Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Zedník strelil gól, Bruins po dlhej dobe prehrali

V sobotu sa v zámorskej NHL odohral jedenásť stretnutí, v ktorých sa predstavilo 11 slovenských hokejistov. Do kanadského bodovania sa z našich krajanov zapísali Richard Zedník, Andrej Sekera a Ľubomír Višňovský.

Richardovi Zedníkovi pomohol pobyt na tribúne. Po tom, čo minulý zápas Floridy vynechal pre neuspokojivé výkony, sa dnes dokázal presadiť strelecky. Svojim 5. gólom v sezóne pomohol Floride k víťazstvu 6:1 nad Pittsburghom. Slovenský útočník odohral v zápase takmer 16 a pol minúty a zaknihoval aj dva plusové body. V stretnutí sa predstavil aj Miroslav Šatan, ktorý aj napriek vysokej prehre zaregistroval jeden plusový bod. Zo stretnutia si ho odniesol ho ako jediný Penguin.

„Všetko dobré sa raz skončí a nanešťastie sa to dnes týka nás,“ povedal po sobotnom zápase Bostonu tréner Claude Julien. Jeho zverenci dnes pred domácimi fanúšikmi prehrali s Buffalom 2:4 a ukončili tak svoju úspešnú 10-zápasovú víťaznú sériu. Dôležitou postavou Sabres bol v zápase málo známy hokejista Matt Ellis, ktorý bol pred nedávnom povolaný z farmy do prvého tímu. V stretnutí strelil dva góly, vrátane toho víťazného. Z našich sa do kanadského bodovania zapísal len jeho spoluhráč Andrej Sekera, ktorý zaznamenal bod za asistenciu. Sekera v stretnutí odohral 23 minút a zaznamenal aj dva plusové body. Domáci kapitán Zdeno Chára zaznamenal len jeden mínusový bod, pričom na ľade strávil takmer 29 minút.

Edmonton na domácom ľade privítal Dallas a aj napriek tomu, že bol v stretnutí menej aktívny, dokázal Stars poraziť pomerom 4:1. Druhou hviezdou zápasu bol brankár domácich Dwayne Roloson, ktorý zaznamenal 38 úspešných zákrokov. Do bodovania sa v stretnutí zapísal aj slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý zaznamenal asistenciu pri úvodnom góle zápasu, ktorý strelil Erik Cole. Po ňom sa za Oilers strelecky presadili ešte Souray, Penner a Cogliano. Čestný úspech Dallasu zaknihoval James Neal. Ľubomír Višňovský v stretnutí odohral 21 minút a okrem asistencie zaznamenal aj jeden plusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Chris Osgood sa po zranení slabín vrátil do brány Detroitu a v stretnutí proti Minnesote vychytal víťazstvo. Kanadský brankár zaznamenal 33 úspešných zákrokov a dva dôležité si ponechal aj na samostatné nájazdy. V nich o víťazstve Red Wings 3:2 rozhodol Pavel Datsyuk. Slovenskí hokejisti nebodovali. Marián Hossa odohral cez 17 minút a Tomáš Kopecký strávil na ľade 10 a pol minúty.

Dvaja Slováci sa predstavili aj v stretnutí Tampy Bay s Carolinou. Lightning v tomto stretnutí nestačili na Hurricanes, ktorým podľahli 2:3. Rozhodujúci gól Caroliny strelil Joni Pitkanen. Vladimír Mihálik odohral svoj štvrtý zápas v kariére, v ktorom na ľade strávil 14 minút a 15 sekúnd. O niečo väčší ice-time mal Andrej Meszároš, ktorý odohral 15 a pol minúty a do štatistík si pripísal aj jeden plusový bod. Jeho čas na ľade bol však ovplyvnený tým, že na konci druhej minúty opustil zápas pre tržnú ranu na tvári.

Vo Washingtone sa stretli domáci Capitals s Rangers z New Yorku. Pred vypredaným hľadiskom sa podarilo zvíťaziť domácim hráčom, ktorí zvíťazili pomerom 2:1. Všetky góly padli počas druhej tretiny, ten najdôležitejší, víťazný, strelil Alexander Ovechkin v početnom oslabení. Slovenský obranca Milan Jurčina nebodoval a zo stretnutia, v ktorom odohral viac ako 17 minút, si odniesol len jeden mínusový bod.

Los Angeles zdolalo v sobotu Philadelphiu 2:1 po samostatných nájazdoch. V normálnej hracej dobe sa presadili iba hosťujúci Hartnell a domáci Simmonds. V nájazdoch o víťazstve Kings rozhodol Patrick O’Sullivan. Center Michal Handzuš odohral 23 minút a 22 sekúnd, no do kanadského bodovania sa nezapísal. Na bránu Flyers vyslal jednu strelu.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Sekera (BUF) 22:54 0 1 1 +2 1 0
Zdeno Chára (BOS) 28:54 0 0 0 -1 4 0
Richard Zedník (FLO) 16:22 1 0 1 +2 1 0
Miroslav Šatan (PIT) 12:57 0 0 0 +1 4 2
Milan Jurčina (WAS) 17:10 0 0 0 -1 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 15:31 0 0 0 +1 2 2
Vladimír Mihálik (TAM) 14:15 0 0 0 0 1 2
Marián Hossa (DET) 17:11 0 0 0 0 3 0
Tomáš Kopecký (DET) 10:33 0 0 0 0 2 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 20:58 0 1 1 +1 1 0
Michal Handzuš (LAK) 23:22 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies