Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Šatan strelil svoj šiesty gól v sezóne

V sobotu sa v akcii predstavilo osem slovenských hokejistov, z ktorých sa do kanadského bodovania zapísali traja. Strelecky sa presadil oba Šatan, ktorý nazbieral v noci aj najviac bodov. Nasledovali ho obrancovia Sekera a Višňovský.

Miroslav Šatan sa stal druhou hviezdou zápasu, v ktorom sa stretli St. Louis a Pittsburgh. Slovenský útočník si zo zápasu odniesol tri kanadské body, pričom strelil aj svoj šiesty gól v prebiehajúcej sezóne. Šatan strelil prvý gól Penguins v zápase, ktorým vyrovnával na 1:1. Následne nahrával na ďalší vyrovnávajúci gól, ktorým Goligosku vyrovnával na 2:2. Pittsburgh si potom vypracoval dvojgólové vedenie, ktoré skresal domáci Berglund. Miroslav Šatan však potom nahrával Talbotovi na góly, ktorý opäť znamenal dvojgólový rozdiel. Skóre stretnutia uzavrel prvým gólom v sezóne Jordan Staal, ktorý trafil puk do prázdnej brány Blues. Šatan okrem troch bodov zaznamenal aj tri plusové body a tri strely na bránu. Topoľčiansky rodák je s 10 bodmi tretím najproduktívnejším hráčom Pens a zároveň ich najlepším strelcom.

Buffalo s Washingtonom odohrali vyrovnaný zápas, ktorého výsledok však preukazoval vyššiu efektivitu domácich hráčov. Sabres prekonali Theodorea päťkrát a tešili sa z víťazstva 5:0. Prvou hviezdou zápasu sa stal brankár Miller, ktorý zaznamenal 29 úspešných zákrokov. Dvomi strelami ho ohrozil aj slovenský obranca Milan Jurčina, ktorý si zo zápasu odniesol jeden mínusový bod, dve strely a dve trestné minúty. Viac sa darilo jeho krajanovi v drese Buffala. Andrej Sekera odohral skoro 23 minút a do štatistík si pripísal dva plusové body a dve asistencie. Pre Sekeru je to prvýkrát v jeho kariére, čo dosiahol viac ako jeden bod v zápase NHL. Okrem toho už bodoval v treťom stretnutí po sebe.

Do kanadského bodovania sa zapísal aj Ľubomír Višňovský, ktorý na svoj ďalší bod čakal od 17. októbra. V nočnom stretnutí sa Edmontonu s Carolinou sa z víťazstva tešili hosťujúci „olejári“. Hurricanes síce vyhrávali od 7. minúty zásluhou Raya Whitneyho 1:0, no nakoniec sa Oilers podarilo vyrovnať a streliť ďalšie dva góly. Pri vyrovnávajúcom góle Horcoffa zaznamenal asistenciu Višňovský, ktorý prihrával aj na tretí gól svojho tímu, ktorý v 60. minúte strelil Moreau. Slovenský obranca odohral viac ako 27 minút a do štatistík si okrem dvoch asistencií pripísal aj dve strely, dve trestné minúty a dva plusové body.

Článok pokračuje pod reklamou

Zdeno Chára sa do kanadského bodovania nezapísal, no jeho tím porazil Dallas 5:1. Chára odohral necelých 28 minút a do štatistík si pripísal jeden plusový bod a dve strely. Trenčiansky rodák bol najvyťažovanejším slovenským hokejistom v sobotnom programe. Stars boli strelecky aktívnejší, no v bráne Bruins stál Tim Thomas, ktorý zaznamenal 35 zákrokov a prekonať ho dokázal iba Sean Avery. Víťazný gól Bruins strelil Patrice Bergeron.

Tampa privítala na domácom ľade Ottawu a proti svojim bývalým spoluhráčom nastúpil Andrej Meszároš. Slovenský obranca sa do bodovania nezapísal a zo stretnutia si odniesol mínusový bod a jednu strelu. Aspoň jeho tímu sa podarilo získať dva body za víťazstvo. To sa však nerodilo ľahko a rozhodnúť o ňom sa muselo až v 8. kole samostatných nájazdoch.

Richard Zedník odohral 18 minút v zápase Floridy proti Nashvillu. Jeho tri strely Rinne kryl a fínsky brankár neinkasoval gól ani v dôležitých samostatných nájazdoch, po ktorých sa z víťazstva 3:2 tešili práve Predators.

Aj Kings prehrali 2:3. V nočnom stretnutí hostili Calgary, ktoré vyhralo hlavne vďaka efektivite strelcov a 34 zákrokom Miikku Kiprusoffa, ktorý sa stal zaslúžene prvou hviezdou zápasu. Jedine dva góly Kings dosiahol devätnásťročný center Oscar Moller. Michal Handzuš si do štatistík pripísal len dve strely a jeden mínusový bod. na ľade strávil 17 minút.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Ľubomír Višňovský (EDM) 27:18 0 2 2 +2 2 2
Zdeno Chára (BOS) 27:52 0 0 0 +1 2 0
Milan Jurčina (WAS) 14:34 0 0 0 -1 2 2
Andrej Sekera (BUF) 22:50 0 2 2 +2 0 0
Andrej Meszároš (OTT) 23:44 0 0 0 -1 1 0
Richard Zedník (FLO) 18:10 0 0 0 0 3 0
Miroslav Šatan (PIT) 20:55 1 2 3 +3 3 0
Michal Handzuš (LAK) 17:10 0 0 0 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies