Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
WPG
2
COL
3
po 2. tr.
VAN
0
NSH
0
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
02. 05.
kurzy
TOR
BOS
«

Slováci v NHL

Konečne skvelá noc pre Slovákov

V sobotných dueloch bodovalo 8 Slovákov. Marián Hossa zaznamenal 3 asistencie, no zažiarili najmä Handzuš a Višňovský, ktorí svojimi gólmi otočili vývoj zápasu. V bráne Avs stál aj Peter Budaj.

HandzusDallas privítal na domácom pôde Los Angeles, v ktorého zostave sa objavili aj Michal Handzuš a Ľubomír Višňovský. Handzuš si zrejme vzal k srdcu pripomienky novinárov o jeho 41-zápasovej sérii bez gólu a v zápase proti Dallasu strelil veľmi dôležité góly. Kings po dvoch tretinách prehrávali 1:2. Záverečná dvadsaťminútovka bola show hráčov zo Slovenska. Handzuš v 17. minúte ukončil gólové suchoty a vyrovnal na 2:2. V 18. minúte nadišla chvíľa Ľuba Višňovského, ktorý svojim 8. gólom rozhodol o víťazstve Kings. V 19. minúte uzatvoril skóre zápasu na 4:2 Michal Handzuš, ktorý zaznamenal svoj 7. gól v aktuálnom ročníku. Handzuš sa po zápase stal zaslúžene prvou hviezdou zápasu. Višňovskému ocenenie uniklo. V zápase odohral až skoro 26 a pol minúty a do štatistík si pripísal dva plusové body a tri strely na bránu.

Colorado zohralo s divíznym rivalom Edmontonom priamy súboj o play-off. Avalanche v dôležitom zápase prehrali 5:7. Prvé tri góly zápasu padli do brány Joseho Theodorea, ktorého v bráne vystriedal Peter Budaj. Po dvoch tretinách bol stav 1:4 a všetko nasvedčovalo tomu, že Edmonton zápas dovedie do víťazného konca. Colorado vs. EdmontonHráčom Oilers sa to napokon podarilo, ale o výsledok sa báli a o vedenie aj prišli, keď na začiatku tretej tretiny Avalanche strelili 3 rýchle góly. Už sa stavu 5:6 sa pokúsilo Coloradu hru bez brankára. Počas nej uzatvoril technickým gólom do prázdnej brány skóre zápasu Reasoner. Budaj čelil 20 strelám, z ktorých inkasoval tri góly. Prvou hviezdou sa stal dvojgólový strelec Sam Gagner a za druhú hviezdu zápasu bol vyhlásený výborne hrajúci Aleš Hemský, ktorý v zápase zaznamenal tri prihrávky. Svoju 1000. asistenciu v NHL zaregistroval Joe Sakic, ktorý sa stal treťou hviezdou. Avalanche čaká v ďalšom súboji Calgary. Každé body sú pre tím dôležité. Šancu na postup do play-off má aj Edmonton, ktorému sa v poslednej dobe darí.

V treťom zápase na seba narazili Nashville a Chicago. Zápas to bol vyrovnaný a o víťazovi sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch. Dva body si z duelu napokon odniesli hráči Predators, ktorí vyhrali 2:1. Rozhodujúci nájazd premenil Radulov.

Článok pokračuje pod reklamou

Marian HossaNepodarí sa každému vyhnať z brány Martina Brodeura. Hráčom Penguins sa do podarilo a tak si konečne zachytal aj Kevin Weekes. Pittsburgh pred domácimi divákmi porazil New Jersey 7:1. Slovenský útočník Marián Hossa zaznamenal tri asistencie a stal sa treťou hviezdou zápasu. V dueli zažiaril Evgeni Malkin, ktorý strelil dva góly a na jeden aj prihral. Prvou hviezdou sa však stal dvojgólový Ryan Malone, ktorý strelil i víťazný gól. Hossa odohral 20 a pol minúty a okrem troch kanadských bodov si pripísal aj dva plusové body do tabuľky pravdy. V stretnutí bol strelecky veľmi aktívny, keď na bránu Devils vyslal 6 striel.
Marcel Hossa nedostal v zostave Coyotes priestor a tak nemohol na vlastnej koži zažiť prehru 1:2 s Anaheimom. Ducks boli v zápase pasívnejším tímom, no v zostave mali brankára skvele chytajúceho Hillera a útočníka Teemu Selanneho, ktorý strelil oba góly hostí.

Minnesota v noci odohrala duel v Calgary. Zápas bol vyrovnaný a s nábojom duelu play-off. Napokon boli domáci hráči tímom, ktorý sa tešil z veľmi dôležitého víťazstva. Minnesota si totiž po prehre 4:5 skomplikovala život a jej náskok na čele divízie práve pred Flames sa stenčil len na rozdiel jediného body. V stretnutí dosiahli až traja hráči viac ako jeden gól. Kim Johnson a Benout Pouliot(1. gól v NHL) strelili dva a k víťazstvu Flames prispel Jarome Iginla hetrikom. Slováci sa do kanadského bodovania zapísali len ako nahrávači. Pavol Demitra a Marián Gáborík zaznamenali dve asistencie. Branko Radivojevič sa do kanadského bodovania nezapísal a štatistiky si ozdobil dvoma mínusovými bodmi.

Druhá hviezda zápasu, gól a teraz asistencia. Tomášovi Kopeckému to v zápasoch proti Columbusu ide. V nočnom zápase odohral takmer 12 a pol minúty a do štatistík si okrem asistencie pripísal aj dva plusové body. Slovenský center hral aj v oslabeniach a aj v presilových hrách. Jeho tímu sa v zápase podarilo využiť dve presilovky a gól dal aj v oslabení. Red Wings vyhrali 4:1.

Zdeno Chára v zápase proti Montrealu zaznamenal bod za asistenciu. V stretnutí odohral výborný čas 29:47 a priestor dostal aj v samostatných nájazdoch. Ten svoj však na gól nepremenil a keďže sa to nepodarilo ani jednému z jeho kolegov, tak sa z víťazstva tešili hráči Canadiens. Chára si štatistiky vylepšil aj o plusový bod a 5 striel na Pricea. Ten spolu zastavil 33 striel Bruins.

Mat Stajan strelil na začiatku tretej tretine víťazný gól, vďaka ktorému Maple Leafs porazili Senators 5:4. Do štatistík sa zapísal aj obranca Andrej Meszároš, ktorý zaznamenal asistenciu, 5 striel a jeden mínusový bod. V stretnutí strávil na ľade 25 a pol minúty.

Na Floride sa odohralo derby medzi domácimi Panthers a hosťujúcimi Lightning. V zápase sa neukázal ani Branislav Mezei, ani Jozef Stümpel. Obaja však mohli sledovať víťazstvo svojho mužstva 4:2.

TRI HVIEZDY VEČERA:
#1 Jarome Iginla(PK, Calgary) 3+0
#2 Evgeni Malkin(C, Pittsburgh) 2+1
#3 Dan Ellis(B, Nashville) 97,4% (36/37)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 17/20 - - - - - -
Michal Handzuš (LAK) 13:00 2 0 2 +2 2 0
Ľubomír Višňovský (LAK) 26:21 1 0 1 +2 3 0
Tomáš Kopecký (DET) 12:17 0 1 1 +2 1 2
Zdeno Chára (BOS) 29:47 0 1 1 +1 5 0
Andrej Meszároš (OTT) 25:28 0 1 1 -1 5 0
Marián Hossa (PIT) 20:20 0 3 3 +2 6 0
Pavol Demitra (MIN) 17:56 0 2 2 0 1 0
Marián Gáborík (MIN) 21:39 0 2 2 0 6 0
Branko Radivojevič (MIN) 17:35 0 0 0 -2 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovenský reprezentant prispel k dôležitej výhre. Siaha už na finále! Blues podpísali zmluvy s dvoma Švédmi z elitnej SHLDevils podpísali nové zmluvy s dvoma útočníkmi. S jedným spoluprácu predĺžili Dráma bez top hviezdy, rozhodol ju hráč so slovenskými koreňmi. Prvá séria 2. kola je známaSlafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies