Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Budaj čelil 50 strelám, Svatoš a Višňa sa presadili strelecky

Slovenský brankár Peter Budaj má za sebou zápas, v ktorom prvýkrát v kariére čelil 50 strelám. Inkasoval v ňom tri góly a prehru odvrátiť nedokázal, ale aj tak bol za svoj výkon označený za druhú hviezdu zápasu. V šiestich zápasoch sa predstavilo šesť Slovákov, z ktorých traja bodovali.

Tím Calgary Flames privítal na domácom ľade hráčov Avalanche z Colorada. Flames boli v istom smere veľmi pohostinným hostiteľom a Petrovi Budajovi ponúkli až 50 pukov. Slovenský brankár nechcel ani jeden, no napokon si musel zobrať tri... Banskobystrický rodák vo svojej kariére ešte nečelil takej paľbe, no napokon zápas opustil s 94% úspešnosťou zákrokov a v pozícii druhej hviezdy zápasu. Jeho tím však prehral 1:4. Budaja prekonali Bourque, Aucoin a Moss. Iginla strelil tretí gól Calgary do prázdnej brány. Jediný gól Avalanche strelil v 7. minúte Marek Svatoš. Slovenský útočník strelil svoj tretí gól v sezóne, ktorým otvoril skóre zápasu. T.J. Hensick poslal bekhendovou prihrávkou puk spoza bránkovej čiary nechránenému Svatošovi, ktorý prekonal Kiprusoffa strelou nad jeho pravé rameno.

Do streleckej listiny sa zapísal aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý svojmu tímu pomohol k víťazstvu gólom a asistenciou. Edmonton cestoval na utorkový zápas do Columbusu, kde aj napriek menšej streleckej aktivite zvíťazil pomerom 7:2. Višňovský najprv asistoval pri prvom góle Oilers a potom strelil posledný gól zápasu, ktorý bol pre neho tretí v aktuálnom ročníku NHL. Edmonton vyslal na bránu Columbusu len 19 striel. Sedem pukov zo svojej brány vyťahoval Pascal Leclaire. Prvou hviezdou zápasu sa stal brankár Oilers Dwayne Roloson, ktorý zlikvidoval 37 pokusov Blue Jackets. Višňovský v zápase odohral necelých 17 minút a do štatistík si pripísal aj dva plusové body.

Floridské derby skončilo víťazstvom tímu zo Sunrise. Panthers porazili Lightning 4:3 po samostatných nájazdoch. Víťazný premenil Nathan Horton a k víťazstvu najvýraznejšou mierou pomohol Tomáš Vokoun a jeho 49 zákrokov. V stretnutí na seba narazili aj dvaja Slováci. Richard Zedník odohral cez 20 minút a zaznamenal bod za asistenciu. Okrem toho ohrozil Smitha v ráne Tampy 3 strelami. V drese Lightning odohral 24 minút Andrej Meszároš, ktorý si svoje konto rozšíril o tri strely a jeden mínusový bod. Aj napriek streleckej aktivite Tampy viedla Florida už 3:0. Domáci tím však dokázal vyrovnať no svoju misiu k dvom bodom napokon nedokončil.

Pittsburgh privítal na domácom ľade Minnesotu, s ktorou zohral vyrovnanú partiu. Diváci však veľa gólov nevideli. V 8. minúte otvoril skóre zápasu Mikko Koivu a v 9. minúte vyrovnával domci Matt Cook. V druhej a tretej tretine gól nepadol, no tu druhú aspoň oživila bitka medzi Staalom a Reitzom. O víťazovi zápasu sa napokon rozhodlo v samostatných nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil Marek Židlický. Domáci útočník Miroslav Šatan odohral 16 a pol minúty a do bodovania sa nezapísal.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 47/50 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 11:02 1 0 1 +1 2 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 16:48 1 1 2 +2 1 0
Miroslav Šatan (PIT) 16:31 0 0 0 0 0 0
Richard Zedník (FLO) 20:19 0 1 1 0 3 0
Andrej Meszároš (TAM) 24:07 0 0 0 -1 3 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies