Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Slováci v NHL

Päť najväčších nádejí Slovenska pred draftom 2018

Jozef Struhár  
18.06.2018

Dočkáme sa v tomto roku na drafte NHL podobného úspechu ako pred troma rokmi? Šance sú vyššie ako vlani. V Dallase zaznejú minimálne dve slovenské mená a potenciálne vyššie ako v minulom roku. Pridať by sa k nim mohli pokojne aj ďalšie.

V minulom roku si tímy NHL vybrali dvoch slovenských hráčov, čo bol oproti mizernému roku 2016 úspech. Slovenskou jednotkou sa stal útočník Adam Ružička, ktorého si vo štvrtom kole vybralo Calgary. V piatom kole zase New Jersey siahlo po útočníkovi Mariánovi Studeničovi.

Tento rok by sa mohla predĺžiť stúpajúca tendencia s počtom Slovákov. Prakticky je isté, že minimálne dvaja hráči spod Tatier budú vybraní. Boj o jednotku sa očakáva medzi obrancom Martinom Fehérvárym a útočníkom Milošom Romanom.

V ktorom kole by mohlo zaznieť prvé slovenské meno? Je šanca na druhé, ale reálnejšie vyzerá byť najskôr tretie kolo. Po spomínanej dvojici by ešte mohol byť niekto z našich talentov draftovaný. V úzadí je Martin Pospíšil, o ktorom sa veľa nehovorí, ale ktorý má pomerne dobré šance. Mnohých by mohol prekvapiť Oliver Okuliar.

Článok pokračuje pod reklamou

Zaujať by mohli aj ďalší slovenskí mladíci, u nich už však pravdepodobnosť citeľne klesá. Za zmienku stoja aj Michal Ivan či Roman Durný. V druhú šancu dúfajú Martin Bodák, David Hrenák a Samuel Buček, ktorí vlani neuspeli.

Top 5 Slovákov pred draftom 2018

Martin Fehérváry (IK Oskarshamn/SWE, obranca)
Hokejovo dozrel vo Švédsku, kde už dokonca ako najmladší cudzinec v histórii debutoval v SHL, v ktorej by mal hrávať plnohodnotne v budúcej sezóne. Jeho zručnosti ho doviedli aj k šanci reprezentovať Slovensko na seniorských majstrovstvách sveta. Je veľmi dobrým korčuliarom, ktorý má potenciál zlepšiť sa ešte po ofenzívnej stránke. Má solídnu rozohrávku, ale musí zapracovať ešte na jej presnosti. Ako obranca sa disciplinovane drží systému, dokáže hrať bez problémov veľké minúty a rád sa pohybuje s pukom. Dokáže hrať agresívne a je učenlivý. Mohol by byť slovenskou draftovou jednotkou. V preddraftových rebríčkoch ňou bol. Veľmi dobre mu vyšlo aj tzv. NHL Scouting combine.

Post
Výška
Váha
Dátum nar.
Miesto nar.
O
186 cm
86 kg
6. 10. 1999
Bratislava

Tím
Z
G
A
B
TM
+/-
IK Oskarshamn (Allsvenskan)
42
1
1
2
4
0
HV71 (SHL)
1
0
0
0
0
-1
Slovensko (MS)
7
0
2
2
2
0
Slovensko (MS U20)
5
1
1
2
4
0

Miloš Roman (Vancouver/WHL, útočník)
Pokojne sa slovenskou jednotkou môže stať aj Roman, ktorý zažil solídny prvý ročník vo fyzicky náročnej WHL. Je vcelku rýchly, má výbornú akceleráciu, dobre pracuje s hokejkou a pukom. Od puku je ho ťažké odstaviť. Dokáže agresívne napádať, ale príliš sa do tvrdých súbojov o puk nezapája, v čom by sa mal zlepšiť. Inak má dobré čítanie hry a dokáže vyhrávať vhadzovania. Sezónu mu spomalilo zranenie. V mladom veku dostal u Giants veľkú zodpovednosť a v skúške dokázal obstáť. V play-off dokázal svoje výkony ešte pozdvihnúť, čo sa vždy cení.

Post
Výška
Váha
Dátum nar.
Miesto nar.
C/ĽK
180 cm
85 kg
6. 11. 1999
Kysucké Nové Mesto

Tím
Z
G
A
B
TM
+/-
Vancouver (WHL)
39
10
22
32
10
-2
Slovensko (MS U20)
5
2
0
2
0
0

Martin Pospíšil (Sioux City/USHL, útočník)
V poslednej sezóne USHL sa zviditeľnil najmä trestnými minútami, ale keď dostal šancu, vedel byť aj ofenzívne produktívny. Zahral si v zápase nádejí USHL/NHL, kde zaujal a dokonca v celkových zručnostiach skončil tretí. A práve to bol aj akýsi zlom v jeho sezóne. Druhá polovica sezóny mu po hernej stránke vyšla lepšie a tým si zvýšil aj svoje šance na drafte. V budúcej sezóne bude hrať na univerzite, kde zrejme viac zapracujú na jeho disciplíne.

Post
Výška
Váha
Dátum nar.
Miesto nar.
PK
187 cm
82 kg
19. 11. 1999
Zvolen

Tím
Z
G
A
B
TM
+/-
Sioux City (USHL)
49
8
29
34
253
+8

Oliver Okuliar (Trenčín/SVK Jr., útočník)
Okuliar sa v draftovej sezóne pohyboval na Slovensku. Prevažnú väčšinu ročníka odohral v drese juniorskej Dukly. V 37 zápasoch nazbieral 64 bodov ako štvrtý najproduktívnejší hráč extraligy. Z vyššie umiestnených mal lepší bodový priemer len Lukáš Žiak. Na nižších úrovniach ukázal svoj talent a zručnosti, otázne je, ako si poradí v ťažšej konkurencii. To, že by to mohol zvládnuť, naznačil v reprezentácii. Vyšli mu majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov, kde jeho draftové šance len vzrástli.

Post
Výška
Váha
Dátum nar.
Miesto nar.
ĽK
185 cm
77 kg
24. 5. 2000
Trenčín

Tím
Z
G
A
B
TM
+/-
Dukla Trenčín (SVK)
1
0
0
0
0
0
Dukla Trenčín (SVK Jr.)
37
24
40
64
137
+35
Považská Bystrica (SVK 2)
4
0
0
0
6
0
VSR U20 (SVK)
5
0
0
0
2
-3
VSR U20 (SVK 2)
5
1
3
4
6
0
Slovensko (MS U18)
5
4
4
8
6
+5

Michal Ivan (Acadie-Bathurst/QMJHL, obranca)
Na ľade nepatrí medzi najžiarivejších hráčov, ale má solídne ofenzívne inštinkty i zručnosti. Dokáže dobre korčuľovať a plniť zadané úlohy. Je spoľahlivý v defenzíve. V priebehu sezóny sa dokázal presadiť v novom prostredí bez značných problémov po prvom prechode zo Slovenska do cudziny. Na svetovom šampionáte juniorov sa ukázal v dobrom svetle. Je pokojný a nezosype sa ani vo veľkých zápasoch a kľúčových okamihoch, čo ukázal aj v play-off QMJHL či na prestížnom Memorial Cupe. Oceňuje sa aj jeho sila v súbojoch jeden na jedného.

Post
Výška
Váha
Dátum nar.
Miesto nar.
O
186 cm
83 kg
18. 11. 1999
Žiar nad Hronom

Tím
Z
G
A
B
TM
+/-
HKM Zvolen (SVK)
4
0
0
0
2
-2
Acadie-Bathurst (QMJHL)
48
3
14
17
12
+16
Slovensko (MS U20)
5
0
1
1
0
+1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies