Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Slováci v NHL

Sedem vecí, ktoré v zámorí zaujali u Zdena Cháru

Slovenský obranca Zdeno Chára má za sebou významný týždeň. Oslávil svoje 42. narodeniny, podpísal novú ročnú zmluvu s Bostonom a strelil svoj 200. gól v kariére, ktorý venoval otcovi. Nečudo, že padol do očí mnohých novinárov aj v zámorí.

Článok o kapitánovi Bruins napísal aj Brandon Share-Cohen. Pre The Hockey Writers vypísal sedem vecí, ktoré by o Chárovi mal každý vedieť:

1. Chára je veľký človek
Ako prvé slovo by pri pohľade na Cháru mali prísť na um prídavné meno „veľký“. Je vysoký 206 centimetrov a váži 120 kilogramov. A hoci nemá najväčší index telesnej hmotnosti v NHL, jeho prítomnosť na ľade naháňa súperom strach. Je silný a súperom tým život na ľade komplikuje.

2. Chára bol pôvodne newyorským Ostrovanom
Pre mnohých to príde ako zrejmý fakt, ale niektorí fanúšikovia už zabudli na to, že svoju kariéru v NHL začínal v tíme New York Islanders. Tí ho draftovali v roku 1996 z celkového 56. miesta. Počas štyroch rokov za „Ostrovanov“ odohral 231 zápasov so ziskom šiestich gólov a 28 bodov. Keď sa hovorí o jeho kariére pred Bostonom, väčšinou človeku príde na um Ottawa.

Článok pokračuje pod reklamou

3. Chára bol súčasťou veľkej výmeny
A práve do Ottawy prišiel Chára prostredníctvom obrovskej výmeny. Generálny manažér Islanders Mike Milbury ho vtedy vymenil spolu s Billom Muckaltom a voľbou v prvom kole draftu, z ktorej si Senators vybrali Jasona Spezzu, za hviezdneho útočníka Alexeja Jašina.

4. Chára tvorí európsku históriu
Chára bol len druhým kapitánom tímu NHL z Európy, ktorý získal Stanleyho pohár. Napodobnil tým Švéda Nicklasa Lidströma, ktorého v minulom roku doplnil Rus Alex Ovečkin. Trvalým kapitánom tímu bol pritom len ako tretí Slovák po Stanovi Mikitovi v Chicagu a Petrovi Šťastnom v Quebecu. Je bezpečné tvrdiť, že Chára sa dostane do Siene slávy v prvom roku, keď sa tak bude môcť stať.

5. Chára hovorí pravdepodobne vyšším počtom jazykov ako vy
Chára je excelentný hokejista, ale je aj jedným z najnadanejších športovcov, pokiaľ ide o cudzie jazyky. Okrem slovenčiny ovláda češtinu, poľštinu, ruštinu, nemčinu, švédštinu a samozrejme aj angličtinu.

6. Chára má licenciu realitného makléra
Chára je pracovitý aj mimo ľadu, o čom svedčí fakt, že keď v roku 2014 utrpel zranenie kolena, rozhodol sa voľný čas využiť na osobný rast a stal sa licencovaným realitným maklérom. Týmto prístupom sa snaží otvoriť si mnoho dverí do budúcnosti, hoci by po svojej bohatej kariére nemusel pracovať už ani v jeden deň svojho života.

7. Chára má svoj profil na Instagrame
Hoci je už štyridsiatnik, rozhodol sa pomerne nedávno založiť si svoj účet na sociálnej sieti Instagram, prostredníctvom ktorého sa spája s fanúšikmi. Tých sa snaží okrem iného aj pozitívne inšpirovať a motivovať. Aj preto si získava rastúcu popularitu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies