Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
«

Sumáre

Tatar ani Pánik nebodovali pri prehrách, Ovečkin s hetrikom

V desiatich utorkových zápasoch NHL hrali len dvaja Slováci, pričom obaja nebodovali ani sa netešili z výhier. Sedem duelov vyhrali domáce tímy a len jeden na to potreboval predĺženie. Alex Ovečkin zaznamenal hetrik.

Minnesota rozstrieľala Montreal, Tatar pri jednom góle nebodoval

Matt Dumba strelil dva presilovkové góly, vrátane víťazného, Zach Parise zaznamenal tretí gól v presilovke a dve prihrávky a Mikael Granlund nazbieral tri asistencie pri vysokom domácom víťazstve Minnesoty 7:1 nad Montrealom. Viac gólov ešte v tejto sezóne nestrelila, pričom využila všetky štyri presilové hry. Jared Spurgeon a Nino Niederreiter si pripísali po góle a asistencii, skórovali aj Charlie Coyle (oslabenie) a Eric Staal. Ryan Suter dvakrát asistoval a Devan Dubnyk pomohol ukončiť krátku sériu dvoch prehier s 29 zákrokmi. Tri urobil po strelách Tomáša Tatara, ktorý za 17 minút v akcii vyhral aj jedno vhadzovanie. O čestný úspech Canadiens sa postaral za stavu 0:6 Jeff Petry. Antti Niemi inkasoval všetky góly z 24 striel, striedajúci Carey Price chytil zvyšných deväť. Kanadský tím prišiel o sériu troch výhier a podľahol Minnesote ôsmykrát po sebe od 3. decembra 2014. Dumba vedie ligových obrancov s 12 gólmi v sezóne a len dva ho delia od osobného rekordu.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise, 2. M. Dumba, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Boston potrestal ľahkovážnosť Coyotes, Pánik nebodoval

V priebehu piatich minút dokázal Boston premeniť dvojgólovú stratu na dvojgólové vedenie, aby nakoniec porazil Arizonu pomerom 4:3. Brad Marchand strelil dva góly, David Pastrňák zaznamenal gól a dve asistencie, David Krejčí si pripísal tri asistencie v jeho 800. zápase v NHL a skóroval aj Danton Heinen, len 33 sekúnd pred Pastrňákom. To všetko sa udialo medzi 29. a 34. minútou. Tuukka Rask pomohol k tretej výhre v sérii 30 zákrokmi. V prvej tretine ho v rozmedzí 40 sekúnd prekonali Nick Schmaltz a Nick Cousins. V druhej tretine pridal tretí gól Coyotes Michael Bunting, ktorý zažíval svoj debut v NHL. Richard Pánik, ktorý odohral 18 a štvrť minúty, nebodoval a pripísal si mínusový bod, jednu strelu a štyri bodyčeky. Do akcie sa vrátil jeho spoluhráč, brankár Darcy Kuemper. Duel opustil s 22 strelami. „Zápas rozhodli tri minúty. Hrali sme dobre asi 50 minút. Pri vedení 2:0 sme ubrali nohu z plynu,“ poznamenal po zápase tréner Arizony Rick Tocchet. Jeho tím naposledy porazil Bruins v úvode sezóny 2010/11. Odvtedy tímy odohrali 14 vzájomných zápasov.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. D. Krejčí, 3. D. Pastrňák (všetci BOS)

Prvé body Nylandera pomohli k výhre nad Hurricanes

William Nylander zaznamenal dve asistencie a Morgan Rielly strelil víťazný gól, aby Toronto porazilo Carolinu hladko 4:1. Asistencie boli pre Nylandera prvými bodmi v ročníku a Rielly strelil už svoj 10. gól, čo sa obrancovi Maple Leafs podarilo naposledy v ročníku 2013/14 (Jake Gardiner, 10 gólov). Toronto vyhralo tretí z posledných štyroch zápasov vonku, keď sa presadili aj Tyler Ennis, Patrick Marleau a John Tavares, ktorý odohral 700. zápas v NHL. Frederika Andersena z 30 striel prekonal len Justin Williams, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1. Petr Mrázek kapituloval štyrikrát z 29 striel. Do akcie sa vrátil útočník Micheal Ferland, ktorý predtým pauzoval pre otras mozgu. Nakoniec odohral len štyri a pol minúty a po prvej tretine opäť nehral.

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. M. Rielly (TOR), 3. J. Williams (CAR)

Skinnerov gól v predĺžení zavŕšil obrat Sabres proti Kings

Los Angeles viedlo po góle dvojbodového Jakea Muzzina 1:0, následne ho Matt Luff a Adrian Kempe poslali do vedenia 3:1. Buffalu sa však podarilo v oboch prípadoch vrátiť do zápasu. Zemgus Girgensons vyrovnával na 1:1 a Jack Eichel s Johanom Larssonom na 3:3. Takýto stav svietil aj po 60 minútach. Sabres dostali šancu hrať v predĺžení presilovku a využil ju Jeff Skinner, aby sa zrodil ich triumf 4:3 nad Kings. Eichel pridal asistenciu, Rasmus Ristolainen si ich pripísal dve. K ukončeniu päťzápasovej série prehier viedlo aj 26 zákrokov, ktoré urobil Linus Ullmark. Jeho náprotivok, Cal Petersen, predviedol až 43 zákrokov. Pre kalifornský tím to bola šiesta prehra z ostatných ôsmich duelov. Zlou správou bolo aj to, že duel nedohrali dvaja obrancovia – Drew Doughty a Dion Phaneuf.

Skinnerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. R. Dahlin, 3. J. Skinner (všetci BUF)

Ovečkin a Bäckström doviedli Capitals k výhre nad Red Wings

Alex Ovečkin bodoval v 12. zápase po sebe a po prvýkrát sa v tejto sezóne tešil z trojgólového výkonu, aby sa dostal na polcestu k 50-gólovej méte a pomohol Washingtonu zdolať Detroit pomerom 6:2. K tretej výhre v sérii a 10. z posledných 12 duelov pomohol významne aj Nicklas Bäckström, ktorý nazbieral štyri asistencie. T.J. Oshie pri svojom návrate do akcie strelil gól, Travis Boyd a Brett Connolly sa tiež trafili do čierneho. Braden Holtby čelil 37 strelám, z ktorých ho prekonali až v tretej tretine Dylan Larkin a dvojbodový Gustav Nyquist. Jonathan Bernier inkasoval päť gólov z 15 striel a v druhej tretine prenechal miesto Jimmymu Howardovi. Ten urobil deväť zákrokov.


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. N. Bäckström, 3. B. Holtby (všetci WSH)

Canucks aj so šťastím porazili Blue Jackets

Seth Jones otvoril skóre zápasu už po 47 sekundách hry. Tento rýchly nástup ani vedenie trvajúce do 49. minúty však nakoniec Columbusu k víťazstvu nepomohli. Vancouver strelil tri šťastné góly v tretej tretine, aby nakoniec uspel pomerom 3:2. Pripísali si ich Josh Leivo, Elias Pettersson a Jake Virtanen. K tretej výhre v sérii pomohol aj Jacob Markström, ktorý zastavil 34 striel. Okrem Jonesa ho pokoril aj Oliver Bjorkstrand, ktorý v tretej tretine obnovoval jednogólové vedenie Blues Jackets. Joonas Korpisalo urobil 22 zákrokov a jeho tím prehral štvrtý zápas z posledných piatich. „Z našej strany to bol skutočne dobrý výkon, len sme na konci mali smolu,“ povedal Nick Foligno. Smolu mal aj Josh Anderson, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström, 2. E. Pettersson, 3. J. Virtanen (všetci VAN)

Ottawa už bez Jaroša prehrala v Nashville

Zraneniami sužovaná Ottawa otvorila skóre domáceho zápasu proti Nashville už po 26 sekundách zásluhou Zacka Smitha. Pekka Rinne tak inkasoval hneď z prvej strely, ale ďalších 25 už zastavil a doviedol Predators k výhre 3:1. Znamenala koniec krátkej série dvoch prehier a návrat na čelo Západnej konferencie. Stačilo im na to skórovať raz v každej tretine. O presné zásahy sa postarali Austin Watson, Ryan Ellis a Craig Smith, ktorí prekonali Craiga Andersona z 36 striel. Senators prehrali štvrtý duel z posledných piatich, pričom im v ňom chýbali až šiesti hráči zo základnej zostavy pre zranenia. Bol medzi nimi aj Christián Jaroš. Nashville vyhral aj deviaty zápas v sezóne proti súperovi z Východnej konferencie (9-0-0).

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. A. Watson, 3. R. Ellis (všetci NSH)

St. Louis rozhodlo zápas s Floridou v tretej tretine

St. Louis zlomilo tohtosezónne prekliatie v tretích tretinách, keď v nej strelilo všetky štyri góly a zvíťazilo doma nad Floridou 4:3. Prvýkrát v ročníku vyhralo zápas, v ktorom prehrávalo po dvoch tretinách (1-12-2). Hostí poslal do vedenia 1:0 v prvej tretine Jevgenij Dadonov, ale domáci odpovedali troma gólmi po sebe, pričom prvé dva padli za 11 sekúnd. Ivan Barbašev vyrovnal stav a dvojgólový David Perron vypracoval náskok 3:1. Zmazali ho MacKenzie Weegar s Mikeom Hoffmanom, no Brayden Schenn v 57. minúte rozhodol o triumfe Blues. Perron k nemu prispel aj asistenciou, Jaden Schwartz dvoma a Jake Allen 22 zákrokmi. O sedem viac ich urobil Roberto Luongo pri tretej prehre Panthers v sérii. Robert Bortuzzo otvoril skóre duelu ešte pred Dadonovom, ale jeho gól neplatil, lebo puk sa odrazil do brány od rozhodcu.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron, 2. B. Schenn (obaja STL), 3. J. Huberdeau (FLA)

Winnipeg uštedril Chicagu ôsmu prehru v sérii

Kyle Connor strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, Dustin Byfuglien nazbieral tri asistencie a Lauren Brossoit kryl 32 striel pri jasnom domácom triumfe Winnipegu 6:3 nad trápacim sa Chicagom. Prehralo už osem zápasov v sérii, všetky v normálnom hracom čase. Jets si vypracovali v prvej tretine náskok 3:0, v druhej viedli aj 4:0 a dokráčali k šiestej výhre v posledných siedmich dueloch. Gólmi k nej prispeli aj dvojbodoví Mark Scheifele s Tylerom Myersom, Mathieu Perreault a Brandon Tanev, ktorý trafil v závere prázdnu bránu. Cam Ward v nej predtým inkasoval päťkrát z 33 striel, pričom Jets využili tri z piatich presiloviek. Dylan Strome, Dominik Kahun a Alex DeBrincat znížili stav z 0:4 na 3:4, Patrick Kane dvakrát asistoval. Brent Seabrook s Duncanom Keithom odohrali spolu už 1 000 zápasov za Chicago. V jednom tíme to pred nimi dokázalo len šesť dvojíc.

Hviezdy duelu: 1. K. Connor, 2. M. Scheifele, 3. D. Byfuglien (všetci WPG)

Rozbehnutý Edmonton nezastavilo ani Colorado

Edmonton si vybudoval náskok 4:0, po dvoch tretinách viedol 5:1 a aj keď sa Colorado v tretej časti hry snažilo, nezabránilo domácej prehre 4:6, tretej v posledných štyroch zápasoch. Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal dva góly a asistenciu, Leon Draisaitl víťazný gól a dve prihrávky a Mikko Koskinen predviedol 39 zákrokov pri štvrtom triumfe Oilers v sérii. Gólmi k nemu pomohli aj dvojbodoví Connor McDavid, Kyle Brodziak a Darnell Nurse. Semion Varlamov striedal už po treťom inkasovanom góle z 18 striel, Philipp Grubauer pustil za chrbát ďalšie tri puky z ôsmich. Mikko Rantanen si pripísal dva góly a dve asistencie, Gabriel Landeskog gól a dve prihrávky, Nathan MacKinnon dvakrát asistoval. Zvyšný gól Avalanche strelil Colin Wilson v presilovke. Rantanen natiahol svoju bodovú šnúru už na 12 zápasov a s 52 bodmi vedie ligovú produktivitu.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. M. Rantanen (COL), 3. C. McDavid (EDM)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 16:55 0 0 0 0 0 3 0
R. Pánik (ARI) 18:12 0 0 0 -1 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Prvý zápas medzi Panthers a Bruins priniesol štvorgólový rozdielTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies