Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Reprezentácia

MSJ 2019: Slovensko na úvod prehralo s USA len tesne + video


V prvý hrací deň 43. ročníka Majstrovstiev sveta juniorov sa v akcii ukázali aj mladíci spod Tatier. Slovenskí reprezentanti v úvodnom zápase so Spojenými štátmi americkými prehrali tesne 1:2.

USA – Slovensko 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Góly: 42. Anderson (J. Hughes), 46. Barratt (Madden, Samberg) – 38. Korenčík (Liška)

Zostava Slovenska: Hlavaj (Sklenár) – Ivan, Fehérváry, Korenčík, Žiak, Dlugoš, Demo, Golian – Liška, Roman, Hrehorčák – Pospíšil, Ružička, Krivošík – Kelemen, Kollár, Baláž – Regenda, Kukuca, Fafrák.

Zostava USA: Keyser (Primeau) – Q. Hughes, Kemp, Samberg, Anderson, Samuelsson, Miller, St. Ivany – Poehling, Norris, Robertson – Cates, Barratt, Madden – Farabee, J. Hughes, Wahlstrom – Cockerill, Chmelevski, O'Brien – Drury.

Článok pokračuje pod reklamou

V prvej tretine sa hral možno vyrovnanejší hokej ako mnohí očakávali. Mladí Slováci držali s favorizovanými Američanmi krok a dokonca mohli vyhrávať, ak by mali o trochu viac šťastia – najväčšiu šancu prvej dvadsaťminútovky mal v 17. minúte Filip Krivošík, ktorý trafil tyčku. Napokon sa do šatní odchádzalo za bezgólového stavu.

V úvode druhej tretiny podržal Slovensko sedemnásťročný Samuel Hlavaj, ktorý eliminoval únik Robertsona. V 32. minúte mal ďalšiu šancu na otvorenie skóre Krivošík, ale tentokrát ho vychytal Keyser. Hlavaj dostal šancu vyniknúť v 33. minúte, keď po podrazení Fehérváryho realizoval Robertson neúspešné trestné strieľanie. Diváci nakoniec videli gól v 38. minúte, keď sa po prihrávke Lišku presadil Marek Korenčík a Slovensko viedlo 1:0.

V tretej tretine pomohlo Američanom vylúčenie Korenčíka, ktoré po 25 sekundách využil na vyrovnávajúci gól Anderson. Favorit sa dostal na koňa a mal v ďalších minútach navrch. V 43. minúte zabránil druhému gólu Hlavaj, ale v 46. minúte už na šancu Barrata nestačil. Spojené štáty americké viedli 2:1. Počas ich oslabenia spálil veľkú šancu na vyrovnanie Fehérváry a v 54. minúte nepremenil trestné strieľanie Andrej Kukuča. V ďalšom priebehu už vyhrávajúci tím dokázal svoj tesný náskok ubrániť a žiadna väčšia šanca už neprišla.

Spojené štáty americké vyhrali aj na strely – 34:14. Najväčšiu prevahu mali v tretej tretine, v ktorej Slovensko prestrieľali 15:2.

„Mali sme veľmi dobrý štart a myslím si, že v prvej tretine sme boli lepší ako Spojené štáty americké. Donútili sme ich k stratám pukov a vytvárali sme na nich tlak. Prvé dve tretiny sme hrali veľmi dobre. V tretej sme urobili pár chýb a oni strelili góly. Preto sme prehrali tento zápas,“ povedal po zápase Miloš Roman.

Na Slovensko čaká ďalší súper už vo štvrtok, keď narazí na Švédsko.

Ostatné zápasy

Česko – Švajčiarsko 2:1 PP (0:0, 1:1, 0:0, 1:0)
Českí reprezentanti mali proti Švajčiarsku niekoľkokrát namále a dokonca po góle Eggenbergera prehrávali, ale napokon dokázali vyhrať 2:1 po predĺžení. Kaut vyrovnal stav dve minúty po švajčiarskom góle a neskôr prihrával aj na víťazný gól Kvasničku v úvodnej minúte nadstaveného času. Lauko si pripísal dve asistencie a Dostál urobil 26 zákrokov. Aj Hollenstein čelil 27 strelám.

Kanada – Dánsko 14:0 (3:0, 5:0, 6:0)
Kanada pred takmer 19 tisíc divákmi predviedla strelecký koncert a porazila outsidera z Dánska kruto hladko 14:0. Brankár DiPietra čelil pri čistom konte len 14 strelám, kým jeho spoluhráči vystrelili na dánsku bránu 45-krát. Štyri góly strelil kapitán Comtois, tri góly a dve asistencie si pripísal Frost. Dva góly strelili aj Tippett a Leason, ktorý zaznamenal aj dve asistencie. Anderson-Dolan, Entwistle a Studnicka tiež skórovali, Glass si pripísal štyri asistencie, Bouchard tri.

Fínsko – Švédsko 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Do severského derby vstupovali ako favorit Fíni, ale napokon sa vo vyrovnanom stretnutí tešili z výhry 2:1 Švédi. O ich oba góly sa postaral kapitán Brannstrom, ktorý skóroval v prvej a druhej tretine. Ahman čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonal len Talvitie. Kontaktný gól strelil tri a pol minúty pred koncom. Fínom v závere už nepomohla ani hra bez brankára Luukkonena. Ten opustil duel s 28 zákrokmi.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies