Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Kto bol lepším Hurikánom, Brind'amoura alebo Staal?

September si spríjemňujeme seriálom, v ktorom v určitej téme proti sebe bojujú názory dvoch expertov. Dnes sa pozrieme do histórie Hurikánov z Caroliny a na porovnanie dvoch klubových legiend, Roda Brind'amoura a Erica Staala. Kto bol lepší?

Rod Brind'Amour

Najprv sa Rod Brind'Amour rozhodol zostať. Záväzok čo rezonoval roky. Potom doviedol Carolinu k víťazstvu v Stanley Cupe. Ako líder, ako jeden z najlepších defenzívnych útočníkov svojej doby a ako podceňovaný strelec, Rod bol najdôležitejšia súčiastka dvoch najúspešnejších tímov v histórii organizácie Hurricanes.

Keď prišiel do Caroliny v zime 2000, nemal žiaden záujem zostať. Odozva divákov na tímovú pružnosť pri prehre s Devils v play-off 2001 ho presvedčila o opaku. Na jeseň toho roku, na začiatku tréningového kempu, podpísal dlhodobú zmluvu. Rovnako ako v prípade Rona Francisa pred ním, Rodov záväzok voči tímu spravil z Caroliny vysnívanú destináciu pre hráčov. To zožalo úspech nielen v roku 2002, keď sa Hurricanes prekvapivo dostali až do finále, kam ich dotiahla hlavne “BBC Line” zložená z Brind'Amoura, Batesa Battagliu a Erica Colea, ale hlavne v roku 2006, kedy Rod ako kapitán dotiahol Hurricanes až k Poháru. Neférovo bol pripravený o trofej Conna Smytha (získal ju Cam Ward), rovnako ako pravdepodobne nebude uvedený do Siene slávy.

Dvojnásobný víťaz Selkeovej trofeje bol horou svalov na ľade a bojovníkom v posilňovni. Pravidelne dával cez 20 gólov, hrajúc proti najlepším hráčom súpera. Bol srdcom Hurricanes a lídrom slovom aj činmi na ľade aj mimo neho.

Autor : Luke Decock

Eric Staal

Vec sa má takto. Len to, že viete na tlakoch na lavičke zdvihnúť celé tréningové centrum, zabehnúť 562 míľ bez prestávky a odjazdiť Tour de France na stacionárnom bicykli, z vás nevyhnutne výborného hráča nespraví. Nazbierať 100 bodov v základnej časti spolu s ďalšími 28 bodmi v 25 zápasoch play-off a doviesť váš tím do finále, to už môže pomôcť. A to je práve ten rozdiel, ak si máme vybrať medzi Staalom a Brind'Amourom v tom, kto bol lepší „Hurikán“. Jeden z nich bol superhrdina schopný vyniesť svoj tím do závratných výšok a druhý bol Rod Brind'Amour.

V istom bode fakt, že hráč bol naozaj talentovaný, sa musí brať do úvahy. Brind'Amour bol výborný hráč. Všetci vieme, že bol k tomu predurčený. Ale v roku 2006, keď Canes získali Stanley Cup, Staal získal o 30 bodov viac ako Brind'Amour v základnej časti a o 10 viac v play-off. Zatiaľ čo Rod šéfoval posilňovni a svojím príkladom pomohol ostatným hráčom stať sa lepšími, Eric to isté robil na ľade. Ako člen Hurricanes zaznamenal dve 40-gólové sezóny a aspoň 20 gólov v sezóne sa mu podarilo dať desaťkrát po sebe (20 nedal len v skrátenej sezóne 2012-13). Staal bol len tieňom samého seba v čase výmeny do Rangers, ale keď bol na vrchole síl, nebol nikto lepší od neho.

Autor: Ken Campbell

Originálne články pochádzajú z magazínu The Hockey News a pre vás ich preložili členovia komunity, Matej Antálek (coffey) a Martin Hadbavný (Maple).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Potvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies