Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Hossa sa opäť presadil strelecky

Marián Hossa sa opäť presadil strelecky, no do kanadského bodovania sa tentokrát zapojilo viacero slovenských hokejistov. V Edmontone nastúpili proti sebe dvaja najskúsenejší slovenskí obrancovia a na Long Islande sa odohralo prvé newyorské derby.

Detroit cestoval do Los Angeles a pokračoval vo víťaznom ťažení. Hostia sa od prvej minúty pustili do svojho súpera a mali jednoznačnú prevahu. Po úvodnom dejstve bol však stav nerozhodný 1:1. V druhej tretine domáci vyrovnali hru a ujali sa vedenia. V desiatej minúte prišiel čas slovenského útočníka Mariána Hossu, ktorý strelil v presilovej hre svoj piaty gól v tohtoročnej sezóne. V záverečnom dejstve sa presadil aj ďalší slovenský zástupca na strane domáceho výberu. Michal Handzuš asistoval pri góle Alexandra Frolova a Los Angeles išilo do vedenia 3:2. Hostia zatlačili súpera a vyrovnania sa dočkali necelé dve minúty pred koncom tretej tretiny. V predĺžení gól nepadol a tak sa o víťazovi muselo rozhodovať v samostatných nájazdoch. V nich boli úspešnejší hostia, keď Pavel Datsyuk a aj Henrik Zetterberg svoje nájazdy premenili. Marián Hossa bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu. Druhý Slovák v tíme hostí, Tomáš Kopecký strávil na ľade viac ako 11 minút, ale bodovo sa nepresadil.

V Edmontone proti sebe nastúpili dvaja najskúsenejší slovenskí obrancovia v NHL. Viac dôvodov na radosť mal kapitán hosťujúceho tímu Zdeno Chára, ktorý zaznamenal asistenciu na víťaznom góle, ktorý v 64. minúte strelil Dennis Wideman. Bol to jediný presný zásah zápasu. Chára v ňom odohral 26 a pol minúty a na bránu súpera vyslal aj tri strely. Domáci obranca Ľubomír Višňovský odohral 24 a pol minúty a štyri minúty strávil na trestnej lavici.

Do kanadského bodovania sa dokázal zapísať aj obranca Sabres Andrej Sekera. Jeho tím však nedokázal na domácom ľade porazil Ottawu, ktorá vyhrala 5:2. Víťazný gól strelil Jason Spezza, ktorý sa s dvomi gólmi stal prvou hviezdou zápasu. Sekera zaznamenal asistenciu pri prvom góle Sabres. V stretnutí odohral 26 a pol minúty a na svoj konto si pripísal aj dve strely a dva mínusové body.

V newyorskom derby zápase na seba narazili Islanders a Rangers. Prvý vzájomný zápase týchto tímov v aktuálnej sezóne vyšiel lepšie hosťujúcim Rangers, ktorí na Long Islande zvíťazili pomerom 4:2. Víťazný gól strelil Scott Gomez.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Sekera (BUF) 26:26 0 1 1 -2 2 0
Zdeno Chára (BOS) 26:35 0 1 1 0 3 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 24:33 0 0 0 0 0 4
Marián Hossa (DET) 20:36 1 0 1 -1 7 0
Tomáš Kopecký (DET) 11:17 0 0 0 0 0 0
Michal Handzuš (LAK) 20:31 0 1 1 0 2 2




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies