Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Správy z NHL

Už dnes začína boj posledných štyroch. Bude slovenská stopa napokon aj vo finále? (preview)

Len deň po tom, čo sa nám definitívne uzavrelo druhé kolo tohtoročných vyraďovacích bojov, sa otvoria finálové série v konferenciách. V boji o účasť vo veľkom finále pritom zostali aj Slováci.

Západná konferencia

Západná konferenciaV Západnej konferencii to do konferenčného finále dotiahol len jeden tím, ktorý bol v prvom kole nasadený. San Jose však potrebovalo v oboch kolách maximálny počet zápasov, aby vyradilo najskôr silné Vegas a potom húževnaté Colorado. Teraz sa postaví proti St. Louis, ktoré bolo ešte v januári na poslednej priečke tabuľky. V play-off však nadviazalo na výbornú druhu polovicu sezóny – v prvom kole v šiestich zápasoch vyradilo nasadený Winnipeg, aby si následne v sedemzápasovej sérii poradilo aj s Dallasom.

SAN JOSE SHARKS (P2) - ST. LOUIS BLUES (C3)
San Jose a St. Louis si ešte spomínajú na sériu spred troch rokov, keď sa stretli v boji o veľké finále. V roku 2016 boli úspešnejší Sharks, a tak budú mať Blues tentokrát príležitosť na odplatu. Celkovo sa tímy v play-off stretávajú po šiesty raz, pričom tri série vyhral kalifornský tím. Ten mal aj v základnej časti lepšiu bilanciu, keď vyhral dva zápasy z troch. Sharks majú tretiu najlepšiu ofenzívu v celom play-off, ale z tímov, ktoré hrali v druhom kole, zároveň inkasovali aj najviac gólov. Naopak, Blues sa pýšia pevnou defenzívnou hrou podporenou spoľahlivým brankárom Jordanom Binningtonom. Oni však po ofenzívnej stránke zaostávajú a spomedzi tímov druhého kola strelili druhý najnižší počet gólov. Teraz by však mohli mať šancu si čísla zlepšiť, keďže obrana Sharks má svoje rezervy a aj brankár Martin Jones je známy pre svoje slabšie chvíľky. Pokiaľ ide o špeciálne formácie, oba tímy sú na tom podobne a v presilovkách ani v oslabeniach nevynikajú. Nepredvídateľnosť je faktor, ktorý robí z tohto zaujímavú sériu. V podstate to však platí o celom tohtoročnom play-off.

Bilancia: z pohľadu Blues 1-1-1
Prvý zápas série: 11. mája v San Jose
Slováci: -
Očakávame: tesný postup St. Louis

Východná konferencia

Východná konferenciaVo finále Východnej konferencie sa stretne tím, od ktorého sa takéto dlhé play-off dalo očakávať a tím, ktorý milo prekvapil. Boston si v prvom kole poradil v sedemzápasovej sérii s rivalom z Toronta a v druhom ho čakal náročný súper v podobe Columbusu, ktorý vyprevadil z play-off najlepší tím základnej časti. Ďalšieho favorita však už nezaskočil. Carolina zaskočila v prvom kole obhajcu titulu. Washington zdolala v siedmich zápasoch a očakávala sa ďalšia dlhá séria proti Islanders. Tých však „Hurikány“ sfúkli v štyroch dueloch.

BOSTON BRUINS (a2) – CAROLINA HURRICANES (DK)
Carolina hrá v prvom play-off od roku 2009, v ktorom si tiež zahrala vo finále konferencie. Doň postúpila po sedemzápasovej bitke s Bostonom, s ktorým sa tento rok stretne v bojoch o Stanleyho pohár po tretíkrát od presťahovania Whalers. Vzájomná bilancia je nerozhodná 1-1. Pomerne vyrovnané to bolo aj v tohtosezónnych zápasoch v základnej časti – Boston vyhral dva z troch, ale Carolina získala tri body zo šiestich a na góly to bolo nerozhodné 10:10. Pri oboch výhrach Bruins však chytal Jaroslav Halák. Posledný zápas, ktorý mohol najviac prezradiť o tom, čo by nás mohlo čakať teraz, bol intenzívny, tvrdý a rozhodlo ho až predĺženie. A práve preto, hoci sa stretáva druhý tím Atlantickej divízie s „divokou kartou“, nemožno očakávať rýchlu sériu. Zaujímavé bude sledovať, aký vplyv budú mať špeciálne situácie. Boston má totiž najlepšiu presilovku v play-off, kým Carolina najhoršiu z tímov, ktoré hrali 2. kolo. V oslabeniach je Boston šiesty v celom play-off, Carolina trinásta. Oba tímy majú v play-off veľmi dobrú defenzívu a oprieť sa môžu aj o svojich brankárov. Oba tímy však zároveň strieľajú aj veľa gólov. Zranenia viac sužovali Hurricanes, ale dobrou správou pre nich je, že sa kľúčoví hráči už vrátili do hry alebo ich to v dohľadnom čase čaká. Proti Bruins si budú musieť dať pozor na úvody zápasov, ale v úvodnom zápase im k lepšiemu štartu môže pomôcť fakt, že Bostonu bude pre suspendáciu chýbať kľúčový obranca Charlie McAvoy.

Bilancia: z pohľadu Caroliny 1-1-1
Prvý zápas série: 9. mája v Bostone
Slováci: Zdeno Chára, Jaroslav Halák (obaja BOS)
Očakávame: návrat Cháru do finále

Ako sme tipovali?

 
Jozef Struhár
Marián Masaryk
Marek Kantorík
SJS-STL
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
BOS-CAR
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov

Svoje tipy môžete napísať v komentároch pod článkom.

Pozri aj: Rozpis 3. kola play-off




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies