Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

V kempoch tímov NHL sa predstaví viac Slovákov ako vlani

Aktualizované 15.09.2018 o 10:17

Už len pár dní nás delí od toho, aby si tímy zámorskej NHL otvorili svoje tréningové kempy. Pre slovenského fanúšika je pozitívne, že v nich tomto roku uvidíme viac krajanov ako vlani.

Vo väčšine tímov sa kempy začínajú v piatok a sobotu vstupnými lekárskymi prehliadkami, iba v Los Angeles (streda) a vo Vancouveri (štvrtok) sa začínajú skôr.

Vlani sme v kempoch videli 17 Slovákov, tento rok ich ku dnešnému dňu máme 21. Viacerí z nich majú miesto v tíme isté, iní sa oň pokúsia zabojovať a niektorí bojujú aj o zmluvu.

Rovnako ako pred rokom, aj tento rok sa pre zdravotné problémy kempov nezúčastnia traja slovenskí hráči písaní na súpiskách klubov: Marián Gáborík (operácie platničky), Andrej Sekera (operácia achilovky) a Marián Hossa, ktorý už s hokejom prakticky skončil.

Slovensko má zatiaľ zastúpenie v kempoch 16 tímov. Najviac Slovákov, až štyroch, uvidíme v kempe Bostonu. Viacnásobné zastúpenia hlásia aj v Calgary, Los Angeles a potenciálne v Toronte, kde ešte nebol potvrdený Kristián Pospíšil, ale pravdepodobne sa kempu zúčastní.

Ak nepočítame s Hossom, jednocestnú zmluvu má s tímami podpísanú 9 hráčov spod Tatier: Peter Budaj (Los Angeles), Zdeno Chára (Boston), Marko Daňo (Winnipeg), Marián Gáborík (Ottawa), Jaroslav Halák (Boston), Martin Marinčin (Toronto), Richard Pánik (Arizona), Andrej Sekera a Tomáš Tatar (Montreal).

Dvojcestnú zmluvu má podpísanú ďalších 7 hráčov: Martin Bakoš a Peter Cehlárik (obaja Boston), Erik Černák (Tampa Bay), Martin Fehérváry (Washington), Christián Jaroš (Ottawa), Patrik Rybár (Detroit) a Marián Studenič (New Jersey).

O zmluvu zabojujú zatiaľ títo 8 hokejisti: Radovan Bondra (Chicago), Michal Čajkovský (Carolina), Roman Durný (Anaheim), Michal Ivan (Los Angeles), Kristián Pospíšil (Toronto), Miloš Roman a Adam Ružička (obaja Calgary).  

Slovaci v kempoch 2018/19 (22):

Anaheim Ducks (1)
Durný, Roman^

Arizona Coyotes (1)
Pánik, Richard

Boston Bruins (5)
Bakoš, Martin*
Cehlárik, Peter*
Chára, Zdeno
Halák, Jaroslav

Calgary Flames (2)
Roman, Miloš^
Ružička, Adam^

Carolina Hurricanes (1)
Čajkovský, Michal^

Chicago Blackhawks (1)
Bondra, Radovan^

Detroit Red Wings (1)
Rybár, Patrik*

Los Angeles Kings (2)
Budaj, Peter
Ivan, Michal^

Montreal Canadiens (1)
Tatar, Tomáš

New Jersey Devils (1)
Studenič, Marián*

Ottawa Senators (1)
Jaroš, Christián*

Tampa Bay Lightning (1)
Černák, Erik*

Toronto Maple Leafs (2)
Marinčin, Martin
Pospíšil, Kristián^

Washington Capitals (1)
Fehérváry, Martin*

Winnipeg Jets (1)
Daňo, Marko

Vysvetlivky:
^ - bojuje o zmluvu (je bez zmluvy)
* - má podpísanú dvojcestnú zmluvu
Pozn.: Hráči bez označenia majú podpísanú jednocestnú zmluvu.

Článok budeme postupne aktualizovať. Niektoré tímy ešte nezverejnili definitívne zostavy, a preto niektorí Slováci môžu v kempoch ešte pribudnúť a naopak niektorí ešte môžu ubudnúť.

DOPLNENÉ: Martin Bodák napokon šancu v hlavnom kempe Vegas nedostane.

DOPLNENÉ: Marek Valach napokon šancu v hlavnom kempe Bostonu nedostane.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies