Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

MSJ 2018: Slovensko prehralo so Švédskom tesne 2:3 + video

Jozef Struhár  
03.01.2018

Slovenskí hokejoví reprezentanti v kategórii do 20 rokov odohrali v utorok štvrťfinálový zápas proti Švédsku. S favoritom držali krok, ale do semifinále nepostúpili po tesnej prehre. Česi, Američania a Kanaďania doplnili najlepšiu štvorku turnaja.

Švédsko – Slovensko 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Góly: 21. Lundeström (Söderlund), 27. Zetterlund, 52. Lundeström (Söderlund, Steen) – 38. Bodák (Čacho, Buček), 52. Bodák (Kelemen)
Strely: 39-22 (12-4, 16-10, 11-8), Trestné minúty: 10-4 (2-2, 2-0, 6-2)

Zostava Slovenska: Durný (Hrenák) – Hedera, Korenčík, Bodák, Ivan, Zeleňák, Fehérváry, Matejovič, Fereta – Smolka, Kundrik, Kelemen – Roman, Tamáši, Krivošík – Buček, Ružička, Studenič – Liška, Čacho, Solenský.

Zostava Švédska: Gustavsson (Larsson) – Liljegren, Moverare, Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Pettersson, Nylander, Andersson – Karlström, L. Lindström, Zetterlund – Söderlund, Lundeström, Steen – Gustafsson, Davidsson, Jonsson Fjällby – Boqvist.

Článok pokračuje pod reklamou

V prvej tretine sa stav nemenil, ale trikrát aj vďaka šťastiu na oboch stranách. Po vylúčení Fehérváryho hrali Švédi presilovku a v tretej minúte trafili dvakrát tyčku. Z úniku ju však trafil aj Smolka. V úvode sa hralo prevažne z jednej strany na druhú a od 11. minúty si zahralo v početnej prevahe aj slovenské mužstvo. Na konci presilovky síce vznikol závar pred švédskou bránou, ale ani jeden zo Slovákov nenašiel puk včas. Do najväčšej šance sa v samom závere mohol dostať Buček, ktorého zakončenie z výhodnej pozície zblokoval Sellgren.

Slovensku po sympatickom výkone v prvej tretine nevyšiel vstup do tej druhej. Strela spomedzi kruhov vyšla Lundeströmovi a už po deviatich sekundách sa „Tri korunky“ ujali vedenia. Navyše, dodalo im to sebavedomie. Trochu viac pokoja zase priniesol druhý gól, ktorý v 27. minúte strelil Zetterlund. Ten prešiel cez celé klzisko i cez dvoch slovenských obrancov. Táto fáza zápasu patrila Švédsku a na 3:0 mohol zvýšiť Fjallby Jonsson, no v 31. minúte podržal Slovákov Durný. Prvú väčšiu šancu Slovenska mal Solenský v 33. minúte, ale osamotený pred bránou súpera nedokázal skórovať. To sa však podarilo Martinovi Bodákovi, ktorý v 38. minúte potrestal vylúčenie Dahlina. Bola to prvá využitá presilovka zverencov Ernesta Bokroša na turnaji.

Dvaja Švédi sa nechali v úvode tretej tretiny vylúčiť krátko po sebe, a tak mohlo hrať Slovensko presilovku o dvoch hráčov. Bodákovu delovku tečoval Studenič, ale puk skončil na tyčke. Bodák ohrozil Gustavssona ešte jednou strelou, ale to bolo všetko a Švédi sa ubránili. V 46. minúte musel byť pozorný aj Durný, ktorého ohrozil Linus Lindström. Slovensko sa snažilo o vyrovnanie a do solídnej príležitosti sa dostal Kundrík. O dve minúty neskôr sa však skvelou prihrávkou prezentoval Söderlund a Lundeström pohodlne zakončil do odkrytej brány. Slovensku sa však podarilo odpovedať už o 40 sekúnd neskôr, keď v prečíslení dvoch na jedného zužitkoval prihrávku Kelemena Bodák a opäť dal Slovensku šancu na vyrovnanie. K nemu mali najbližšie v 54. minúte Roman s Bučekom, ale Gustavsson svoj tím podržal. Neinkasoval už ani Durný, ktorého v 57. minúte ohrozoval so šancou na hetrik Lunderström. Slovensku sa v závere zápasu nepodarilo vytvoriť potrebný tlak, a tak sa už skóre nemenilo.

Durný v zápase predviedol 36 zákrokov, jeho náprotivok 20. Najlepšími hráčmi zápasu boli Bodák a Lundeström. Troma najlepšími Slovákmi turnaja brankár Durný, obranca Bodák a útočník Buček.

Zvyšné zápasy:

Česko – Fínsko 4:3 SN (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0)
Fíni viedli 2:1 a tesne pred koncom i 3:2, ale napokon podľahli Čechom 3:4 po nájazdoch a turnaj sa pre nich skončil. Najväčšiu zásluhu mal na tom brankár Kořenář, ktorý chytil 51 striel a štyri z piatich nájazdov. Ako jediný ho v nich prekonal Vesalainen, ktorý tiež posielal Fínsko do vedenia 3:2 a prihrával na góly Räsänena a Juoleviho. Luukkonena prekonali z 30 striel Reichelt a dvojgólový Zadina, ktorý vynútil predĺženie v 58. minúte pri odvolanom brankárovi. V nájazdoch rozhodli o výhre Reichelt s Nečasom. Česi postúpili do semifinále prvýkrát od roku 2005, keď získali bronz. Vyzvú v ňom Kanadu.

Kanada – Švajčiarsko 8:2 (3:0, 3:1, 2:1)
Kanada nedopustila ani náznak prekvapenia a Švajčiarsko zdolala presvedčivo 8:2. Zo 60 striel, ktoré smerovali na bránu „Helvétov“, sa viac ako raz presadil len dvojgólový Batherson. Na listine strelcov ho zo spoluhráčov doplnili Timmins, Makar, Dube, Kyrou, trojbodový Contois a štvorbodový Howden. Hart čelil len 15 strleám, z ktorých ho prekonali Rohrbach a Simic.

USA – Rusko 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
So Švédskom sa v semifinále stretnú hráči Spojených štátov amerických, ktorí zdolali Rusko 4:2. Domáci hráči boli aktívnejší a mali puk na svojich hokejkách častejšie. Dvakrát sa Rusom podarilo vyrovnať, ale na góly Bellowsa a Andersona z poslednej desaťminútovky už neodpovedal nikto. Bellows skóroval aj v prvej tretine, v ktorej sa do čierneho trafil tiež Yamamoto. Woll zastavil 27 striel a prekonali ho len Šolochov a Altybarmakian. Suchačov čelil 43 strelám.

Boj o záchranu: Dánsko – Bielorusko 5:4 (0:2, 2:0, 2:3)
Prvý súboj zo série o udržanie sa v elitnej kategórii MS priniesol veľkú drámu s deviatimi gólmi. Dáni najskôr prišli o náskok 2:0 a v poslednej minúte ešte prehrávali 3:4, ale dvojgólový Blichfeld a Grundtvig predviedli víťazný obrat na 5:4. Rozhodujúce góly strelili 34 a 15 sekúnd pred koncom zápasu. Röndbjerg a Schultz tiež skórovali pri výhre, kým Krog i Grišenko urobili po 24 zákrokov. Z Bielorusov sa presadili Litvinov, Jerjomenko, Drozdov a Martynov. Dva góly zaznamenali v presilovkách a dva v oslabeniach. Druhý zápas je na programe vo štvrtok. Ak Dáni opäť uspejú, Bielorusi zostúpia.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies