Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Demitra strelil 2 góly, Budaj vychytal víťazstvo

V sobotu bolo v NHL na programe 12 stretnutí, v ktorých sa predstavilo 10 hokejistov spod Tatier. Do kanadského bodovania sa zapísali traja, pričom najvýraznejšie Demitra, ktorý strelil dva góly. Budaj vychytal víťazstvo, o ktorom v nájazdoch rozhodol Svatoš.

Vancouver nastúpil v Pittsburghu na tretí zápas v posledných 4 dňoch. Na výkone hráčov hostí nebola únava viditeľná a energicky naladený tím napokon zakončil svoju štvorzápasovú sériu zápasov hraných vonku tretím víťazstvom(Canucks získali 7 bodov z 8 možných). Už na začiatku stretnutia sa zranil Roberto Luongo a do brány tak musel ísť Curtis Sanford. Skóre stretnutia otvoril v 19. minúte Pavol Demitra, ktorý po asistenciách bratov Sedinovcov strelil svoj 6. gól v sezóne. Canucks boli aktívnejším tímom a v 27. minúte už viedli 2:0. Gól strieľal Daniel Sedin takmer ihneď po vhadzovaní, ktoré vyhral jeho brat Henrik. Začiatok tretej tretine vyšiel domácim hráčom. Penguins znížili na 1:2 po odohraní 22 sekúnd. Šťastným strelcom bol Mike Zigomanis. Pittsburgh sa celú tretiu tretinu snažil o vyrovnanie, no napokon mu k tomu nepomohlo ani odvolanie brankára v záverečnej minúte zápasu. Druhým gólom spečatil víťazstvo kanadského tímu presnou strelou do prázdnej brány Demitra. Slovenský útočník odohral v zápase 19 minút a do štatistík si pripísal aj 3 plusové body a 4 strely na bránu. Canucks porazili Penguins 3:1, pričom pri všetkých góloch mali prsty bratia Sedinovci. Prvou hviezdou zápasu sa však stál náš krajan Pavol Demitra. Miroslav Šatan odohral pred domácim publikom 14 minút a na svoje konto si pripísal len jednu strelu a jeden mínusový bod.

Peter Budaj sa stal treťou hviezdou zápasu po tom, čo vychytal víťazstvo Avalanche v zápase proti Los Angeles. Slovenský brankár v zápase čelil 30 strelám, z ktorých inkasoval tri góly a zaznamenal tak 27 úspešných zákrokov. Aj jeho spoluhráči prekonali súperovho brankára trikrát a tak sa muselo predlžovať. Napokon sa o víťazovi rozhodlo v samostatných nájazdoch. Rozhodujúci premenil Marek Svatoš, ktorý v zápase odohral 13 minút. Prvou hviezdou zápasu sa však stal Paul Stastny, ktorý strelil gól a zaznamenal aj asistenciu. V drese neúspešného tímu LA Kings odohral Michal Handzuš 24 minút a do štatistík si pripísal jeden plusový bod.

Marián Hossa zaznamenal ďalší bod, tentokrát gól do prázdnej brány. Svojim 11. presným zásahom v tejto sezóne spečatil víťazstvo Detroitu nad Calgary 5:2. Víťazný gól strelil Jiří Hudler a strelecky sa presadili aj Maltby, Lebda a Datsyuk. Ty Conklin zaznamenal 31 zákrokov a prekonať ho dokázali len Glencross a Giordano. Hossa odohral necelých 16 minút a okrem gólu zaregistroval aj jeden plusový bod a tri strely na bránu. Druhý slovenský útočník Red Wings Tomáš Kopecký nebodoval a počas 12 minút a 20 sekúnd, ktoré strávil na ľade, nazbieral len jednu strelu a jeden plusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Buffalu sa v tomto mesiaci moc nedarí. V noci Sabres prehrali s NY Islanders 2:4 a zaznamenali piatu prehru v sérii a siedmu v novembri. Víťazný gól Islanders strelil Bill Guerin a brankár Joey MacDonald zaknihoval 35 úspešných zákrokov. Do bodovania sa zapísal aj Andrej Sekera, ktorý nahrával na druhý gól svojho tímu. Ten prvý strelil Mark Mancari, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Sekera odohral 23 minút a okrem asistencie si do štatistík pripísal len jednu strelu.

Zdeno Chára sa síce do kanadského bodovania nezapísal, no musel mať radosť z toho, že jeho tím opäť zvíťazil. Tentokrát sa to Bruins podarilo v zápase proti Montrealu, ktorý získali pomerom 3:2 po samostatných nájazdoch. Boston zlepšil svoju novembrovú bilanciu na 9-0-1 a pevne sa usadil na prvej priečke Východnej konferencie. K víťazstvu pomohol aj výkon brankára Thomasa, ktorý zaznamenal 33 zákrokov. V nájazdoch potom ten víťazný premenil Blake Wheeler. Chára odohral 31 minút a štatistiky si vylepšil o plusový bod a štyri strely na bránu.

Nebodoval ani bývalý „medveď“ Milan Jurčina, ktorého tím cestoval na zápas do San Jose. Sharks porazili Capitals 7:2. Prvou hviezdou sa stal veterán Rob Blake, ktorý zaznamenal 4 asistencie. Jurčina odohral 16 a pol minúty a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod a jednu strelu.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 27/30 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 13:00 0 0 0 0 0 0
Michal Handzuš (LAK) 24:01 0 0 0 +1 0 0
Pavol Demitra (VAN) 19:13 2 0 2 +3 4 0
Miroslav Šatan (PIT) 13:49 0 0 0 -1 1 0
Andrej Sekera (BUF) 23:02 0 1 1 0 1 0
Zdeno Chára (BOS) 31:01 0 0 0 +1 4 0
Milan Jurčina (WAS) 16:36 0 0 0 -1 1 0
Marián Hossa (DET) 15:47 1 0 1 +1 3 0
Tomáš Kopecký (DET) 12:20 0 0 0 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies