Z víťazstva sa tešiť nemohol, keď jeho tím podľahol Hurricanes 3:5.

Obranca Andrej Sekera si v nočnom zápase vytvoril nové maximum v počte získaných plusových. bodov na zápas. Doteraz získal najviac 4 plusky, no teraz jeho osobný rekord predstavuje 5 plusových bodov z nočného zápasu proti Tampe Bay. Sabres prehrávali 1:4 a v tretej tretine sa im podaril nie často vídaný kúsok – strelil 6 gólov a zápas nakoniec vyhrali. Čistým hetrikom sa blysol Thomas Vanek, na ktorého góly nahrávali vždy Derek Roy s Drew Staffordom. Andrej Sekera nebodoval, v zápase odohral 23 minút a okrem 5 plusových bodov zaznamenal jednu strelu na bránu.

Článok pokračuje pod reklamou

Za Detroit v noci strieľal góly len Henrik Zetterberg. Po dvoch tretinách bol v JLA stav 0:1. Columbus svoje vedenie nakoniec neudržal, pretože si nedokázal ubrániť Henrika Zetterberga. „IceBerg“ strelil v tretej dvadsaťminútovke čistý hetrik a rozhodol o víťazstve Red Wings 3:1. Tomáš Kopecký odohral 15 a pol minúty a do štatistík si pripísal dve strely a dve trestné minúty. V zápase podal veľmi dobrý výkon, za ktorý si vyslúžil ocenenie druhá hviezda zápasu.

Ovechkin odohral svoj prvý zápas v chicagskom United Center. Ruský útočník nebodoval. Napodobnil ho aj celý tím. Blackhawks doma vyhrali 5:0. Nikolai Khabibulin vychytal všetkých 25 striel Capitals. Oveľa viac práce mal Olaf Kolzig, na ktorého smerovalo 42 striel. Milan Jurčina odohral necelých 17 minút a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod.

TRI HVIEZDY VEČERA:
#1 Henrik Zetterberg(LK, Detroit) 3+0
#2 Thomas Vanek(LK, Buffalo) 3+0
#3 Nikolai Khabibulin(B, Chicago) 25/25

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Sekera (BUF) 23:01 0 0 0 +5 1 0
Boris Valábik (ATL) 17:55 0 0 0 -2 1 2
Tomáš Kopecký (DET) 15:31 0 0 0 0 2 2
Milan Jurčina (WAS) 16:45 0 0 0 -1 0 0
Pavol Demitra (MIN) 18:41 0 0 0 -1 3 0
Marián Gáborík (MIN) 20:23 2 0 2 -1 5 0
Branko Radivojevič (MIN) 19:05 0 1 1 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies